Google Analytics: ingyenes és hatékony eszköz a weboldal statisztikákhoz

A Google Analytics egy olyan ingyenes Google eszköz, amely a weboldal látogatóiról készít részletes és áttekinthető statisztikákat.

Segít a webmestereknek a reklámkampányok optimalizálásában, a felhasználói élmény javításában, mert a látogatókról fontos és részletes információkat közöl.

 

Főbb statisztikai adatok:

-földrajzi, böngésző és látogatói alapadatok: megmutatja, hogy a látogató mely országból, milyen böngészőből tekinti meg a weboldalt, valamint hogy visszatérő vagy egyedi látogató-e

-átkattintás forrása: a látogató honnan kattintott át vagy jutott el a weboldalra

            -más weboldalról

            -Google keresőből (ebben az esetben milyen kereső kifejezéssel)

-megtekintett oldalak: a látogató a weboldal mely aloldalait tekintette meg és mennyi ideig

-weboldalon töltött idő: összesen mennyi időt töltött a weboldalon

-visszafordulási arány: amennyiben célirányosan keresett és úgy jutott el a weboldalra, úgy megtalálta-e azt, vagy visszafordult-e és új keresést indított-e ugyanazzal a kereső kifejezéssel

-látogatottság időintervallumokkal: dátumokkal szűkíthető, grafikonnal megjeleníthető látogatószám

-egyéb hasznos információk: ezen kívül rengeteg hasznos és részletes információ (pl. valós idejű látogatók, részletes riportok, stb.)

 

A Google Analytics használatának megkezdése

 

A Google Analytics használatához szükség van egy Google fiókra, mely megléte esetén pár perc alatt használható a statisztikai szolgáltatás. Mindössze a weboldal alapadatait kell megadnunk és a "mérőkódot" elhelyeznünk a weboldalon. Habár a Google Analytics egy ingyenes eszköz, a kategóriájában profi, komplex és összetett rendszerről beszélhetünk. Az igazán eredményes használathoz minél jobban meg kell ismernünk, mert magasabb szintű hozzáértés szükséges.

 

Google Analytics + Google Adwords

 

Habár a Google Adwords is rendelkezik alap statiszikai adatokkal, azonban ez hiányosnak tűnhet. Szerencsére a Google Analytics összeköthető a Google Adwords szolgáltatással, így a fizetett hirdetések, konverziók is sokkal jobban elemezhetők.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink