A Facebook alapfunkciói: Like (1.rész)

Számtalan funkcióval és lehetőséggel szolgál ez a közösségi oldal a felhasználói számára, amivel még könnyebbé, érdekesebbé és szórakoztatóbbá, illetve sokrétűbbé igyekeznek tenni a portálon való időtöltést.

A Facebook első, talán legismertebb fejlesztése és funkciója a „like” gomb megjelenítése, melyet magyarul „lájk”-nak nevezünk. A szó jelentése „tetszik”. Nemtetszésünk kifejezésére direkt nem készült semmilyen gomb. Mark Zuckerberg úgy vélekedett, hogy a vállalat filozófiája szerint a közösségi oldal a pozitív érzések kifejezésére biztosít lehetőséget. A nem tetszés, boldogtalanság és szomorúság megélését nem szeretnék, ha jelentős mértékben publikussá tennék az emberek, hiszen a Facebook egyfajta szórakoztató internetes felületnek számít.

A „like” gombot viszont képek, videók, információk és minden egyéb megosztás esetén alkalmazhatjuk, ha nekünk tetsző dologgal találkozunk üzenőfalunkon. Csupán egy mozdulat és máris közzé tehetjük támogató véleményünket. Időtakarékossága lévén igen közkedvelt funkciógombról van szó, mellyel pillanatok alatt tájékoztathatjuk ismerőseinket és barátainkat, hogy valami olyan információt tettek közzé, ami sokak mellett nekünk is tetszik. Egy fajta támogatás nyújtására is lehetőséget ad, amiből szeretteink megismerhetik pozitív véleményünket anélkül, hogy bő lére engednénk egy-egy gondolat vagy érzés kinyilvánítását. Továbbá a túlzott személyeskedést is kizárja a gomb használata. Vagyis, nem kell sok száz ember előtt túlzottan megnyílnunk támogatásunk vagy tetszésünk kinyilvánítása érdekében, ezt a „like” használatával diszkrétebben is megtehetjük.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink