A márkaépítés művészet

Régebben, ahhoz, hogy egy márka elérje azt az ismertséget, amit ma az Amazon, vagy az Apple pár év alatt megszerzett, legalább 50-60 évre volt szükség. Az Apple már a második egymást követő évben lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2022-es Global 500 ranglistája alapján.

 

A mai márkák – és a jövő márkái – sokkal többek, mint marketingeszközök

Nem létezik mindenki számára egyformán megfelelő márka stratégia, mert minden márkának egyedi az identitása, és a célja. A márkaépítés egy állandó folyamat, amely átgondoltságot, tudatosságot és jó márkamenedzsmentet igényel. Még a legsikeresebb márkák is folyamatosan új fejlesztési és optimalizálási módokat keresnek.

 

A következetesség kulcsfontosságú

A márka felismerésére, a bizalomra és lojalitásra való törekvésben a következetesség a márkaépítés létfontosságú szempont. A fogyasztók újra és újra visszatérnek azokhoz a megbízható cégekhez, amelyek minden platformjukon egységes és következetes márkát tartanak fenn.

 

A hírnév minden

A márkamenedzsment legfontosabb szempontja az ígéretek betartása. Ez magában foglalja az ügyfeleknek, alkalmazottaknak és érdekelt feleknek tett márka ígéreteket, valamint annak teljesítése érdekében tett lépéseket.

 

Folyamatos kommunikáció

A márka építéshez tartozik a folyamatos párbeszéd kialakítása és fenntartása a márka és a fogyasztók között, online és offline egyaránt. Ugyanakkor lényeges a fogyasztók véleménye és kritikája, amelyek alapján valódi és megbízható válaszok birtokában módosítható a termék, vagy a kommunikáció. 

 

Hosszú távú kapcsolatok kialakítása

A legjobb vásárlók a hűséges vásárlók, akik nem csak szeretik a márkát, de folyamatosan visszatérnek. Minden az elkötelezettségről és a hűségről szól, ezért létfontosságú a cég és a fogyasztó közötti kapcsolat.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink