Weboldal mobilra optimalizálásának fontossága (1.rész)

Napjainkban nélkülözhetetlen a weboldalak mobilra optimalizálása, hiszen az emberek többsége okos eszközök segítségével keresi fel a honlapokat. Annak érdekében, hogy ez a teljesen hétköznapi tevékenység gördülékenyen és gyorsan történhessen, a vállalatoknak szüksége van a weboldalának módosítására.

Ez egy egyszeri tevékenységet, és ezzel együtt költséget is jelent, viszont utána minden látogató, bármilyen okos eszköz segítségével, élvezettel böngészheti a honlapot.

Sokakban felmerülhet a kérdés, miszerint milyen változtatásokat kell végrehajtani a weboldalon? Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy okos eszközön nézett honlapnak?

Az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni, az a képernyő mérete. Vagyis a honlapnak igazodnia kell az adott okostelefon vagy tablet képernyőjének adottságaihoz. Ha ez nem valósul meg, az olvasónak állandóan úgy le és fel, mint oldalirányba mozgatnia kell a képernyő nézetét, hogy el tudja olvasni a tartalmat. Ez igen időigényes és idegőrlő folyamat, ami éppen elég indok arra, hogy pár perc elteltével elnavigáljon az olvasó a honlapról.

Tehát, az olvasás élvezeti értékén javítunk a weboldalak mobilra optimalizálása által úgy, hogy a különböző átmérőjű és képátlójú eszközökön a honlap elemei igazodnak a kijelző adottságaihoz.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink