Cikkek


Kedves Érdeklődők és Olvasók!

Érdekes lehet bepillantást nyerni egy budapesti reklámügynökség mindennapjaiba, vagy épp megismerni a magyar reklámügynökségek világát. Ha érdekli Önöket, hogyan fejlődtek ki a ma ismert reklámozási technikák, vagy maga a marketing szakma, akkor érdemes lehet rendszeresen ellátogatni reklám ügynökségünk honlapjára és elolvasni az éppen aktuális cikkeket. Ezen témák mellett a legfrissebb marketing hírekkel és éppen megrendezésre kerülő rendezvényekkel is foglalkozunk, valamint a legújabb marketinggel és reklámozással kapcsolatos kutatásokkal is.
Oldalunkon rengeteg érdekes cikket olvashatnak a reklámügynökség Budapest, az online marketing ügynökség, a digitális ügynökség, a reklámügynökségek Budapest, a reklámügynökségek, a reklám ügynökség, valamint a magyar reklámügynökségek témakörével kapcsolatban.
Ha a cikkek elolvasása után felmerülő kérdésük lenne, vagy bővebben érdekli Önöket bármelyik téma, akkor forduljanak bizalommal munkatársainkhoz akár online marketing ügynökség, digitális ügynökség szolgáltatásaival és feladatival, akár a budapesti reklámügynökségek világával kapcsolatban, és igyekszünk megválaszolni őket. Emellett bővebb tájékoztatást adunk a reklámügynökségeket érintő, más jellegű kérdésekkel kapcsolatban is.
Jó időtöltést kívánunk!


3 módszer, amivel már most több elköteleződést érhetsz el Facebookon

A Facebook szeret téged.
Még ha most úgy is tűnik, hogy diszkriminálja a posztjaidat, csak jót akar vele.

Azért, hogy végre ti is megtapasztaljátok a munka gyümölcsének édes ízét, a teljesség igénye nélkül megosztjuk veletek azokat a technikákat, amelyekkel ügyfeleink már bizonyítottan több elköteleződést értek el a Facebookon megosztott tartalmaiknál.
Bővebben

Zseniális marketingmese, vagy ez a gyerek igazi zseni!

„Minden marketinges mesemondó. Ha ügyes, a vásárlók elhiszik a történetét, akár igaz a mese, akár nem”- mondta Seth Godin.

Bővebben


Kinek köszönhetjük a szeletelt kenyeret a boltok polcain?

Kinek-kinek, hát egy ékszerésznek!

Azért azt tegyük hozzá, hogy mérnök és feltaláló is volt egyben, sőt optikus diplomával is rendelkezett.

Otto Rohwedder 1927-ben tervezte meg a kenyérszeletelő gépet, amely nem csak szeletelte, hanem csomagolta is a kenyeret.
Bővebben

A koronavírus megfertőzte a reklámipart is

A reklám-, és marketing költségek jelentős növekedését jelezték előre a szakemberek2020-ra. 
És jött a koronavírus! A globális reklámipar már sok mindennel találkozott, a reklámügynökségek és a marketing cégek képesek voltak szembe nézni és a legyőzni a természeti katasztrófák, vagy akár a megbukott kormányok által okozott káoszokat is.

Bővebben


A boltban töltjük fel arckrémes tégelyünket?

A kozmetikai ipar szakértői szerint az újrahasznosítható csomagolási innovációk és a csomagolásmentes boltok fejlesztése lesz a globális csomagolóipart befolyásoló két tendencia 2020-ban.

Bővebben

Nincsen ingyen ebéd!

Az internet nyitott há­lózat - az csatlakozhat rá, aki akar - ingyen elérhető. Használatához egy távközlési vonal és saját számítógépes parkunk a költségeit kell viselnünk. Az internet felvirágzása az 1990-es években kezdődött el, amikor is a gazdasági élet szereplői meglátták a benne rejlő pénzügyi lehetőséget, a profitot.
Bővebben


Megdöbbentő adatok a Google-ról!

A Similar web feltérképezte a Top 100 legnagyobb látogatottságú honlapot az interneten. Azt vizsgálták, hogy emberek szerte a világon melyik szolgáltatót alkalmazzák az őket érdeklő információ megszerzéséhez. A 100 legnagyobb honlapok forgalma megdöbbentő számokat produkált. 2019. júniusában a legnagyobbak a Google, a YouTube  a Facebook a Baidu és a Wikipédia oldalaira összesen  206.000.000.000 keresés történt.

Bővebben

Apple, Google, Microsft vagy, Facebook lakótelepek?

Dollár milliárdokat adományoznak a kalifornia emberek lakhatásának megsegítésére a „nagyok”. Tehát hihetetlen összefogásnak lehetünk szemtanúi, melyben úgy az Apple, mint a Google, a Microsft és a Facebook is segítő kezet nyújt a rászorulóknak.

Bővebben


Pink dollár, avagy a „meleg gazdagság mítosza

Minden a marketing szakemberekkel kezdődött!  Kutatásaik során megállapították, hogy a meleg, leszbikus, biszexuális és transz nemű , röviden: LGBT(Q) közösség teljes éves jövedelme a 835 milliárd dollárt is meghaladja. A felmérések ugyan nem voltak reprezentatívak, de beindították azt, amit a kutatók azóta  a „meleg gazdagság mítoszának” neveznek.

Bővebben

Miért bízzunk meg reklámügynökséget?

Mindenki tud reklámot készíteni csak egy jó ötlet kell és már meg is van. Miért fizessünk milliókat, ugye? Lehet próbálkozni, de a séf kezéből sem vesszük ki a fakanalat kedvenc éttermünkben. Ha igen, akkor rossz a séf.

Bővebben


LGBTQ marketing kezdete

Minden márka álma az, hogy helyet szerezzen az emberek életébenA marketing szakemberek elsődleges feladata megtalálni,  és definiálni a fogyasztói piacnak azt a szegmensét, ahol a termék megjelenítése a legnagyobb profitot biztosítja.
Bővebben

Az online reklámok megdöbbentő titka

Az online reklámok hihetetlen hatásának titka az emberi észlelés sajátosságaiban rejlik. Az észlelésben számos jelenség kódolt. A kódolásban fontosak veleszületett képességeink, illetve saját tapasztalataink is.

Bővebben


A reklám üzenet?

Képzeld, el hogy van egy jól menő sportcipőgyártó vállalkozásod. Jó minőségű termékeket gyártasz, amit a felhasználók köre is bizonyít, a maraton futók. 

Maraton futócipőket nem egyszeri használatra vásárolnak a sportolók!

Egyszer csak körbenézel és észreveszed, hogy a körülötted lévő versenytársak jóval nagyobb árbevételt realizálnak, valószínűleg nem is olyan kiváló termékekkel, mint amilyeneket te gyártasz.

Bővebben

A Facebook virtuális pénze

"Egy kriptovaluta, ami mindannyiunknak jobbá teszi a pénzt" - ezzel a mondattal mutatta be, várhatóan idén bevezetésre kerülő, saját virtuális pénznemét a Facebook.

Bővebben


Elektronikus bőr, ami érzékenyebb mint az emberi bőr?

Szingapúri kutató, név szerint Benjamin Tee és kutatócsoportja, munkájának eredményeként ma már a robotok és a művégtagok olyan elektronikus bőrrel vannak ellátva, melyek segítségével a viselő megélheti az érintés érzését.

Bővebben

A cylonok már a „spájzban” vannak?

Fiatalabb olvasók számára a fenti kérdés megértése érdekében valószínűleg a spájz szót kell definiálni.
Spájz: lakásban lévő, általában a konyha melletti helyiség, ahova a nagymama bepakolja a befőtteket.
Gondolom, a „befőtt” szó még megvan!

Bővebben


Szilicium-völgyben tinédzserek vérével visszafordítják az öregedést?

A tinédzservérre  nagy a kereslet a Szilícium-völgyben, ahol a legújabb trend, hogy az idősödő technológiai vezetők tinédzservérrel kezeltetik magukat.
Az Ambrosia  nevű cég kezelésenként 8000 dollárt számít fel, 25 év alatti fiatalemberekből származó vér beadásáért. Állításuk szerint ez a technológia megállítja az öregedés folyamatát, sőt fiatalít is.

Bővebben

Marketing fortély, reklámfogás, vagy környezettudatosság a Porsche méz?

Érdekes lenne megtudni, hogy egy jó reklámügynökség, vagy a Porsche környezettudatos tulajdonosának a fejéből pattant ki a Porsche méz ötlete?

Bővebben


Lesznek a jövőben „írástudók”?

Ki ír manapság kézzel?

Digitalizált világunkban egyre kevésbé van szükség kézzel leírni bármilyen szöveget is. Ha mégis sor kerül rá, úgy tartjuk ujjaink között azt a szerencsétlen tollat, mint egy ismeretlen tárgyat.Ű
Na, hogy is kell? Bizonytalanul, darabosan írjuk alá, még a saját nevünket is.
Jó hír, már nem kell sokáig ezzel se bajlódnunk, elég lesz az ujjlenyomatunk. Nem azért mert analfabéták vagyunk, hanem mert a technológia gondol ránk.

Bővebben

A Coca Cola igazi elődje a Vina Mariani?

Angelo Mariani  Korzika szigetéről származó francia vegyész  elolvasta Mariani Paolo Mantegazzanak a kokain hatásairól szóló tanulmányát. Felkeltette a figyelmét a kokain orvosi és természetesen gazdasági potenciálja.

Bővebben


Mi a titka az "állati marketing" sikerének?

Cuki kölyökkutya édes, iciri-piciri cica, a családi reklámokban a gyerekek mellett általában mindig téblábol egy gyönyörű és okos kutyus. Lehetőleg világos színű kutya, hogy miért, erre érdemes egy más alkalommal kitérni.

Bővebben

Jó napot kívánok, Vanda vagyok!

Kérem, röviden mondja el, hogy miben segíthetek?

Telekom előfizetők, már jól ismerik Vandát, aki készséggel segít problémánk megoldásában. Ha röviden és érthetően képesek vagyunk elmondani, amit szeretnénk, máris kapcsolja „munkatársát”.

Bővebben


Jaj, annak a márkának, ha füllent!

Walmart hirdetése valótlan volt a Coca-Cola árát illetően, New Yorkban

2014- ben a Walmart apák napi hirdetését apák százezrei könnybe lábadt szemmel hallgatták, vagy olvasták.
Lám, a Walmart nem feledkezett meg róluk, igaz egy kis sör akció is jól jött volna, de a Coca-Colát a család minden tagja szereti. Mégis csak családi ünnepség az Apák napja!
Mint utólag kiderült a New York-i apákra a hirdetésben szereplő akciós vásárlás nem terjedt ki.

Bővebben

A Salamander cipő a szalamandra bőréből készül?

Nem? Akkor mi köze van a cipőnek a szalamanderhez?

Nézzük!

A Lurchit, a szalamandert és barátait 1937-ben rajzolták meg. Abban az időben Salamander nem kínált gyermekcipőt. A cég által megbízott reklámügynökség mesefüzeteinek célja az volt, hogy a gyermekekkel vásárlók ráérősen nézelődjenek  és válogassanak a cipők között, több időt töltve a boltban, hiszen a gyerekeket lefoglalta  Lurchi és barátai kalandjainak olvasása.

Bővebben


A „gépek kora’’, a robottechnológia térnyerése

Ez a megállapítás a davosi Világgazdasági Fórumon hangzott el.

„A kérdés már nem az, hogy a gépek jönnek-e, mert jönnek. Az sem kérdés, hogy ez pozitív hatással lesz-e a gazdasási növekedésre. A kérdés nem a termelékenység, hanem a javak elosztása, és hogy létezik-e egy skandináv-típusú megoldás a gépek korszakára” írja a Guardian.

Bővebben

Extrém garancia, amitől más lesz a céged, mint a többi

Mi az, ami megkülönbözteti a céget a többitől?

Az örök kérdés, ami feladja a leckét az elmének, amikor épp szöveget írsz egy landing page-re vagy egy leendő partner szájából hangzik el, amikor várja, hogy meggyőzzétek az együttműködésről.

 

Bővebben


Örök életűek leszünk?

Ray Kurzweil irománya, a Szingularitás küszöbén, szerint az idő múlásával és a tudomány fejlődésével, illetve az emberiség nyughatatlanságának köszönhetően, fokozatosan az ember és a gép, mint mesterséges intelligencia eggyé válnak.  
Bővebben

2020 - A mesterséges intelligencia megalkotásának éve

Ray Kurzweil a Google fejlesztési igazgatója, szakmai körökben elismert személy, aki a mesterséges intelligencia létrehozásának és fejlesztésének szentelte munkássága nagy részét. Bill Gates szerint Kurzweil “a mesterséges intelligencia jövőjét legjobban megjósoló szakember”, akinek köszönhető az első, vakok számára kifejlesztett szövegfelolvasó gép.         

Bővebben


Én bizony ember vagyok!- Válaszolja a gép

A történelem során számtalan próbálkozás volt arra vonatkozóan, hogy egy mesterséges intelligencia meggyőzze a tesztelő feleket arról, hogy valójában ő egy élő ember, de mind hiába. A teszt akkor tekinthető sikeresnek, ha a tesztalanyok 30%-a úgy véli, valóban egy élő személlyel folytattak beszélgetést, persze számítógépek közreműködésével, egymást nem látva.  

Bővebben

Te is ember vagy? - Kérdezi a gép

Ki hallott már a Turing tesztről? Alan Turing 1950-ben, miután feltörte a Enigma nevet viselő, német titkosító számítógépet, vetette fel a Turing teszt ötletét. A koncepció lényege egy emberi beszélgetésre alkalmas mesterséges intelligencia megalkotása, valamint tesztelése volt.
Bővebben


20000 sor reklámszöveg másodpercenként!

Ali Baba megalkotta az AI Copywriter nevű mesterséges intelligenciát, amely másodpercenként 20000 sor reklámszöveget képes megírni.

A webhelyeken hirdető vállalkozások beilleszthetnek egy linket valamelyik termékoldalukra, és kattinthatnak az „intelligens másolat készítése” gombra, majd választhatnak a különböző hirdetési ötletek közül.

Bővebben

Online reklám a győztes!

Magyarország minden egyes lakosára 26.589,29 Ft-ot fordítottak a hirdetők reklám költségként!

Utáljuk a reklámokat! Bárhová nézünk, mindenhonnan üvöltenek ránk a reklámok. Legyél, szép, legyél egészséges, csak velünk lehet, csak érted vagyunk, csak nálunk…..

Bővebben


Mikro pillanatok a marketingben

A klasszikus lineáris vevőcsatorna eddig egy jól meghatározott utat követett: tudatosság, megfontolás és döntés.  A marketing is ez alapján épült fel. Okos telefonoktól függő társadalmunkban azonban ez az út mára már radikálisan átalakult. A felhasználók elvárásai egyre magasabbak, a türelmük viszont alacsony.

Bővebben

Jövőbe mutató digitális marketing trendek (2. rész)

A jövőbe mutató digitális marketing trendek 1. részében a mesterséges intelligenciáról (AI) és a térhódításáról írtunk. A chatbot, egy AI-alapú technológia, ami azonnali, valós idejű üzenetküldést használ. Most nézzük meg kicsit részletesebben, hogy miért érdemes foglalkoznunk vele.

Bővebben


Jövőbe mutató digitális marketing trendek (1. rész)

Soha nem látott gyorsasággal fejlődik és alakul a marketing. Ilyen tempót korábban igen nehéz lett volna elképzelni. A tendenciákból egyértelműen kimutatható, hogy a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazása és használata lassan megkerülhetetlenné válik.

Bővebben

A stock fotók ideje lejárt

Néhány éve ellepték a közösségi média felületeit a stock fotók. Jó minőségű, olcsón, vagy akár ingyen is tömegek számára elérhető fotókat először a vállalkozások és reklámügynökségek kezdték el használni. Nyomtatott anyagjaikhoz vagy online felületeiken is számos stock kép színesítette a kreatív tartalmaikat.
Bővebben


A szakmai csoportok fontossága

A Facebook legutóbbi hivatalos  bejelentéseiből egyértelműen kiderül, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségek építését célzó fejlesztésekre. A digitális ügynökség ügyfeleinek is ehhez igazodva kell átstrukturálni a Facebook kommunikációját.

Bővebben

Hódítanak az Instagramon a magyar GIF-ek

Az Instagram alkalmazás népszerűsége töretlen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy szinte hétről hétre jelennek meg újdonságok a felhasználók és az online marketing ügynökségek nagy örömére. A GIF-ekkel (Graphics Interchange Format rövidítése) már régebb óta színesíthetjük az Instagram story-jába elhelyezett tartalmainkat.
Bővebben


Online marketing feladatok, amiket jobb, ha profikra bízunk (2. rész)

A következő, szakértelmet kívánó feladat is a weboldalakhoz kapcsolódik, ezt pedig a mobilra optimalizálás. Az internetes keresések túlnyomó többsége telefonon keresztül történik, nem is csoda, hiszen a mobilunkat mindenhova magunkkal visszük. A Google tavaly bejelentette, hogy azok a weboldalak, amelyek nem rendelkeznek mobilbarát verzióval, automatikusan hátrányba kerülnek azokkal szemben, amelyek viszont igen.
Bővebben

Online marketing feladatok, amiket jobb, ha profikra bízunk (1. rész)

Aki azt gondolja, hogy az online marketing és az online megjelenés egy sikeres vállalkozás számára kikerülhető, az nagyot téved. Ugyanis az online térben történik gyakorlatilag minden. Ha valaki szeretne venni egy terméket vagy szolgáltatást, akkor először az interneten fog rákeresni
Bővebben


Hogyan válasszunk online ügynökséget? (4. rész)

Nagyon fontos, hogy mindig csakis személyre szabott megoldásokat kínáló digitális reklámügynökséggel szerződj csak. Minden cég más, éppen ezért különböző célcsoporttal, különböző termékekkel és különböző erősségekkel rendelkezik. Nincs egy olyan megoldáscsomag se a világon, amelyik minden egyes cégnél ugyanúgy működne, mivel ezen a területen a személyre szabott, egyedi megoldások rejtik a siker kulcsát.
Bővebben

Hogyan válasszunk online ügynökséget? (3. rész)

Amennyiben találtál néhány szimpatikus online ügynökséget vedd fel velük a kapcsolatot és kérj ajánlatot az általad igényelt szolgáltatásokra. Az ajánlat elkészítését sokszor személyes találkozó előzi meg, ahol további lehetőséged lesz benyomásokat szerezni az digitális reklámügynökség jelöltedről.
Bővebben


Hogyan válasszunk online ügynökséget? (2. rész)

Ha rákeresel az interneten, hogy „online ügynökség”, illetve „digitális reklámügynökség” vagy ehhez hasonló kifejezésekre számtalan találatot fogsz kapni. A statisztikák szerint az első 3 találat számít a leginkább sikeresnek, ha átkattintásról van szó. Tehát az az online ügynökség, amelyik képes volt saját magát erre a kulcsszóra a Google találati lista élére tenni (nem a fizetett hirdetések között, hanem a természetes találati listában) egészen biztos, hogy tud valamit.
Bővebben

Hogyan válasszunk online ügynökséget? (1. rész)

Ha eldöntötted, hogy szeretnéd céged marketingjét kicsit felpörgetni vagy a romló értékesítési adatokat feljavítani, akkor érdemes felvenned a kapcsolatot egy online ügynökséggel. Az online ügynökségek által ellátott feladatok köre igen szélesnek mondható, így egész biztosan fogsz találni olyat az interneten, amelyik elnyeri a tetszésedet.
Bővebben


Érzelmek szerepe a marketingben (5. rész)

A következő érzelem, amivel a marketingben hatást lehet gyakorolni az emberekre, az a félelem. A félelem igen érdekes érzelem, hiszen félelmet keltő tartalmak hatására az emberek elkezdenek jobban ragaszkodni a megszokott, jól bevált dolgokhoz, mintsem új, ismeretlen utakra merészkedjenek.
Bővebben

Érzelmek szerepe a marketingben (4. rész)

A legújabb kutatások szerint az emberek annak ellenére, hogy úgy érzik, számtalan érzés bukkan fel bennük akár csak egyetlen nap folyamán, alapvetően, mindösszesen 4 érzelmet éreznek. Ezek az öröm, szomorúság, félelem (meglepetés) és az düh (undor).
Bővebben


Érzelmek szerepe a marketingben (3. rész)

Az online és az offline marketing során számos eladásnövelő módszert szoktak használni. Akciók, leárazások, egyet fizet kettőt kap, szezonális ajánlatot stb. Ám ezek csak ideiglenesen hozzák a várt eredményeket, ugyanis ezekkel a módszerekkel nem lehetséges önmagukban márkahűséget elérni a fogyasztóknál.
Bővebben

Érzelmek szerepe a marketingben (2. rész)

Már jó pár éve felbukkantak és azóta is töretlen sikernek örvendenek az Influencerek. Ők azok, akik tevékenységükön keresztül rengeteg emberre tudnak hatással lenni. A nagy cégek sokszor ezeken az influencereken keresztül próbálják a terméküket vagy szolgáltatásukat népszerűsíteni.

Bővebben


Érzelmek szerepe a marketingben (1. rész)

A tudományos kutatásoknak hála, ma már bizonyított tény, hogy a gyerekeknél elsősorban az érzelmek határozzák meg a viselkedésüket, és csak bizonyos életkorban fejlődik ki az agyuknak az a területe, amelyik a logikus és racionális gondolkodásért felelős.
Bővebben

Imázs szerepe a marketingben

A marketing szakemberek sokszor pszichológusok segítségét veszik igénybe, hogy jobban megismerjék a fogyasztói magatartás mögött húzódó működési mechanizmusokat. Ez az online és offline marketingre egyaránt jellemző, de az online és az offline vásárlók működésében azért vannak jelentős eltérések.
Bővebben


Lemondasz ügyfeleid 10 százalékáról?

A Földön 1 milliárd ember él valamilyen fogyatékossággal. A 20-as éveiben járó fiatalok közül 4-ből 1 már nyugdíjas kora előtt eléri a rokkantságot.  De még csak fogyatékosnak sem kell lenned ahhoz, hogy te is ebbe a kategóriába tartozz: 
Bővebben

5 tény, ami kinyírhatja a közös munkát egy digitális ügynökséggel

A digitális partnerség olyan, mint egy párkapcsolat: ahhoz, hogy gyümölcsöző legyen, mindkét félnek dolgoznia kell rajta.
Bővebben


Zöldmarketing (6. rész)

A zöldmarketingről szóló bejegyzéseink közül utolsóként nézzünk olyan megoldásokat, amikkel a weboldalunkat tehetjük zöldebbé. Ez elsőre furcsának hangozhat, mivel a weboldal és a webshop lényege, hogy nincs fizikailag megfogható formája, hanem csak az online térben létezik.
Bővebben

Zöldmarketing (5. rész)

Korábbi cikkeinkben sok szempontból megnéztük már a zöldmarketinget. Most nézzük meg, hogy valóban van-e létjogosultsága ennek az irányzatnak.

Bővebben


Zöldmarketing (4. rész)

A zöldmarketing kapcsán érdemes beszélni még az ajándékozásról. A legtöbb cég szokott valamilyen ajándékkal kedveskedni a partnereinek vagy dolgozóinak karácsonykor vagy a céges rendezvényeken. Ez egy kiváló alkalom a vállalatról kialakult kép kedvező alakítására, és környezettudatos vagy az erre figyelmet felkeltő ajándékok átadására.
Bővebben

Zöldmarketing (3. rész)

Az ökomarketing hibás értelmezése, miszerint egy termék környezetbarát jellemzőivel hirdetni egy terméket csak egy egyszerű marketing fogás, szerencsére nem az egyetlen értelmezési mód.

Bővebben


Így szerezz 0 Ft-ból elköteleződést Facebook-on

Az organikus eléréstől való búcsúzás helyett készíts új stratégáit a következő szempontok szerint.
Bővebben

Zöldmarketing (2. rész)

A zöldmarketingnek számos meghatározása létezik. Nézzünk most néhány olyan tevékenységet és konkrét példát, amin keresztül a legegyszerűbben megérthetjük az ökomarketing lényegét.

Bővebben


Zöldmarketing (1. rész)

A környezetvédelem kérdése soha nem volt még olyan égetően fontos az emberiség történelmében, mint napjainkban. A világ felgyorsulásával kapkodva éljük az életünket, mindenből többet és gyorsabban fogyasztunk, mint az valóban szükséges lenne
Bővebben

Videók térhódítása az online marketingen belül

A jelenlegi online marketing trendek között a hang alapú keresés növekvő jelentősége, a chatbotok használata és a személyre szabottság fokozása mellett mindenképpen meg kell említeni a videós tartalmak térhódítását.

Bővebben


Hang alapú keresés a Google-ben

Eddig a Google-ben való keresést automatikusan írásos formában képzelte el mindenki. Várhatóan, azonban a jövőben ugrásszerűen fog megnőni a hang alapú keresések száma a legnépszerűbb keresőprogramban. Már most is a keresések 1/3-a történik hang alapon, és ez még tovább fog emelkedni az előrejelzések szerint.
Bővebben

Személyre szabottság növekvő jelentősége

Az online marketing egyik legnagyobb előnye az offline marketinggel szemben, hogy sokkal jobban személyre szabható. A személyre szabottság terjedése a fogyasztók és a gyártók érdeke is.

Bővebben


Chatbot -Innováció az online marketingben (3. rész)

Az eddigi statisztikák alapján elmondható, hogy a chatbotot használó cégek bevételei jelentős mértékben növekedtek. A chatbot egyesíti a mai felhasználók írásban való kommunikációjának előnyben részesítését és a személyre szabottság érzését.

Bővebben

Ezekre a digitális marketingmódszerekre érdemes gyúrnod 2019 második felétől

Marketing trendekről ma már egyre nehezebb beszélni.

Azért, mert ami most működik, pár hónap múlva már csömört kapnak tőle a fogyasztók. Mert egyre érzékenyebben reagálnak (vagy rá se bagóznak) azokra a módszerekre, amiket eddig használtál.

Bővebben


Chatbot -Innováció az online marketingben (2. rész)

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy az online vásárlások alkalmával felmerülő vevői kérdések megválaszolásának milyen lehetőségei és korlátai voltak eddig.

 

Mint ahogy az egész világ, a marketing is a lehető legnagyobb mértékű automatizáltság felé halad. Ennek legfőbb oka a költséghatékonyság.
Bővebben

Chatbot -Innováció az online marketingben (1. rész)

30 éve, amikor minden termékből csupán néhány fajta volt kapható az áruházak polcain, sokkal könnyebb volt a vásárlóknak a döntés, hogy melyiket válasszák. Egyszerűen azért, mert 3 fajta termékből sokkal könnyebben választ az ember, mint 100 termékből.
Bővebben


Gerillamarketing típusai- Buzz marketing (2. rész)

Folytassuk a buzz marketing megismerését két gyakorlati példán keresztül.
Több olyan cég is van, ahol lehet jelentkezni terméktesztelőnek. Ilyenkor egy meghatározott mennyiségű terméket kap az ember, például pelenkát, amit el kell használni és a tapasztalatokat írásban rögzíteni.

Bővebben

Gerillamarketing típusai- Buzz marketing (1. rész)

A buzz marketing a gerillamarketing egyik fajtája. Lényege a vírusmarketinghez kicsit hasonlóan az embereket ösztönözése, miszerint beszéljenek egy adott termékről vagy szolgáltatásról. Ám ennek a módja az etikusság határait gyakran feszegeti, ezért a buzz marketinggel érdemes óvatosan bánni.

Bővebben


Gerillamarketing típusai - Vírusmarketing (3. rész)

Azt már láttuk a korábbi bejegyzésekben, hogy mitől lesz igazán ütős és sikeres egy vírusmarketing kampány, de mi van azokkal, amik kudarcba fulladnak?

Annak ellenére, hogy nagyon hatékony marketing eszköz is lehet, nem érdemes azt várni tőle, hogy ez fogja az egész céget felvirágoztatni.
Bővebben

Gerillamarketing típusai - Vírusmarketing (2. rész)

A vírusmarketing egyelőre külföldön sokkal elterjedtebb, de az utóbbi években már itthon is kezdik felismerni, hogy ennek a trendi és költséghatékony módszernek a segítségével milyen jelentős eredményeket lehet elérni.

Bővebben


Gerillamarketing típusai - Vírusmarketing (1. rész)

Előző bejegyzésünkben röviden megismertük a gerillamarketing lényegét és néztünk néhány igazán frappáns megoldást rá. Most pedig a gerillamarketing fajtáit ismerjük meg kicsit közelebbről.

Az első, a vírusmarketing. A vírusmarketing kialakulását és jelentőségét a közösségi média felületek számának és felhasználtságának növekedése határozta meg.
Bővebben

Blogírás, mint marketing eszköz (6. rész)

Blogolásról szóló szövegsorozatunk utolsó részében kicsit összefoglaljuk a blogírással kapcsolatos legfontosabb szempontokat.

A céges blogolás egy ingyenesen alkalmazható, ám hosszú távon sokszorosan megtérülő befektetés.
Bővebben


Blogírás, mint marketing eszköz (5.rész)

Folytassuk a sort, hogy milyen blogbejegyzéseket szeretünk olvasóként.

A direkt értékesítés ideje leáldozóban van, mert annyi ilyen jellegű inger éri az embereket nap mint nap, hogy immunisak rá. Sokan pedig nem csak immunisak, hanem egyből elutasítók lesznek, ha megérzik az értékesítési szándékot.
Bővebben

Blogírás, mint marketing eszköz (4. rész)

Ahhoz, hogy sikeres blogot készítsünk a weboldalunkra, érdemes átgondolni, hogy olvasóként mit várunk el egy jó blogtól.

Milyen a jó blog az olvasó szemével?

Bővebben


Blogírás, mint marketing eszköz (3. rész)

A blogírás történhet SEO alapon, ami azt jelenti, hogy meghatározott kulcsszavak felhasználásával készülnek a blogok. Ez javítja az oldal SEO értékeit és jobb eséllyel kerülünk a Google lista elejére.

Bővebben

Blogírás, mint marketing eszköz (2. rész)

A blogírás füllel számos weboldalon találkozhatunk. Miért is készítenek a cégek ilyen ingyenes tartalmakat, miért töltik ezzel az időt, mire jók ezek az írások?

Először is a weboldalara kattintóknak plusz információkkal és érdekes tartalmakkal szolgálhatunk, amit mindenki szeret, és ma már el is vár.
Bővebben


Blogírás, mint marketing eszköz (1. rész)

A blogolás, a blogírás és a bloggerek kifejezések 20 éve még valami nagyon különleges és új dolognak számítottak, az emberek többsége pedig nem is ismerte a jelentésüket. Ma már egészen más a helyzet. A blog egy olyan weboldal, amit általában ingyenesen lehet olvasni és rendszeresen friss tartalommal egészíti ki az írója.
Bővebben

Email marketing trükkök (2. rész)

Az email marketing egy rendkívül színes és érdekes területe a marketingnek. Nem csoda, hiszen a megfelelő ismeretek birtokában nagyon hatékony marketing eszköznek számít.

Nagyon fontos, hogy az hírlevelek megnyerőek és figyelemfelkeltőek legyenek, mert, ha már a tárgysor nem megfelelően van megfogalmazva, akkor meg se nyitják az olvasók. Erről előző cikkünkben már írtunk.

Bővebben


Email marketing trükkök (1. rész)

Az email marketing az egyik leghatékonyabb marketing eszköz, ugyanis a már meglevő email címekre kiküldött emaileknek semmilyen extra költsége nincsen, vagyis anélkül tudunk elérni vele potenciális ügyfeleket, hogy ezért külön fizetnénk. Tehát az első és legfontosabb lépés az email címek gyűjtése, mert nagyon értékes adatbázis hozható létre belőle.

Bővebben

Emoji marketing (4. rész)

Az emojikat nem csak a közösségi médiában lehet használni, hanem az email marketingben vagy a weboldalunkon is. Az emojik lehetőséget adnak olyan könnyed és játékos formában vegyük fel a kapcsolatot a fogyasztókkal. Az egyik ismert játék, amikor emojik segítségével kell kitalálni filmcímek nevét. Íme néhány példa:

Bővebben


Emoji marketing (3. rész)

Az emojik terjedését és még szélesebb körben való elfogadottságát nagyban segítette a Facebook 2016-ban bevezetett új reakciógombjai. A hagyományos like és dislike gombok után megjelent a szív (imádom), a meglepődött, vicces, szomorú és a mérges érzések kifejezésére alkalmas fejecske is.

Bővebben

Emoji marketing (2. rész)

Az utóbbi években számos kutatást végeztek a szakemberek, amiben az emojik emberekre gyakorolt hatását vizsgálták. Az eredmények azt mutatták, hogy az emojikat tartalmazó szövegeket az olvasók nonverbális kommunikációként értelmezik és sokkal több érzelmet és hatást vált ki belőlük, mint egy sima szöveg.
Bővebben


Emoji marketing (1. rész)

Az emojik a szöveges üzenetekben használt különféle érzelmeket kifejező kis képecskék. Legelőször a szív alakot, majd mosolygós és szomorú fejet fejezték ki vele, amit aztán követett egy sor másik érzelem és állapot.

Bővebben

Weboldal, mint a siker meghatározó eszköze (III.rész)

Minden beállítás és keresőoptimalizálás után egy nagyon lényeges része következik a weboldal üzemeltetésnek, az pedig a mérhetőség. Ugyanis mire megyünk, ha nem tudjuk mérni a honlap hatékonyságát. Adatokat azért gyűjtünk, hogy utána kielemezzük őket és a segítségükkel javítani tudjuk a weboldal látogatottságát.
Bővebben


Weboldal, mint a siker meghatározó eszköze (II.rész)

A SEO azért is egyre népszerűbb marketing eszköz, mert szinte ingyen van. A megfelelő kulcsszavakkal ellátott oldal onnantól kezdve mindenféle költség nélkül hozza az újabb vevőket. Bátran állíthatjuk, hogy költséghatékony, de ne feledjük, hogy csak a profin megszerkesztett oldal lesz valóban hatékony.

Bővebben

Weboldal, mint a siker meghatározó eszköze (I. rész)

A marketing világában talán a legfontosabb eszköz a weboldal. Ha egy érdeklődő utána szeretne nézni a termékünknek, vagy csak érdeklődik az általunk forgalmazott termék iránt, először a honlapunkat fogja felkeresni. Ezért egy jól felépített honlap nélkül nehéz sikeres marketing stratégiát elképzelni.

Bővebben


Open-source marketing

Az open-source angol kifejezést eredetileg a szoftverfejlesztésben használták. A mára már mozgalommá alakult irányzat elindítója a Nescape vállalat volt, ugyanis 1998-ban a „Navigator” nevű böngészőprogramjának forráskódját nyilvánossá, szabadon elérhetővé tette. Ez azért volt hatalmas dolog, mert abban az időben a Microsoft volt a vezető böngésző az „Explorer” verziójával.

Bővebben

A marketing szerepe open-source projektek esetén (II. rész)

Az előző részben bemutattuk röviden az open source projektek mibenlétét, és feltettük azt a kérdést, hogy milyen körülmények mellett van létjogosultsága reklámozni ezeket a többnyire ingyenesen hozzáférhető termékeket és szolgáltatásokat. Ebben a részben bemutatunk open source projektek lehetséges eseteit, de előre leszögezzük, hogy nem törekszünk a teljeskörű, kimerítő felsorolásra, mert a témakör nagyon szerteágazó.

Bővebben


A marketing szerepe open-source projektek esetén (I. rész)

Elsőre bizonyára furcsának tűnhet a gondolat, hogy többnyire ingyenesen hozzáférhető, open-source projekteknek is szüksége lehet reklámra, hirdetésre. Pedig látni fogjuk, hogy nagyon is racionális érvek húzódnak meg open source projektek eredményeinek reklámozása, marketingje mögött, legyen szó szoftveres megoldásról vagy bármilyen egyéb termékről.

Bővebben

Gmail fiókunk rejtett funkciói 2. rész

Folytassuk a Gmail fiókunkban rejlő lehetőségek áttekintését. Mivel Google fejlesztés, a Gmail is intelligens kereső funkcióval van ellátva. A felső sorban a kereső ablak jobb oldalán levő kis nyíl legördítésével nem csak email címre tudunk keresni, hanem a keresett levélben található szavakra, dátumra, méretre és csatolmányra is. Ha elkavartunk egy levelet, ami néha sajnos megesik, a megkeresése már nem fog annyi időt elvenni, mint korábban.

Bővebben


Gmail fiókunk rejtett funkciói 1. rész

Legutóbb a Google keresés néhány hatékonyságnövelő módszerét mutattuk be. Most pedig a levelezőrendszere, a Gmail olyan funkcióit nézzük meg, amiket a felhasználók többsége nem ismer, de segíthetik, vagy egyszerűen színesíthetik az életünket levelezés közben. Ahogy a számítógépen az asztal hátterét is lehet változtatni, úgy a Google Gmail fiókét is.

Bővebben

Hatékony keresési módszerek a Google-ban 4. rész

A hatékony keresési módszerek utolsó részében nézzünk további hasznos és érdekes keresési tippeket.
A következő Google trükk különösen nagyobb sportesemények ideje alatt hasznos, mint a foci eb vagy vb. Ha szeretnénk a Google-ban gyorsan megtudni, hogy az adott meccs éppen hol tart, elég csak beírni a keresőbe.

Bővebben


Hatékony keresési módszerek a Google-ban 3. rész

A kizárás és a dokumentum keresőben való meghatározása után nézzünk két újabb lehetőséget, a Google keresés egyszerűsítésére.
Az egyik az „és” és a „vagy” kötőszavak használata. Ha több szóból áll a Google keresőjébe beírt kifejezés és azt szeretnénk, hogy minden szó szerepeljen a találatok között, akkor írjuk bele az „és” kötőszót.

Bővebben

Hatékony keresési módszerek a Google-ban 2. rész

Folytassuk a korábban elkezdett, hasznos Google keresési módszerek listáját. Legutóbb az olyan szavak kizárásáról volt szó, amik valamilyen tulajdonságuk miatt – formai vagy tartalombeli- hasonlóak az általunk keresett szóhoz, de számunkra teljesen irrelevánsak, néha pedig kimondottan zavaróak.

Bővebben


Hatékony keresési módszerek a Google-ban 1. rész

Az internetes keresőportálok között a Google a legnépszerűbb, így nem csoda, hogy maga a szó igeként és köznévként is szinte teljesen elfogadott, de legalábbis használt a hétköznapokban. A guglizni és a gugliziás szavakat egyre többen használják ugyan, de azt, hogy hogyan is lehetne a leghatékonyabban keresni, már kevesen tudják.
Bővebben

Facebook messenger nélkül soha!

Nagyon határozottan állíthatjuk, hogy szinte kivétel nélkül, mindenki használja a facebook messenger alkalmazását. Sőt, már annyira kinőtte magát, hogy lassan elfelejtünk telefonon beszélni, személyes találkozón részt venni, hiszen „beszélünk messengeren” lehetőséget választjuk.

Bővebben


Posztoljunk az instagramon

A mai modern társadalom az internet világában él, nagyon elterjedt lett a közösségi média használata, a facebook, instagram, whatsapp, snapchat és sort itt folytathatnánk. Járjuk körbe egy kicsit az instagramot, hiszen egyre jobban elterjedt a facebook után.

Bővebben

Képek keresőoptimalizálása okosan!

A weboldal keresőoptimalizálásról mindenki hallott, még ha nem is tudjuk pontosan, hogy mit jelent, de hallottunk róla. De mi a helyzet a képek keresőoptimalizálásával, mit értünk a kifejezés alatt, hol használjuk, egyáltalán hogyan kell használni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Bővebben


Youtube videó optimalizálása

Egy jó zenét szeretnénk meghallgatni, vagy egy jó filmet szeretnénk megnézni első lehetőségként mindig a youtube merül fel. Köztudott, hogy a youtube csatorna a világ második legnagyobb keresője. Amikor ezt a csatornát használjuk és egy videó, zeneszám után keresünk, ugyancsak, mint a google esetében kulcsszavakat használunk.

Bővebben

Keresőoptimalizált weboldal hogyan?

Ha nem vagyunk weboldalkészítők, vagy egyáltalán programozok, matek fejek, akkor is találkozunk a keresőoptimalizált weboldal kifejezéssel, és azért nem árt, ha tudjuk, hogy mit is jelent, mit takar ez a kifejezés.

Bővebben


Google search console - Kinek és miért?

A google search console egy olyan szolgáltatás, ami segítségével tudjuk követni, hogy az általunk használt weboldal, webhely mennyire keresett, milyen gyakorisággal látogatják. A google search console szolgáltatást használata legfőképpen ajánlott a cégtulajdonosoknak, vagy ha nekik erre nincs időkapacitásuk, akkor megbízhatnak egy webmestert, hogy használja és alkalmazza a szolgáltatást.

Bővebben

A közösségi média marketing, mint új tevékenységterület

Az internet megjelenése és hihetetlenül gyors fejlődése nagyon sok új szakma, és a szakmákon belül új tevékenységtípusok megjelenéséhez vezetett. Ilyen új tevékenységterület például a marketingen belül a közösségi média marketing, amely a közösségi oldalak megjelenésével párhuzamosan vált szükségessé.

Bővebben


Remarketing, az online marketing egyik leghatékonyabb eszköze a webshopok számára

Az online marketing tevékenység tulajdonképpen digitális reklámozást jelent, vagyis a termékek és szolgáltatások pozícionálását az interneten. A tevékenység célja az eladás. Ez egy viszonylag új szakterület, amely az internettel párhuzamosan alakult ki. Működési mechanizmusa értelemszerűen a hagyományos reklámozás által meghatározott.

Bővebben

Tudnivalók a YouTube-ról

A YouTube egy nyilvános videó megosztó portál, amely 2005-ben jött létre. A YouTube-on ingyen videókat lehet nézni, letölteni, vagy akár feltölteni, működési logikája szerint közösségi médiafelületnek tekinthető. Ez a vidó megosztó portál több tartalommal rendelkezik, például ide sorolhatóak a filmek, sorozatok, zenés videók, amatőr videók stb…

Bővebben


Mire jó a Google Analytics?

A Google Analytics a Google által fejlesztett, internetes elemzési eszköz, amellyel ellenőrizni lehet a weboldalak forgalmát. Ezáltal nagyon jól ellenőrizhetők a marketing tevékenységek eredményei is, hiszen például a közösségi média hirdetések után a felhasználók valószínűleg felkeresik a weboldalakat.

Bővebben

Miért fontos a vállalati honlap arculata?

Amennyiben egy weboldal formai és tartalmi szempontból is megfelelő minőségű, kiválóan alkalmazható a vállalkozások marketing tevékenységében. Ma már minden vállalkozásnak szüksége van egy jó honlapra. A vállalatok általában rendelkeznek is legalább egy bemutató weblappal, de sajnos nagyon kevés esetében mondható el az, hogy be is épül a vállalat marketing stratégiájába, pedig nagyon sok a benne rejlő lehetőség.
Bővebben


A Facebook és Google, mint hatékony marketing eszközök

Az internet és az IKT eszközök gyors fejlődése nagyon sok, néhány éve még nem létező szakma kialakulását eredményezte. Ilyen például a közösségi média menedzser, felhasználói élménytervező, webshop fejlesztő, keresőoptimalizálás és még sorolhatnánk.

Bővebben

És amit még az Android P nyújtani tud

Az Android P, vagyis a Google mobil operációs rendszerének legújabb legújabb verziója által még egyszerűbbé válik a kinézet, vagyis a design.
Bővebben


Mobiltelefon alapfokon a Google-től

A Google ismét új ötlettel rukkolt elő a mobiltelefonok fejlesztése és értékesítése kapcsán.
Bővebben

Új magyar Google Street View

Ki emlékszik arra, mikor országunkba először jelent meg a Google autó annak céljából, képek tömkelegét készítse el hazánk utcáiról és később egy alkalmazáshoz használja fel őket?
Bővebben


A Google további, 2018-as fejlesztései

A Google minden téren igyekszik nagyot alkotni. Szakemberei sosem pihennek, állandó fejlesztések révén tartják a vállalatóriást fenn a csúcson.
Bővebben

A Google MI egyéb funkciói (2.rész)

Előző blogunkban elkezdtük foglalkozni a Google Asszisztens egyéb, speciális funkcióival, mely listán a Gmail továbbfejlesztése is szerepel.
Bővebben


A Google MI egyéb funkciói

A Google mesterséges intelligenciája, vagyis a Google MI, egyre több funkcióval lesz ellátva, ezáltal életünk még több életterületén találkozhatunk vele és hasznosíthatjuk tudását. 
Bővebben

Az online kereskedelmi felületek által leggyakrabban elkövetett SEO hibák (VI. rész)

Előző cikkünket folytatva, nézzük meg, hogy a webshopon belül milyen egyéb oldalakra, és hogyan érdemes irányítani a kulcsszavak forgalmát:
Bővebben
Az online kereskedelmi felületek által leggyakrabban elkövetett SEO hibák (II. rész)

Egy, a 2018-as GKI Digital által végzett felmérés szerint, jelenleg mintegy hárommillió magyar állampolgár él az online vásárlás adta lehetőségekkel és ez a szám évről évre 5-6%-al növekszik. 
Bővebben


Az online kereskedelmi felületek által leggyakrabban elkövetett SEO hibák (I. rész)

Nagyon sok tényező játszik közre abban, hogy egy online üzlet, vagyis webáruház sikeres lesz -e.
Bővebben

A Google fejlesztői konferenciája 2018-ban (4.rész)

A tavalyi Google fejlesztői konferencián is szót ejtettek a mesterséges intelligenciáról, de idén talán még nagyobb szerephez jutott ez a téma.
Bővebben


A Google fejlesztői konferenciája 2018-ban (3.rész)

A Google vezetősége, annak érdekében, hogy keretek közé szorítsák a mobiltelefonok használatát, számos újítással rukkoltak elő idén is.
Bővebben

A Google fejlesztői konferenciája 2018-ban (2.rész)

A Google idei konferenciájának legelején a mobiltelefon felhasználási szokások kialakulásának, illetve átalakulásának felelősségéről esett szó.
Bővebben


A Google fejlesztői konferenciája 2018-ban

Idén májusban ismét megrendezték az évenként esedékes Google fejlesztői konferenciáját, melynek helyszínéül a kaliforniai Mountain View szolgált. 
Bővebben

Napelem szolgáltatása a Google által - Folytatás

Azáltal, hogy a Google nem teljesen megbízhatónak ítélte meg legújabb fejlesztésű eszköze, a Project Sunroof  által nyújtott adatokat, további módosításokba kezdett.
Bővebben


Napelem szolgáltatása a Google által

A Google-ről évek óta ismeretes tény, hogy környezetbarát, innovatív megoldások híve, két éve pedig csak és kizárólag energiatakarékos megoldásokat alkalmaz minden irodájában.
Bővebben

A generációs marketing alapjai

A generációs marketing a vásárlók körét korosztályok, vagyis nemzedékek szerint osztja fel és vizsgálja. A vásárlói szokások és viselkedések megfigyelése által következtetéseket von le és jellemzi a korcsoportokat, melyet követően a korcsoportokra vonatkozóan tipikus vásárlási magatartást állapít meg.
Bővebben


A generációs marketing csoportjai (1.rész)

Előző blogunkban nagy vonalakban ismertettük a generációs marketing alap jellemzőit, most vizsgáljuk meg az általa vizsgált csoportok rövid jellemzőit. Az első, szóra érdemes generáció az X, mely tagjainak viselkedésére és szokásaik kialakulására igen nagy hatást gyakorolt a technika fejlődése.

Bővebben

A generációs marketing csoportjai (2.rész)

Az X-generációt az Y követi, akik 1980 és 2000 között látták meg a napvilágot. A két generáció között hatalmas különbség figyelhető meg akár hozzáállás, akár viselkedés tekintetében, ami igazán lázba hozza a generációs marketing szakembereit.
Bővebben


A generációs marketing csoportjai (3.rész)

A generációs marketing szakemberei tisztában vannak azzal, hogy az X- generáció tagjai több türelmet, empátiát és nyugalmat igényelnek, illetve több magyarázatra szorulnak például egy új termék vásárlása esetén (úgy is mondhatnánk, hogy szájba rágósabban kell nekik sok mindent elmagyarázni).
Bővebben

A generációs marketing csoportjai (4.rész)

A generációs marketinggel kapcsolatos témakörünket a Z-generáció ismertetésével zárnánk, melynek tagjai 1995 után születtek. Azok, akik ebbe a csoportba tartoznak, merőben eltérő viselkedési mintákkal, szokásokkal és gondolkodással rendlelkeznek, mint elődeik.

Bővebben


A Google news

A Google news, azaz a Google hírek immáron 10 éve elérhető hazánkban is. Ez egy olyan hírgyűjtemény, mely magában foglalja több mint 200 magyar hírforrás információit, ezáltal felhasználói a világ bármely részén leközölt hírek olvasóivá válhatnak.
Bővebben

Kampuszok és munkahelyek az Y-, és Z- generációnak

Azok a multik, illetve nagyvállalatok -mint például a Google-, akik a technológia terén tűnnek ki a sorból, érdekes módon nem csak munkavégzésük és elért sikereik szempontjából különlegesek.
Bővebben


Kampuszok és munkahelyek az Y-, és Z- generációnak: Folytatás

Előző blogunkban említettük az Y-generáció tagjainak jellemvonásait, mely első sorban a technológia fejlődéséhez való hihetetlen alkalmazkodásban, a gyors észjárásban és rövid reagálási időben mutatkozik meg.
Bővebben

Kampuszok és munkahelyek az Y-, és Z- generációnak: LinkedIn

Előző két blogunkat olvasva felmerülhet bárkiben a kérdés, miszerint miért a technológiai cégekre jellemző a kampuszépítés? A válasz egyszerű.

Bővebben


Kampuszok és munkahelyek az Y-, és Z- generációnak: Google

Előző blogunkban olvashattatok a LinkedIn új ötletek és ideák által megtervezett kampuszáról, de mindenképpen meg kell említeni a Google, ugyancsak a Szilícium völgyben felépített épületkomplexumát is.
Bővebben

Kampuszok és munkahelyek az Y-, és Z- generációnak: Siemens City

Ki hallott már a bécsi Siemens City központról? Ez a csodás, minden lehetőséget magában foglaló épület a Google irodáihoz igen hasonló ideákat követve épült fel Bécs északkeleti részén, a környék közlekedési és infrastrukturális kapcsolatainak találkozási pontjában.

Bővebben


Kampuszok és munkahelyek az Y-, és Z- generációnak: Apple Park

A legjobb munkahelyi kampuszok említésekor mindenképp szót kell ejteni a Steve Jobs által is támogatott tervről, mely az Apple központ megépítéséről szólt.
Bővebben

Reszponzív webdesignról kicsit bővebben

A reszponzív, vagy responsive webdesign megalkotásának legfőbb oka az volt, hogy létrehozzanak egy olyan rendszert, mely különböző méretű és felbontású eszközök esetében is ugyanaz a jól olvasható tartalom és könnyen kezelhető honlap legyen látható.
Bővebben


Weboldal mobilra optimalizálásában rejlő lehetőségek és előnyök

Két lehetőségről beszélhetünk, ha egy weboldal mobilra optimalizálásáról esik szó. Első esetben egy régi honlapról kell gondoskodni, amit nem szükséges módosítani, csupán el kell készíttetni az okos eszközhöz megfelelő verzióját.

Bővebben

Weboldal mobilra optimalizálásának fontossága (1.rész)

Napjainkban nélkülözhetetlen a weboldalak mobilra optimalizálása, hiszen az emberek többsége okos eszközök segítségével keresi fel a honlapokat. Annak érdekében, hogy ez a teljesen hétköznapi tevékenység gördülékenyen és gyorsan történhessen, a vállalatoknak szüksége van a weboldalának módosítására.
Bővebben


Weboldal mobilra optimalizálásának fontossága (2.rész)

Ha weboldal mobilra optimalizálásáról van szó, nem csak a képernyő méretére kell odafigyelni, hanem a betűk nagyságára is. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora betűmérettel van ellátva a tartalom.
Bővebben

Az okos eszközök terjedésének okai

Az okostelefonok és tabletek terjedése megkérdőjelezhetetlen, illetve megállíthatatlan, ami egy részről a technika fejlődésének is köszönhető. És ha már itt tartunk, megállapíthatjuk, hogy egy vállalat életének nélkülözhetetlen része az innováció, az újdonságok követése és azokhoz való alkalmazkodás.
Bővebben


Az okos eszközök terjedésének okai (Folytatás)

Azáltal, hogy a kereslet jelentős mértékben megnőtt az okos eszközök iránt, a műszaki és mobilszolgáltatók igyekeznek az igényeket kielégíteni, ezáltal termékkínálatuk javarészt okostelefonokból, tabletekből és lapotopokból áll. Manapság már sokkal könnyebben és olcsóbban hozzá lehet jutni egy- egy ilyen eszközhöz, amik jelentős mértékben megkönnyíthetik az életünket.
Bővebben

A Facebook alapfunkciói: Like (1.rész)

Számtalan funkcióval és lehetőséggel szolgál ez a közösségi oldal a felhasználói számára, amivel még könnyebbé, érdekesebbé és szórakoztatóbbá, illetve sokrétűbbé igyekeznek tenni a portálon való időtöltést.
Bővebben


A Facebook alapfunkciói: Like (2.rész)

A Facebook „like” funkciógombjának megalkotása alkalmával az volt a cél, hogy biztosítsák a lehetőséget a kapcsolatok még személyesebbé és közvetlenebbé tételére. És persze arra is odafigyeltek a „like” fejlesztői, hogy minél kevesebb idő- és energiaráfordítással legyen módunk tetszésünket kifejezni.
Bővebben

Facebook Magyarországon

A hazánkban igen népszerűvé vált Facebook 2008 óta vonzza magához az érdeklődőket. A magyar nyelvre való lefordítást a felhasználók vállalták magukra, mely munkálatok még ma is tartanak.
Bővebben


A Facebook rövid jellemzése

A Facebook használata mindenki számára ingyenes, csupán egyszer, meghívás nélkül kell regisztrálni az oldalon. Ez nagy változás volt a felhasználók számára, akik a már jól megszokott, 2010-ig népszerű iwiw oldal felhasználói közé csakis meghívás alapján kerülhettek.
Bővebben

Ki, mit tud a Facebookról? (1.rész)

A milliók által napi szinten használt közösségi háló 2004.február 4-én indult útjának egy egyetemi szoba falai között. Eredeti neve Thefacebook volt, később keresztelték át az általunk ismert rövidebb elnevezésre.
Bővebben


Ki, mit tud a Facebookról? (2.rész)

A Facebook indulása után gyorsan nagy sikereket ért el, ami által a négy tanuló is egyre ismertebbé vált. De ahogy a program állandó jelleggel fejlődött, megalkotói együttműködésének és közös munkásságuknak is szüksége volt ugyanerre.
Bővebben

A Google berkein belül

Ha a Google munkásságát, tevékenységének végzését, a részvények értékét, illetve az általa nyújtott munkahelyek színvonalát nézzük, bizony sokan irigykedhetünk arra, aki ott dolgozik. Hiszen egy innovatív, állandó profit növekedést produkáló vállalatnál biztosnak gondoljuk az ember munkahelyét, nem kell leépítésektől és szankcióktól tartani.
Bővebben


A Google berkein belül (Folytatás)

A Google Ground, vagyis a Google által Magyarországon nyitott iroda munkatársai szerint a vállalat jó példát mutat a világnak. Bár sok mindenben másként működik, más elveket vall, mint sok más vállalat, az évek alatt elért eredményei viszont magáért beszélnek.
Bővebben

Google vs. Facebook (1.rész)

A két vállalatóriás úgy a bevételekben, a fejlődésben, mint az eredményekben és a munkahelyek biztosításában is kimondva-kimondatlanul, de versengenek egymással.
Bővebben


Google vs. Facebook (2.rész)

Cikkünk előző részében a Google tevékenységi körével, illetve az általa nyújtott lehetőségekkel foglalkoztunk. A hirdetési felülettel szemben a Facebook egy közösségi portál, mely Mark Zuckerberg nevéhez fűződik.
Bővebben

Google a felújítást is komolyan veszi

Az Amszterdamban található iroda nem régiben tatarozáson esett át és a végeredmény ismét arról tanúskodik, hogy a Google vezetői számára kiemelkedően fontos szempont a dekorativitás és funkcionalitás tökéletes kombinálása.
Bővebben


Google a felújítást is komolyan veszi (Folytatás)

Az amszterdami Google iroda több emeletből áll és mindegyik szint dekorációja egy-egy holland jellegzetességet jelenít meg. Van olyan emelet, ami pont úgy néz ki, mint egy holland kávézó, és van, ahova egy szállítókonténert állítottak be.
Bővebben

Google és a Kings Cross

Ha a Google-ről és irodáiról van szó, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem mindennapi épületekről beszélünk. Ez az eset áll fenn az angliai iroda esetében is, mely a világhírű Kings Cross városnegyedében foglal majd helyet.
Bővebben


Google és a Kings Cross (2.rész)

A Google második, saját tulajdonú központja épül majd meg az angliai Londonban, ahol közel 7 ezer dolgozó töltheti mindennapjait. Jelenleg az önkormányzat jóváhagyására várnak, mely után elkezdődhet az építkezés.
Bővebben

A világ legjobb munkahelye: Google

A Fortune magazin évről évre készít némi kutatómunkát, mely során arra kíváncsi, hogy melyek a világ legjobb munkahelyei? A Google-nek már sikerült több alkalommal is megnyernie ezt versenyt, de nézzük meg kicsit közelebbről, hogy mivel érdemelte ki ismét a neves címet.
Bővebben


A világ legjobb munkahelye: Google (2.rész)

A Google nem bízza a vétlenre azt, hogy kiket alkalmaz vezető pozícióban. Annak érdekében, hogy a vállalatóriásnak elégedett alkalmazottai legyenek, saját, speciális képzést hoztak létre, melyek neve tudományos tréning program és minden vezető beosztásba kerülő személynek el kell végeznie.
Bővebben

Google és vezetői

A Google vállalata világhírre tett szert figyelemfelkeltő irodái kapcsán, ami miatt oly sokan szeretnének ott dolgozni. Hiszen sokkal izgalmasabb egy dekorációkkal teli, színes és vidám helyen tölteni napi 8-10 órát, mint egy fehér falakkal rendelkező unalmas irodában.
Bővebben


Google és vezetői (2.rész)

Google vezetői szerint egy jó főnök olyan, mint egy sakkjátékos. Szerintük a legtöbb vállalat ott hibázik nagyot, hogy vezetői ellenőr szerepet öltenek magukra, ami által minden alkalmazott egy-egy alkatrész a gépezetben.
Bővebben

A Google külföldi irodái – Dublin, Írország

Google-t hosszú évek csak úgy emlegetik, hogy a világ legjobb munkahelye. Vajon mire alapozzák ezt a kijelentést?
Bővebben


A Google Budapesten oktat – Terepszemle (2.rész)

Ebben a blogban befejezzük a Google Ground helyszínének bemutatását és kérjük, engedjék meg, hogy kissé elvesszünk a részletekben.
Bővebben

A Google Budapesten oktat – Terepszemle (1.rész)

Előző blogunkban arról olvashattak, hogy a Google milyen céllal nyitotta meg kis hazánkban oktatási központját, melynek neve Google Ground.
Bővebben


A Google Budapesten oktat

Sajnos sok ország nem büszkélkedhet olyan oktatóközponttal, melyet a Google hozott létre és ahol mindenféle ellenérték nélkül nyújt szolgáltatásokat.
Bővebben

A Magyar Marketing Fesztivál top előadásai - folytatás

Az előző blogban már említettünk néhány érdekes témát, amikről biztosan szó fog esni az idei Magyar Marketing Fesztiválon. Ha továbbra is érdekli Önöket, hogy miben lesz része a résztvevőknek, bátran olvassák tovább blogunkat.
Bővebben


A Magyar Marketing Fesztivál top előadásai

A 14 Top előadás meghallgatására készülhet az, aki részt vesz a január 25-én megrendezésre kerülő V. Magyar Marketing Fesztiválon.
Bővebben

Magyar Marketing Fesztivál 2018.

Az újév új kihívásokat tartogat a vállalakozások és azok vezetői, illetve marketing szakemberei számára. Ha Ön is szeretne felkészült és tettre kész lenni, illetve az előttünk álló évre vonatkozó, lehető legtöbb új ismeretet elsajátítani, akkor érdemes részt venni a marketing világ egyik legnívósabb eseményén, mely a 2018. januárjában megrendezésre kerülő Magyar Marketing Fesztivál.
Bővebben


A Google logójának változatai - Folytatás

A Google logó következő verziójánál Ruth visszahozta a betűszíneket, viszont csak a két „o” betű tündökölt a négy alapszínben, a többi karakter maradt fekete.
Bővebben

A Google logójának változatai

A legelső Google logó 1998-ban készült el, mely Sergey Brin, az egyik alapító tag nevéhez köthető. Bár ő és társa nagyszerű programozók voltak, a grafikához viszont nem értettek.
Bővebben


A Google új székháza – A sztori lezárul

Az új Googleplex helyszínéről, hogy egy kicsit többet tudjunk, egy amerikai portál kíváncsiságát kielégítve nyomozást folytatott. Információik szerint egy úgy nevezett Bay View zónában fog megépülni az irodabázis, mely földterület a Moffett Szövetségi Repülőtér tulajdonában van.
Bővebben

A Google új székháza - Folytatás

Az új Googleplexet közel 100 ezer négyzetméteres terjedelműre tervezték és az építészek fő szempontja az volt, hogy a Google vezetőségének a dolgozók egymáshoz viszonyított távolságára vonatkozó kérését teljesítsék.
Bővebben


A Google új székháza

Miután 2004-ben a Google beköltözött a Googleplex néven is ismert kaliforniai székházába, a vezetőség tapasztalatok szerzése révén ráeszmélt arra, hogy az épületegyüttes átépítésekor a szakemberek sok mindent másként is csinálhattak volna.
Bővebben

A régi Googleplex

Az eredeti Google székház 2004. nyarán épült meg Amphitheatre Parkway-ben, San Jose mellett, Kaliforniában. A hatalmas épületkomplexum 2.000.000 négyzetméteres terjedelmével a második legnagyobb Google épületnek számít, amit csak a New York-ban, 2010-ben megvásárolt 2.900.000 négyzetméteres irodaépület múl felül.
Bővebben


A Google érdekességei (1.rész)

A következőkben reméljük, számos érdekes ténnyel és információval tudunk szolgálni a Google kedvelői és rajongói számára. Ki mit tud a Google logójáról? Bár a vállalat vezetése egy nem igazán túlmisztifikált, hanem inkább egy egyszerű, letisztult logó mellett döntött, ennek a megtervezése nem is volt olyan gyors folyamat, ahogyan azt sokan gondolnák.

Bővebben

A Google érdekességei (2.rész)

Az előző cikkünkben megkezdett érdekességek sorát a Google első, 2009 februárjában, Twitteren történő posztolásával folytatjuk. Idézzük.: „I’m 01100110 01100101 01100101 01101100 01101001 01101110 01100111 00100000 01101100 01110101 01100011 01101011 01111001 00001010.” Valaki tudja, hogy mit jelent?
Bővebben


A Google érdekességei (3.rész)

Ki gondolkodott már el azon, hogy milyen lehet a Googel-nél dolgozni? Aki a vállalat alkalmazásában áll, a „Googler” megnevezést viseli. Az újoncoknak viszont ezt ki kell érdemelniük. Amíg ez be nem következik, addig az ő elnevezésük a „Noogler”, amit a „noob” szóbol alkottak, melynek jelentése zöldfülű.

Bővebben

A Google érdekességei (4.rész)

Azt tudták, hogy a Google egy-egy keresőszó, illetve keresőszó-kombináció lefuttatásakor több mint 200 tényezőt vesz figyelembe, mielőtt kilistázza az eredményeket? Hihetetlen, főképp úgy, hogy mindez egy másodperc alatt valósul meg.
Bővebben


A webmarketing eszközei: Affiliate marketing

Az affiliate marketing egy online viszonteladói hálózat kialakítását és működtetését foglalja magában, mely egy igen hatékony marketing módszer mind a reklámozás mind az értékesítés területén. Az affiliate marketing keretei között a hirdető, azaz a kereskedő és a weboldal tulajdonosa között megállapodás születik.
Bővebben

A webmarketing eszközei: Linképítés és Blog

Ha linképítésről van szó, akkor az a cél elsősorban az, hogy minél több hivatkozás mutasson az adott vállalat weboldalára. Ez egy kiváló módszer arra vonatkozóan, hogy átterelés által minél több látogatót szerezzünk weboldalunk számára, arról nem is beszélve, hogy a Google helyezéseire is hatással van.
Bővebben


A webmarketing eszközei: Online PR

A webmarketing gyakran használt eszköze az online PR, mely nem csupán reklámszöveget, hanem a vállalkozás életéről szóló, fontos információkat is közvetít a célcsoportja felé. Vagyis egy olyan reklámozási tevékenységről van szó, mely a vállalkozás honlapjának tartalmát ismerteti olyan weboldalakon, amiket a célcsoport tagjai előszeretettel látogatnak.
Bővebben

A webmarketing eszközei: Hírlevél marketing

Az e-mail marketing, vagy más néven hírlevél marketing manapság igen gyakran alkalmazott, direkt reklámozási forma, mely jó esetben a célcsoport azon tagjaihoz juttatja el az információt, azok ezt előzetesen kérték. Ők lehetnek érdeklődők, ügyfelek, fogyasztók és vásárlók, vagy a weboldal látogatói.
Bővebben


A webmarketing eszközei: Social Media

A Social Media olyan közösségi oldalakat, illetve alkalmazásokat foglal magába, melyeket kikapcsolódás céljából látogatnak a felhasználók és alapjuk az emberek közötti ismeretség. Ezen kapcsolódások által, melyek egyaránt lehetnek valósak, illetve virtuálisak, az emberek között ismeretségi hálózat alakul ki.
Bővebben

A webmarketing eszközei: Banner hirdetés

A banner hirdetés, más néven display hirdetés esetében egy leginkább képpel ellátott hirdetési formáról van szó, melynek programozása számos módon történhet. Sok esetben flash vagy gif formátumban hozzák létre, ezáltal mozgóképet lát az internetet böngésző személy.
Bővebben


A webmarketing eszközei: Facebook hirdetés

A hirdetések egyik leghatékonyabb megjelenési helyszíne napjainkban a Facebook közösségi oldal, mely elsősorban kapcsolatépítésre szolgál. Ez a főként családtagok, barátok és ismerősök közötti, már meglevő kapcsolat ápolását foglalja magában, de ha tágabb értelemben nézzük, akkor a Facebook tökéletes eszköz az új kapcsolatok kialakítására és kivirágoztatására is.
Bővebben

A webmarketing eszközei: Google AdWords

A szakemberek által igen közkedvelt és gyakorta alkalmazott webmarketing eszköz a Google AdWords. Ez a Google találati listájának elején, illetve oldalsávjában található rövid, szöveges hirdetési forma, mellyel nagyarányú webkattintás érhető el. De ezen túlmenően lehetőség van a hirdetések szerződött partnerek oldalain való megjelenítésére is, melyeket bannernek neveznek.
Bővebben


A webmarketing eszközei: SEO

A webmarketing megannyi eszköz és módszer összességét jelenti, melyeknek közös célja a vállalat feltűntetése a világhálón, illetve hírnevének öregbítése, az internetes vásárlásösztönzésről nem is beszélve. Az első webmarketing eszköz, melyről érdemes beszélni, a SEO (Search Engine Optimisation), vagyis keresőmotoros optimalizálás. A SEO lényege, hogy egy honlapot úgy készítsenek el, később pedig fejlesszenek tovább, hogy látogatóinak többsége a Google természetes találati listájáról érkezzen.

Bővebben

Az online marketing alfája és omegája

Az online marketing számtalan eszközt és módszert ölel fel, melyeknek együttes célja lehet egy megbízó vállalat képének kialakítása, és/vagy egy új termék világhálón történő megjelenítése. Minden eszköz között a legalapvetőbb és legfontosabb a vállalkozás saját honlapja, mely megléte manapság már nélkülözhetetlen a boldoguláshoz.
Bővebben


A webmarketing mibenléte

Manapság oly’ gyakran használt fogalom a webmarketing, de mit is foglal magában valójában, mi a lényege és mire lehet használni? A webmarketing, más néven online marketing, azon internetes módszerek és eszközök összessége, melyeket egy vállalat világhálón való megjelenésekor alkalmazhatnak, vagy egy új termék vagy szolgáltatás piacra kerülésekor.

Bővebben

Kivel is terveztessük honlapunkat? (II. rész)

 Előző cikkünkben összeszedtük, hogy milyen hibákat követhetnek el az amatőr honlap tervezők és ezek milyen következményekkel járhatnak a cégek számára. Most ezt a gondolatmenetet folytatva szeretnénk megismertetni Önökkel, hogy mi az, amit egy profi nyújtani tud, mitől is lesz ő szakértő a témában?
Bővebben


Kivel is terveztessük honlapunkat? (I. rész)

Évről-évre találkozunk olyan megrendelésekkel, amikor teljes körű online marketing megoldást szeretne a megrendelő, de amikor a honlap készítés részhez érkezünk a megbeszélések folyamán, kiderül, hogy azt valamilyen jó barát, alkalmazott vagy a tulajdonos egy családtagja készíti el.
Bővebben

Google és a helyezésjavítás stratégiája - Az optimalizált weboldal jellemzői 4.

Az előző cikkeinket folytatva, a keresőoptimalizált honlap jellemzők közül végül, de nem utolsó sorban az authorship, meta tag beállításokat érdemes megemlíteni. A meta tag-ek nagyon léneyegesek, mivel a weboldal látogatóit, valamint a keresőmotorokat információkkal látják el.
Bővebben


Google és a helyezésjavítás stratégiája - Az optimalizált weboldal jellemzői 3.

Előző 2 cikkünket folytatva, melyek a keresőoptimalizálás szempontjából szemlélik és csoportosítják a weboldalakat, a következő csoportként a keresőmotor-barát megoldásokról érdemes szólni. A keresőrobot egy olyan program együttes, melynek feladata az interneten publikált anyagok letöltése, elemzése és tárolása.
Bővebben

Google és a helyezésjavítás stratégiája - Az optimalizált weboldal jellemzői 2.

Előző cikkünket folytatva, mely a keresőoptimalizálás szempontjából szemléli és csoportosítja a weboldalakat, a kulcsszó fókuszának megvizsgálásával folytathatjuk. Az ide tartozó tulajdonságok úgy jelennek meg egy weboldalon, hogy tartalmának kialakításánál elsődleges szempont egy kulcsszó kiválasztása és annak szakszerű megjelenítése
Bővebben


Google és a helyezésjavítás stratégiája - Az optimalizált weboldal jellemzői 1.

Egy igazán kiváló, keresőoptimalizálással foglalkozó szakember 48 pontban foglalta össze a legfontosabb tulajdonságokat, melyek egy optimalizált weboldalt jellemez. Itt most összegezve olvashatja a lista tartalmát. A lista szerint a weboldal tulajdonságait 7 csoportra bonthatjuk, melyek közül az első az igazán értékes tartalom.

Bővebben

Google és a helyezésjavítás stratégiája – On-page SEO

Ha weboldal tulajdonosként az a célja, hogy honlapja a leginkább használt kereső, a Google, első oldalára kerüljön, illetve hosszú időre ott is maradjon, számtalan megoldás közül válogathat. A legelső és legfontosabb, ami hasznos tanácsként szolgálhat, hogy forduljon szakemberhez és kérje a segítségét.
Bővebben


Google és a helyezésjavítás stratégiája (2.rész)

A weboldalunk Googleben elfoglalt helyezésének alakulásáról érdemes azt tudnunk, hogy számtalan tényezőtől függ az weboldal helyzete, illetve annak folyamatos változása. És persze sosem ugyanazok a tényezők fontosak, hiszen a keresési algoritmus, mely felelős a helyezések alakulásáért, állandóan változik, van, hogy napi szinten többször is módosul.
Bővebben

Google és a helyezésjavítás stratégiája (1.rész)

Minden vállalati honlap tulajdonos arra vágyik, hogy a keresők, leginkább a Google, első helyére kerüljön és persze hosszú távon ott is maradjon. Korábban már azzal is megelégedtek a cégvezetők, ha az első oldalon, azaz az első tíz találatban megjelent honlapjuk, aztán egyre nagyobbak lettek az elvárásaik. Az új cél az első öt helyezés elérése lett, manapság pedig már csak az első hely számít.

Bővebben


Tartalommarketing megvalósulásának folyamata

A tartalommarketing nem csak a megírt és közzétett témákat és szövegeket foglalja magában, melyek bizonyos rendszerességgel elérhetővé válnak az érdeklődők számára, hanem ezesetben fontos a tartalmak megosztása is, mely számos módon, sokféle eszköz segítségével megvalósulhat meg.
Bővebben

Tartalommarketing lényege és formai követelményei

A tartalommarketing egy nem régóta alkalmazott marketing ágazat, mely a 2010-es évek táján kezdte meg hódító útját. A manapság már sokak által alkalmazott technikákra épül, melyek szorosan összefonódtak a honlap optimalizálás tevékenységével.
Bővebben


A Facebook hirdetés hatékonyságának mérése és az elkerülhetetlen utómunkálatok

Ha vállalati vezetőként vagy marketinges szakemberként kijelöltük a Facebook hirdetés által elérendő célt vagy célokat, következhet azon különféle beállítások elvégzése, melyeket számtalan szempont szerint hajthatunk végre attól függően, hogy mit szeretnénk elérni. Minden csak rajtunk múlik, a mi igényeinken, pénztárcánk vastagságán és azon az időtartamon, ami alatt szeretnénk sikereket tapasztalni.
Bővebben

Facebook hirdetés készítéséhez néhány tipp és tanács (2. rész)

Egy Facebook hirdetés elkészítésénél nem csak az fontos, hogy a hirdetésszöveg megírása közben a lényegre fókuszáljunk és jó minőségű képeket csatoljunk mellé. Az is lényeges, hogy a hirdetés összhangban legyen a vállalattal. Szakértők szerint az a jó hirdetés, ahol a logó és cégnév letakarásával is rögtön felismerhető a hirdető. Tehát a Facebook hirdetés tükrözze a márka pozícióját és tükrözze a vállalat stílusát.
Bővebben


Facebook hirdetés készítéséhez néhány tipp és tanács (1. rész)

Számos apróságra érdemes odafigyelni, ha valóban jó Facebook hirdetést szeretnénk készíttetni. Íme néhány jó tanács és ötlet, amiket érdemes fontolóra venni és reklámozás során és akár alkalmazni is érdemes őket. Az elsők között említenénk azt a meglátást, miszerint néha a kevesebb több. Ezt a mondást már sokszor hallhattuk, de ahogy az élet számos területén érvényes, úgy a marketing tevékenység végzése során is érdemes néha fontolóra venni és eszerint cselekedni.

Bővebben

Facebook fizetett hirdetései (5. rész)

Ha a Facebook hirdetések típusait nézzük, akkor beszélhetünk linkhirdetésről, mely lehet kép vagy videó hirdetés. Sőt, képekből összeállított képsorozatot, azaz diavetítést is lehet készíteni. Ha pedig carousel hirdetést készíttetünk szakemberek segítségével, akkor a kiválasztott kép egy megjelenési felületen fog feltűnni, illetve több kép esetén nyíllal navigálhatunk közöttük.
Bővebben


Facebook fizetett hirdetései (4. rész)

Egy Facebook kampány megtervezése során lehetőség van arra, hogy olyan felhasználók elérésén dolgozzanak a szakemberek, akik a megbízó vállalat közvetlen közelében, hatáskörében élnek vagy dolgoznak. Ilyen igénnyel általában fodrászatok, kozmetikák és éttermek élnek.
Bővebben

Facebook fizetett hirdetései (3. rész)

Egy sikeres Facebook kampány megtervezése és lefolytatása számos tényezőtől függ. Egy átlagos marketing szakember ezeket a szempontokat nem ismeri és szakmai háttér nélkül nehezen birkózik meg a feladattal. Éppen ezért érdemes szakemberekhez fordulni és egy erre specializálódott vállalatot megbízni a Facebook kampány profi megtervezésével, illetve kézben tartásával.
Bővebben


Facebook fizetett hirdetései (2. rész)

Felmerül a kérdés, hogy a siker érdekében mit kell tennie egy vállalatnak, hogy fizetett hirdetése legyen a Facebook oldalán? Először is megfelelőképpen kell regisztrálnia, ami által gyarapítja a Facebook oldal tagjainak számát is. Ez a lehetőség ingyenes és minden tettre kész vállalat számára fel van kínálva, mely által bemutathatják a cég működését, tevékenységét, múltját és a jövőre vonatkozó terveiket.

Bővebben

Facebook fizetett hirdetései (1. rész)

A Facebook egy közösségi hálózatot üzemeltető vállalat, melynek céljai között szerepel a profitszerzés is. Emellett természetesen azon van, hogy felhasználói a legkiválóbb élményekkel gazdagodjanak az oldalon töltött idő során, de ettől függetlenül az egyik legfontosabb számára a pénzszerzési lehetőségek kihasználása.
Bővebben


Facebook posztolást és hirdetést alkalmazó vállalatok - felmérés

Készült egy kis létszámú kérdőíves felmérés, melynek célja az volt, hogy kiderüljön, milyen tapasztalatai vannak azoknak a vállalatoknak, akik alkalmazzák a Facebook posztolás és hirdetésfeladás lehetőségét.
Bővebben

Facebook posztolás, mint marketing tevékenység

A Facebook hosszú távú célok elérésére alkalmas marketing eszköznek tekinthető, mely napi szintű időráfordítást igényel. Sok munkával jár együtt a Facebook posztok megtervezése és kivitelezése, témák és képek gyűjtése, de az is biztos, hogy megéri az időráfordítást.
Bővebben


Vállalat megjelenése a legismertebb közösségi oldalon

Köztudott, hogy a legtöbbet látogatott közösségi oldal napjainkban a Facebook, mely mára már sokkal több, mint egyszerű kapcsolatfenntartó oldal.
Bővebben

Google Analytics a vállalatok életében

Egy nemrégiben készült felmérés szerint csak igen kevesen használják a Google Analytics-ben rejlő lehetőségeket attól függetlenül, hogy mennyire hasznos marketing eszközről van szó.
Bővebben


A Google Analytics grafikonos elemzése (2. rész)

A Google Analytics szolgáltatásai tökéletesek arra, hogy még jobban megismerjük célcsoportunk tagjait, érdeklődési körüket és ennek segítségével még hatékonyabb marketing tevékenységet tudjunk végezni.
Bővebben

A Google Analytics grafikonos elemzése (1. rész)

Azt már tudjuk, hogy a Google Analytics milyen célt szolgál, és hogy a konverziómérés során milyen feladatot lát el. Most nézzünk bele a részletekbe, hogy még pontosabb képet kapjunk a Google ezen, ingyenes szolgáltatásáról.
Bővebben


Biztonság és adatvédelem konverziómérés közben is

A Google számára mindig nagyon fontos szempont a biztonság megtartása, ami a konverziómérés kapcsán sem maradhat el. Az első, ami elmondható a Google-ről, hogy adattitkosítást alkalmaz és saját, biztonságos szervereket használ, így minden információ védelme biztosítva van.

Bővebben

A konverziómérés fogalma és lényege (3. rész)

Ha éltünk a konverziómérés beállítási lehetőségeivel és elkezdődött a vizsgálódás, nem szabad elfeledkeznünk az eredmények ellenőrzéséről sem. A Google Analytics konverziómérésének alkalmazásával már kis idő elteltével is értékelhető eredményeket kaphatunk, melyekből sok mindenre lehet következtetni.

Bővebben


A konverziómérés fogalma és lényege (2. rész)

Ha a Google Analytics módszerét választjuk a konverziómérés eszközéül akkor különböző alapvető mérések elvégzésére van lehetőség, amelyekkel megállapíthatjuk kampányaink eredényességét.
Bővebben

A konverziómérés fogalma és lényege (1.rész)

Mondhatni, ma már alig akad olyan dolog, amit ne lehetne megvizsgálni és értékelni az internet vagy annak valamelyik eszköze segítségével. Ha online marketingről van szó, mindenképpen érdemes figyelni arra, hogy ne csak megtervezzük és levezessük a marketing kampányt, hanem le is ellenőrizzük annak hatásosságát.

Bővebben


Google Analytics: ingyenes és hatékony eszköz a weboldal statisztikákhoz

A Google Analytics használatához szükség van egy Google fiókra, mely megléte esetén pár perc alatt használható a statisztikai szolgáltatás. Mindössze a weboldal alapadatait kell megadnunk és a "mérőkódot" elhelyeznünk a weboldalon.
Bővebben

A remarketingről általánosságban

A remarketing segítségével hirdetéseket jeleníthet meg olyan látogatóknak, akik már korábban felkeresték az Ön weboldalát vagy mobilalkalmazását. A remarketing egy kitűnő eszköz lehet azon látogatók visszacsalogatására, akik korábban már felkeresték honlapját, de még nem döntöttek a vásárlás mellett.
Bővebben


Marketingmérések és mutatószámok egyvelege

Marketing szempontból a piac magába foglalja  a piaci szereplőket és a közöttük létrejövő, illetve már meglevő kapcsolatokat. Ez egy olyan közeg a vállalat számára, mely állandóan változik és újabbnál újabb értékesítési lehetőségeket hordoz magában.
Bővebben

A marketing tevékenység mérhetősége (3. rész)

A marketing tevékenységek mérhetőségét említve mindenképpen szót kell ejteni a sokak által hasznosnak tartott marketingmutatóról, név szerint a hírlevél kattintásról, amin belül is két dolgot mérhetünk elsősorban.
Bővebben


A marketing tevékenység mérhetősége (2. rész)

A következőkben bemutatunk néhány, a marketing tevékenység hatékonyságának mérésére szolgáló, kis és közép vállalatok számára igen fontos és a mindennapi tevékenység eredményességének vizsgálatához elegendő marketingmutatót.
Bővebben

A marketing tevékenység mérhetősége (1. rész)

A marketing egy olyan tevékenységi forma, mely az eseményekkel, a termeléssel és értékesítéssel ellentétben a háttérben történik, igen összetett folyamatok összessége és eredménye, ami nem azonnali.
Bővebben


Néhány jó tanács a B2B marketing alkalmazásához (2. rész)

A B2B marketing esetében a kreatív és figyelemfelkeltő honlap készítésén túl érdemes odafigyelni a megfelelő stratégia kialakítására. A B2B marketing alapja a hatékonyság és a gyors meggyőzés képessége, hiszen egy vállalati vezetővel történő személyes találkozás után nincs több lehetőségünk hatást gyakorolni rá.
Bővebben

Néhány jó tanács a B2B marketing alkalmazásához (1. rész)

Ezen cikkünkben azoknak szeretnénk pár tanáccsal és ötlettel szolgálni, akik B2B marketinggel foglalkoznak. Próbálunk választ adni arra, mi az, amit érdemes lehet átgondolni és talán a megfogadni is a siker érdekében.
Bővebben


A B2B és a fogyasztói marketing

A két marketing ágazat eszközei és módszerei számos pontban egyeznek, de legalább ugyanennyiben különböznek is, melynek fő oka az, hogy az egyik célpontja egy vállat, míg a másiké egy magánszemély. De akárhonnan is nézzük, mindkét esetben vásárlásösztönzésről van szó, tehát a cél ugyanaz.

Bővebben

A B2B marketing lényege

Ha B2B, azaz business to business marketingről beszélünk, akkor a marketing egyik különleges formájáról értekezünk. Általánosságban véve, amikor marketinget emlegetünk, akkor egy vállalat és a vásárlói rétege közötti kapcsolat kialakításáról és annak megerősítéséről, illetve vásárlásösztönzésről beszélhetünk.

Bővebben


Mire lehet használni a LinkedIn oldalát?

A több mint 330 millió felhasználóval rendelkező közösségi háló világszerte nagy népszerűségnek örvend. A regisztrálók csak rájuk jellemző profilt állíthatnak be, ismerősöket jelölhetnek be, képeket és videókat tölthetnek fel. Lehetőségük van csoportokhoz és szakmai közösségekhez való csatlakozásra is, mely funkció egyre hasznosabbá és sokak által használttá válik.

Bővebben

A LinkedIn megalapítása

Tudtad, hogy a LinkedIn, röviden LNKD napjaink legnagyobb üzleti közösségi hálója? A céget 2002 decemberében alapították és következő év májusában indították útjára. A LinkedIn jelmondata az, hogy a kapcsolat számít, tehát egyértelmű, hogy a cég elsődleges célja a kapcsolatok építése.

Bővebben


A közösségi média (2. rész)

A közösségi média alapja az egymással történő beszélgetés, ami eddig nem megszokott módon zajlik le a résztvevők között. Meztelen információnak is szokták nevezni ezen beszélgetések során megvitatott témákat, hiszen nem egy zárt csoport tagjai között zajlik csak az információcsere, hanem bárki láthatja attól függetlenül, hogy hozzászól–e vagy sem.
Bővebben

A közösségi média (1. rész)

A közösségi média, más néven social media vagy socialnetwork, egy olyan médium, melynek lényege a kapcsolattartás és az együttműködés, valamint a tartalommegosztás és -továbbítás. A kifejezés 2006. óta létezik és fejlődése, valamint az információ áramlása szakavatott újságírók és a média kulisszái mögött dolgozók helyett a közösség tagjain múlik. Ez egy úgy nevezett együttműködéses média, aminek bevezetése 2004-ben kezdődött és már is nem várt sikereket ért el.
Bővebben


Google és a dofollow linkek

Egy nem rég napvilágra került cikk szerint támogatásért vagy jótékonyságért akár több erős, dofollow linket is kaphatunk, amik nem kis mértékben segíthetnek a keresők ranglistáján való előrébb jutásban. John Mulller, a Google szóvivője szerint ezek, a támogatásért cserébe kapható dofollow linkek fizetettnek minősülnek, ami viszont nem jó hír.

Bővebben

A weboldalak minőségének értékelése

2016 év vége felé újabb információt szolgáltatott a Google arról, hogy miképpen értékeli és minősíti a weboldalakat. Kiderült, hogy a Google nagy hangsúlyt fektet a feltérképezési gyakoriságra, illetve a minőségi összefüggésekre.

Bővebben


A Magyar Public Relations Szövetség jubileumi díjátadója

2016 októberében, a Magyar Public Relations Szövetség immáron tízedik éve jutalmazta a felelősen dolgozó, tevékenykedő vállalatokat. A 2007-ban megalapított CSR Best Practice Díj a vállalati szférában dolgozók megjutalmazására irányul, és tíz év során közel száz elismerést osztottak ki a rátermett vállalatok között.
Bővebben

A Google megalkotása és története (5.rész)

2007-ben került sor a Google Universal Search fokozatos bevezetésére, mely számos horizontális keresőmotort egyesített és a számos találati listát fogott át. Ezzel még komplexebbé tette a keresést, még felhasználó-barátabbá vált az információgyűjtés.
Bővebben


Google és a feltérképezés

Érdekes, hogy nem kevés összefüggés van egy weboldal minősége, illetve a Google által végzett feltérképezés között. Sok mindent lehet hallani arról, hogy mi alapján minősítenek egy weboldalt, de Hangouton John Mueller, a Google szóvivője most más nézőpontból világította meg a témát.
Bővebben

A Google megalkotása és története (4.rész)

A Google 2004-ben sem pihent. A Times szerint 2004-ben a vállalat első negyedévi jövedelme elérte a nyolcszázhat milliárd dollárt és egy meghosszabbított szerződést írtak alá a AOL Europe vállalattal. Ennek köszönhetően teljeskörű kereső-, illetve hirdetési szolgáltatást kezdtek nyújtani Németország, Anglia és Franciaország számára.
Bővebben


Az eDM készítésének előírásai (2. rész)

Az eddig olvasottakon kívül, ami még igen lényeges szempont egy eDM elkészítésénél, hogy milyen hosszúra sikerül a szövege. Gondoljunk csak bele, ha mi kapunk egy nagy terjedelmű levelet egy ismerőstől vagy munkatárstól, vajon mennyi kedvünk van elolvasni, pedig pontosan tudjuk, hogy kitől érkezett.
Bővebben

A Google megalkotása és története (3.rész)

A Google rohamos fejlődése 2001-ben sem állt meg, hiszen Dr. Eric Schmidt vezetésével újabb innovációk láttak napvilágot. Többek között megvalósították a különböző fájltípusokra történő keresést is. Tehát megjelent a Google Image Search, ami egy képkereső, illetve a Google Catalog Search, ami pedig egy katalóguskereső program.
Bővebben


Az eDM készítésének előírásai (1. rész)

Az eDM egy marketing, tehát reklámozási forma, amikor is közvetlenül és elektronikus úton keresi meg a vállalat a potenciális vagy már meglevő ügyfeleket.Ha a cég ezt a módszert részesíti előnyben és rendszeresen szeretné alkalmazni, akkor oda kell figyelni néhány előírásra, amiknek nem betartása súlyos következményekkel is járhat.
Bővebben

A Google megalkotása és története (2.rész)

A Google cég megalapítását követően, Larry és Sergey végre beválthatta az Andy Bechtolsheimtől kapott csekket, mely hatalmas segítség volt az akkor még csak béta-tesztelés alatt álló keresőmotor fejlesztéséhez. Az új cég egy barátjuk garázsában már három fővel indult és napi tízezer keresés lebonyolítására volt képes.
Bővebben


Magyar Marketing Fesztivál 2017

2017 januárjában, immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Magyar Marketing Fesztivál, mely nem csak az újév kihívásiról, hanem az üzleti, illetve a marketing világát érintő változásokról is szólt.
Bővebben

A Google megalkotása és története (1.rész)

A Google mindenki által jól ismert és naponta többször is használt kereső, melynek megalkotását a Stanford egyetem két végzős tanulójának köszönhetjük. Sergey Brin és Lerry Page első találkozásukkor ellenszenvesnek találták egymást, de később a közös érdeklődés és cél összekovácsolta őket.
Bővebben


Webáruházak és a Google AMP összefüggései

A Google saját blog oldalán közölte a hírt, miszerint minden típusú honlapra ki fogja terjeszteni az AMP oldalakat, tehát a webáruházak tulajdonosai is készülhetnek a változásokra. Kiírásuk szerint még idén érvényes lesz minden oldaltípusra, hogy ha rendelkezik AMP verzióval, akkor kiterjesztett megjelenésben fog részesülni.

Bővebben

AMP hatásai a szakemberek szerint

A link-assistant.hu által készített felmérés igen színes eredménnyel szolgál a Google AMP bevezetésével kapcsolatosan, mely kutatást 329 kereső optimalizálással foglalkozó szakértő segítségével készítettek el. A megkérdezettek között nem csak szabadúszók, hanem céges szakemberek és ügynökségek munkatársai is voltak, akik egytől egyig Amerikában, illetve Európában tevékenykednek.
Bővebben


Az AMP oldal megítélése saját tapasztalat alapján

Már az év eleje óta lehet hallani az AMP oldalak megjelenéséről, fejlesztéséről, teszteléséről és élesítéséről, mely nagy port kavart és még senki sem tudja pontosan, hogy milyen végkövetkezménnyel fog járni. Egy honlap optimalizálásával foglalkozó weboldal már a tavasz beköszöntével elkészítette saját AMP verzióját, mely segíti a mobiltelefonon történő oldalbetöltést és az információgyűjtést.
Bővebben

Az AMP oldalak elterjedése a világhálón

Szeptember végén a Google hivatalosan is bejelentette, hogy a mobiltelefonok találati listáján világszerte megjelentek az AMP oldalak. Természetesen, ezt megelőzően is voltak tesztelések és kevesebb nyilvánosságot kapó megjelenések, mint például februárban, amikor az AMP oldalak megtalálhatóakká váltak a „Top Stories” szekcióban.
Bővebben


AMP és a Google

Az AMP oldalak megjelenésével sokan kezdtek el találgatni, hogy az elkövetkezendő egy-két év során ez milyen következményekkel járhat? Azáltal, hogy az AMP oldalak egyre közkedveltebbek lesznek -hiszen sokkal gyorsabban juthatnak általa információkhoz az internetezők-, nagy valószínűséggel a keresők oldalaira is hatással lesz.

Bővebben

AMP oldalak jelentősége

Mi is az AMP és miért lett olyan nagy jelentősége az elmúlt 1-2 év során? Az AMP, vagyis Accelerated Mobile Pages lényege, hogy felgyorsítsa a mobilon történő internetezést és hírvadászatot.

Bővebben


Weboldal készítés elméletben és a valóságban (2. rész)

Az előző cikkben olvasható a weboldal készítés könyv, vagyis tananyag szerinti menete, mely minimum két dolog miatt is másként valósul meg a való világban.
Bővebben

Weboldal készítés elméletben és a valóságban (1. rész)

Számos tevékenység végzésénél tudva levő, hogy teljesen másként tanítják, mint ahogy azt ténylegesen el kell végezni.

Bővebben


Minőségi és komplex tudásátadás

Hazánkban van egy társaság, melynek célja a marketing innováció biztosítása és vállalati életben történő terjesztése, valamint a szakmában dolgozók oktatása és további készségek fejlesztése.

Bővebben

A Magyar Marketing Szövetség munkássága

A Magyar Marketing Szövetség hazánkban egy olyan érdekvédelmi szervezet, mely immáron 26 éve látja el szorgalmasan feladatait és képviseli, valamint segíti a szakmabeliek munkáját.

Bővebben


Az emberi kapcsolatok fontossága egy vállalat életében

Sok vállalat sokféle eredménnyel büszkélkedhet az ország határokon belül és kívül egyaránt, de vannak bizonyos cégek, akik a többiekhez képest is kiemelkedő sikereket érnek el. Ennek természetesen sok oka lehet, de ami biztos, hogy mindegyik nagyon sikeres vállalkozásnál fontos szerepet kapnak az emberi kapcsolatok.

Bővebben

A jó vásárlási élmény megteremtése

Minden vállalat számára elsődleges cél a sikeres értékesítés megvalósítása és ezáltal a bevételek és a profit növekedésének elérése. Viszont vannak olyan esetek, amikor egyes marketing fogások, illetve értékesítési módok nem érik el a kívánt hatást és inkább rossz érzést keltenek a vásárlóban.

Bővebben


Munkánk megfelelő elismerése

Minden vállalat azért dolgozik, hogy minél nagyobb piaci részesedést érjen el, illetve, hogy egyre több profitot tudhasson magáénak az év végi összesítéskor, mindezt persze a megfelelően végzett, hatékony munkavégzésnek köszönhetően.

Bővebben

Üzleti kapcsolatok köttetnek a marketing égisze alatt

Minden, az eladásösztönzésben jártas vállalati vezető, illetve marketing szakember számára az év egyik leginkább várt eseménye a Marketing Fesztivál, amin évente közel ezer fő vesz részt a szakmából.

Bővebben


Mindig van hová fejlődni

Az idei évben már harmadszorra vált teltházas eseménnyé a Marketing Fesztivál, mely egy tető alá hozza a marketing szakemberek legjavát. A Marketing Fesztivál számos olyan kérdést vet fel és olyan témákat boncolgat, melyek mind a marketing fejlődéséről, ágazatainak változásairól és az értékesítés motiválásának egyéb módszereiről szólnak

Bővebben

A közösségi marketing fejlődésének követése

Az elmúlt években eddig nem látott módon fejlődött a számítástechnika, illetve a műszaki eszközök és a marketing. Köztük az online marketing lehetőségeinek tárháza is nagy mértékbe bővült. Ennek a követése és az új eszközök szakszerű használata nem feltétlenül könnyű feladat, hiszen ehhez számtalan új ismeret elsajátítására van szükség.
Bővebben


A mobiltelefon, mint marketing eszköz

Mikor már azt gondolnánk, hogy nincs új a nap alatt, a marketing szakemberei előállnak megint valami újdonsággal, ami nem csak egyedi, még hasznos is. Ilyen volt a mobilmarketing megismertetése a világgal, melyet lelkesen használnak is a vállalatok.

Bővebben

A marketing megjelenése a vállalatok életében

Sok évvel ezelőtt, mikor a vállalatok elkezdtek megismerkedni a marketinggel és a benne rejlő lehetőségekkel, boldog-boldogtalan elkezdte megtanulni ennek a tudománynak legalább az alapszintű ismereteit.

Bővebben


Az e-kereskedelem virágzása

Vajon mi ösztönzi az embereket arra, hogy a nélkül vásároljanak meg bármit is, hogy azt előtte nem nézték és tapogatták meg? Első sorban a kényelem és a gyorsaság az, ami motiválja az emberek többségét az internetes vásárlás, vagyis az e-kereskedelem alkalmazására.

Bővebben

Keresőmarketinggel foglalkozó vállalatok hivatása

Minden olyan céget, akik weboldalak készítésével, fejlesztésével, honlap optimalizálással és ezekhez hasonló tevékenységekkel foglalkoznak, együttesen keresőmarketing ügynökségeknek nevezik.

Bővebben


Egyre nő a bátorság és a bizalom

Csupán néhány éve figyelhető meg igazán, hogy nem csak az üzletek és boltok földrajzi helyszínein történik meg az árucsere, hanem az internet segítségével történő webes vásárlások is egyre inkább teret hódítanak. Mindez számos előnnyel jár, viszont hosszú időn keresztül az emberek többsége csak a hátrányokat látta és a bizalmatlanság miatt nem is nagyon használták ki az internetes vásárlás lehetőségét.

Bővebben

Az internet és felhasználásának fejlődése évről évre

2015. év elején is elkészítették az előző évre vonatkozó érdekességeket, melyek egyaránt vonatkoznak a világhálóra, illetve a digitális világ alkalmazásának változásaira is. Nem meglepő információ, hogy az internet felhasználók aránya egyre nő a 2013-ban megfigyelt adatokhoz képest, vagyis a vizsgált évben majdnem 5 millió fő használja napi szinten ezt az információgyűjtésére alkalmas eszközt és lehetőséget Magyarországon.

Bővebben


Telefonvásárlási szokások az utóbbi évek során

Az nem is kérdés, hogy 2010. óta folyamatosan növekvő tendenciát mutat a mobiltelefonok vásárlása, mely egyik oka a fogyasztói társadalomra jellemző viselkedésforma, másrészről pedig az, hogy az állandóan fejlődő technika előnyei vonzzák a vevőket.

Bővebben

Harc a keresők jobb helyezéséért

Manapság már egyik vállalat sem engedheti meg magának, hogy az interneten való jelenlét nélkül működjön, hiszen a világháló mára mindenre kiterjedt és elsődleges információ forrássá vált. Vagyis, ha szeretnénk hírnévre szert tenni és vevőink körét bővíteni, akkor mondhatni, kötelező az internetes megjelenés, melynek legegyértelműbb formája a weboldal készíttetés.

Bővebben


Kezdeti siker után nem várt elterjedés

Néhány éve vált ismertté a kuponos vásárlás és az emberek hihetetlen módon ráéreztek az ízére. Ennek az lett a következménye, hogy nem várt módon megnőtt úgy az érdeklődők, mint a vásárlók száma, ami a mai napig pedig egyre csak gyarapszik minden kuponos vásárlást biztosító weboldalon.

Bővebben

Internetezési szokások hazánkban

Újabb kutatást végzett a híres IIBR vállalat a 15 évnél idősebbek között, ahol a vizsgálódás célja az volt, hogy kiderítsék, valójában mennyi időt is tölt a magyar lakosság az internet oldalain szörfözve.

Bővebben


Ki hallott már a mobilmarketingről?

A mobilmarketing nem rég kifejlődött marketing ágazat és legfőbb jellemzője az egyediség. A kezelő saját mobiltelefonján keresztül közvetíti a vállalatok reklámjait és hirdetéseit, mely történhet aktív és passzív módon is. Ha például sms-ről beszélünk, ami a mobilmarketing egyik közvetítési típusa, akkor természetesen aktív módról beszélünk, míg a zenei vagy játékletöltés során megjelenő kisebb hirdetések passzívan hatnak az olvasóra, mégis kellőképpen kifejtik hatásukat.
Bővebben

Honlapok látogatottság-növelésének titka

Vajon mitől függ, hogy egy weboldal napi szinten hány látogatóval büszkélkedhet, és milyen módszerekkel lehet növelni az érdeklődők létszámát? Nem egyszerű feladat megtalálni a potenciális érdeklődőket és vásárlókat országszerte, motiválni a vásárlásra pedig még nagyobb kihívás egy vállalat számára. Persze segítséget kérhetünk a reklámügynökségek szakembereitől, akik mindent tudnak az internetről és a marketingről, de sokan inkább házon belül szeretnének megoldást találni a problémára.

Bővebben


A közösségi marketing ereje

Az elmúlt évtizedben a közösségi háló egyre nagyobb jelentőséggel kezdett el bírni, hiszen alig van olyan személy, aki ne lenne jelen ezeken az oldalakon. Ezáltal az oldalak fejlődése is szembetűnő. A vállalatok ezt a kínálkozó lehetőséget szeretnék megragadni, hiszen egy érintetlen, mégis milliókat elérhetővé tevő helyről van szó. Ezáltal jött létre a marketing új ágazata, a közösségi marketing, mely a vásárlók megnyeréséről és motiválásáról szól, nem pedig magáról a vásárlásról. Persze eleinte azt remélték a vállalatok, hogy a közösségi oldalakon megjelenő vállalati hirdetések közvetlen profitnövekedéshez fognak vezetni, de rövid időn belül kiderült, hogy erre nem alkalmasak az oldalak és azok felhasználói.

Bővebben

A nélkülözhetetlen mobiltelefonok

Miért váltak olyan fontossá számunkra a mobiltelefonok és miért esünk kétségbe, ha véletlenül otthon hagytuk, tudván, hogy egész nap nélküle leszünk? Egy mobiltelefon ma már nem csak a könnyű elérhetőség céljából kell, hiszen ennél sokkal több funkciót lát el, mint hogy felhívhatunk rajta valakit. Korosztálytól függetlenül az életünk szerves részét képezik a mobilok és elképzelhetetlennek tartjuk a mindennapjainkat nélkülük. De mégis mi ennek az oka? 

Bővebben


Cél az internetes elérhetőség

Minden vállalat számára egyre lényegesebb, hogy folyamatosan fejlődő weboldallal rendelkezzen, hiszen az internet korát éljük, ahol tíz emberből hét a netet használja információgyűjtésre és vásárlásra. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy a vállalat honlapja naprakész, friss információkat nyújtson az érdeklődők számára, és ha folyamatosan foglalkoznak a weboldallal, azt a Google is jutalmazza helyezési listáján történő előre sorolással.

Bővebben

Új megoldások az értékesítésre

Számos módszer létezik a marketing szakemberek számára, hogy a vállalatok áruit és szolgáltatásait értékesítsék a potenciális vásárlók számára. Ettől függetlenül érdemes mindig nyitott szemmel és füllel járni a nagyvilágban és lesni az újabb lehetőségeket, hogy még jobb megoldásokat találjunk az eladásösztönzésre. Azáltal, hogy az internet teret és világot hódított az információszolgáltatásban, számos új marketing eszköz megalkotására ösztönözte a szakembereket, mely jelenleg egy véget nem érő folyamatnak bizonyul. 

Bővebben


Az internet tortájának felosztása a keresők között

Azzal, hogy a kilencvenes évekig ismert és használt médiumok háttérbe szorultak és a vezető pozíciót az internet foglalta el, egy új kor vette kezdetét. Minden egyes évvel egyre kevesebb idő jut lazításra, pihenésre, vagyis az embereknek jól meg kell gondolniuk, hogy mivel is töltik a drága idejüket. Ezt segíti az internet, ahol sokkal kevesebb idő alatt, sokkal több információhoz juthatnak, amit semmilyen más médium nem tud biztosítani felhasználóik számára.

Bővebben

A különféle hirdetési formák versenye a piacon

Az elmúlt ötven évben hihetetlen változásokon ment keresztül a reklámipar és ki tudja, hogy még hová fog fejlődni?! Az első időkben csak néhány vállalat tehette meg, hogy valamilyen módon reklámozza magát és termékeit, ezzel hatalmas előnyre szert téve a versenytársakkal szemben és a reklámozás eredménye a hatalmas profitnövekedés lett. Később már egyre többen fedezték fel a több féle médium által kínált lehetőségek nyújtotta előnyöket és akár mennyi is volt a bevételük, költöttek belőle a reklámozásra.

Bővebben


Az e-kereskedelem ugrásszerű növekedése

Az internet világa hihetetlen módon fejlődik és bővül, sose lehet tudni, hogy egy-két év múlva mi lesz az a módszer és technika, amit a vállalatok és az ügyfelek egyaránt nagy számban, szívesen használnak mindennapjaik során. Az elmúlt év nagy slágere a mobiltelefonos vásárlás lehetősége, mely gyors, egyszerű és az e-kereskedelem népszerűségét növeli. 

Bővebben

Hogy még jobb hirdetéseket adj fel

Napjainkban a leginkább alkalmazott kereső a Google, aminek egyik legsikeresebb eszköze a google adwords hirdetések készítése. És bár rengetegen használják, ne higgyük, hogy bárki képes a megfelelő alkalmazására. Mint minden más speciális eszköz esetében, a google adwords esetében is szakszerű tudásra van szükség, hiszen számos apróság van, amin a laikusok átsiklanak, míg a profik tudnak róla és kihasználják a lehetőségeit, melyek igen is számítanak.
Bővebben


Igenis, fontos a cím

Mi mindennel lehet felkelteni egy olvasó figyelmét és elérni azt, hogy szánjon néhány percet a szabadidejéből arra, hogy ne csak néhány sort, hanem az egész cikket végig olvassa és motiválni lehessen a további információk keresésére vagy épp a vásárlásra?
Bővebben