Facebook Magyarországon

A hazánkban igen népszerűvé vált Facebook 2008 óta vonzza magához az érdeklődőket. A magyar nyelvre való lefordítást a felhasználók vállalták magukra, mely munkálatok még ma is tartanak. 10 év alatt olyannyira meghódította nemzetünk képviselőit, hogy az internetet rendszeresen használók 85%-a ezen a közösségi hálón is fel van regisztrálva. Ezzel a százalékos aránnyal hazánk a 44.legnagyobb Facebook használó országgá lépett elő.

A felhasználók többsége 25 és 35 év közötti, őket követik a 18 és 25 év közöttiek. Valamivel kevesebben követik a Facebook eseményeit a 35-öt már igen, de a 46. életévüket még be nem töltött felhasználók, illetve a nyugdíjba menő korosztály képviselői is egyre többen regisztrálnak erre a közösségi hálóra. A hölgyek valamivel többen vannak a Facebok felhasználói között, de annyira kicsi a különbség a nemek közötti megoszlásban, hogy jelentősebb következtetés nem vonható le belőle.

Mindezek mellett az is érdekes, hogy hazánkban több mint 4 millió felhasználó valóban nem szeretne lemaradni semmiről, éppen ezért mobileszközön is figyelemmel kísérik az eseményeket. De azt is mondhatjuk, hogy napjainkban a Facebook felhasználói már nem csak aktív felhasználói viselkedést mutatnak, hanem már unaloműzés céljából is a közösségi oldalt látogatják az emberek. Hiszen könnyebben és gyorsabban eltelnek a várakozással töltött percek akár a bankban és hivatali sorban állás közben, akár barátainkra várva egy kávézóban.

Vissza a cikk listához