Videók térhódítása az online marketingen belül

A jelenlegi online marketing trendek között a hang alapú keresés növekvő jelentősége, a chatbotok használata és a személyre szabottság fokozása mellett mindenképpen meg kell említeni a videós tartalmak térhódítását.

Azt már tudjuk, hogy a fiatalok körében különösen, de a középkorúaknál is igaz, hogy jobban és könnyebben kommunikálnak írásban, mint élőben vagy telefonon. Ha azonban ők a célpontjai valamilyen tartalomnak, akkor előnyben részesítik a videókat az olvasással szemben. A legkönnyebben tehát egy jól összerakott, nem túl hosszú videóval tudunk kapcsolatot teremteni a fogyasztókkal. Nem csoda, hogy a legtöbb cég ma már videókat készít egy-egy termék bemutatására, vagy csak egyszerűen figyelemfelkeltés/figyelem fenntartás céljából. Az online marketing tevékenység jelentős részét képezik ezek a videók.

A videók között meg kell említeni az élő videók növekvő népszerűségét. Az élő videós bejelentkezés során lehetőség van közvetlen kommunikációra a követőkkel (a Facebook esetében például), ami kiemelkedő értéknek számít. A nézők betekintést nyerhetnek a cég életébe, ami erősíti bennük az ismerősség és az összetartozás érzését.

A videós tartalmakra érdemes pénzt és időt áldozni, ugyanis egy ilyen felvétel megnézése nagyban befolyásolja a nézőket egy adott termék megvásárlásában. A jól összerakott videó segíti a vásárlókat a döntéshozatalban és azonnali vásárlásokat eredményezhetnek, ugyanis jobban szeretnek megnézni valamiről egy rövid videót, mint elolvasni ugyanazt. Emellett egy hírlevél tárgysorába írt „videó” szó, növeli az email megnyitási arányát, így érdemes hírlevél küldésnél is használni a videó formátumú tartalmakat.

Tehát, amelyik cég igazán ütős online marketing tevékenységet szeretne folytatni, elengedhetetlen lesz a jövőben a videós tartalmak készítése.
Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink