Termékelhelyezés több, mint a reklám

A termékelhelyezés ma már elfogadott része a film- és tévéműsor-finanszírozásnak (még független és alacsony költségvetésű produkciók esetében is), és már megszokhattuk, hogy a színészek olyan palackokból isznak, amelyek címkéjét mindig a kamera felé fordítják. A probléma csak az, ha a termékelhelyezés túl nyilvánvalónak vagy mesterkéltnek tűnik, amikor a történet lelassul, csak hogy a közönség hosszan lásson egy logót.

 

Hogy működik a jó termékelhelyezés?

Ügynökségek összekapcsolják az általuk képviselt márkákat a forgatókönyvírókkal, producerekkel, díszletesek és kellék-mesterekkel, akik történetszálakká alakíthatják a márka termékeit.

Vannak fizetett termékelhelyezések, de különösen az olyan nagy streaming cégeknél, mint a Netflix és az HBO, gyakrabban kell kölcsön- és kereskedelmi megállapodásokat kötni a gyártási költségvetések csökkentése érdekében.

 

HBO márkaszerződés-árulása?

Ki ne ismerné a Sex és New-York tv sorozatot? Akik szerették, nekik örömhír, hogy folytatódott „ És egyszer csak... (And JustLikeThat...) címmel az HBO –n.

 

A Peloton márka a termékelhelyezés miatt súlyos károkat szenvedett

Mr. Big (Chris Noth), a sorozat főszereplője, Carrie Bradshaw szerelme meghalt látszólag egy Peloton szobabicikli által okozott szívrohamban.

 

Következmény: Zuhanó részvények!

A Peloton részvényeinek árfolyama közvetlenül az epizód premierje után 10%-ot zuhant, miközben a Google a „Peloton PR-válság” és a „bajban van a Peloton” kifejezésre végzett keresések az egekbe szöktek. Az HBO elfelejtette, hogy a termékelhelyezésnek kölcsönösen előnyösnek kell lennie, és nem figyeltek arra, hogy a történtek milyen károkat okoz a márkának.

 

Válasz: paródia reklám

A Peloton megpróbált kimászni a kellemetlen helyzetből, és egy paródiareklámot készített, amely az edzőgép egészségügyi előnyeit magasztalta.

A karácsonyi kandalló és Beethoven c-moll szonátája romantikus hátterében Mr. Noth szuggesztíven felvonja a szemöldökét, látszólag a hálószoba felé pillant, és megkérdezi: „Utazunk még egyet? Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne.”

 

Látjátok, Mr Big életben van, sőt!

Egy másik kameraállásból kiderül, hogy az utazás, amelyre utalt, két korábban nem látott Peloton gépre vonatkozott.

A reklámot New Yorkban forgatták, és egyik napról a másikra szerkesztették, a tévéműsor vagy az HBO részvétele nélkül.

https://www.youtube.com/watch?v=wErzERIftaA

De nem eszik olyan forrón a kását, kérem szépen, ez Amerika!

Peloton eltávolította igen népszerű online hirdetését, amelyben Chris Noth színész szerepelt, miután a The Hollywood Reporter közzétett egy cikket, amelyben két nő szexuális zaklatással vádolta meg.

https://www.hollywoodreporter.com/feature/chris-noth-accused-of-sexual-assault-1235063596/#recipient_hashed=b5b85875847e16b6300a5556e2ad9538b4ea3ee614088f601dba287255540194

A cikk részletezte két, álnévvel azonosított nő vádját, akik azt állították, hogy Noth – aki Mr. Big szerepét játszotta a „Sex and the City” című filmben, 2004-ben és 2015-ben külön incidensekben szexuálisan zaklatta őket.

„Minden egyes szexuális zaklatással kapcsolatos vádat komolyan kell venni" - mondta Peloton közleményében. „Nem voltunk tudatában ezeknek az állításoknak, amikor az HBO – nak adott válaszunkban Chris Noth-ot is szerepeltettük.”

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink