Tudnivalók a YouTube-ról

A YouTube egy nyilvános videó megosztó portál, amely 2005-ben jött létre. A YouTube-on ingyen videókat lehet nézni, letölteni, vagy akár feltölteni, működési logikája szerint közösségi médiafelületnek tekinthető. Ez a vidó megosztó portál több tartalommal rendelkezik, például ide sorolhatóak a filmek, sorozatok, zenés videók, amatőr videók stb…

A felhasználók rendelkeznek egy úgynevezett csatornával, ahol videókat és linkeket oszthatnak meg a feliratkozóiknak és az érdeklődőknek. A YouTube csatorna tulajdonosoknak lehetőségük van a bevételszerzésre a feltöltött videók nézettsége által. Fontos a szerzői jog és ennek tiszteletben tartása, amelyre a háttérmunkások nagyon figyelnek.

A marketingesek körében a legelterjedtebb, reklámozásra használt felület a YouTube videós platform. Egyre nagyobb mértékű a videók által történő reklámozás. Részben ez is hozzájárul a vloggerek számának növekedéséhez. Ez egy külön szakma lett. Vannak olyan felhasználók, akik önerőből lettek sikeresek a YouTube-on és vannak olyanok, akik külső segítséget vettek igénybe.

Ezen a videó megosztó portálon korábban, csak a videók megnézése előtt kellett rövid reklámokat nézni, de mostanság már a megtekintett videó vagy zenehallgatás közben is előugranak reklámok, amelyek kissé zavarók lehetnek a felhasználók számára.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink