Szeretjük az állatokat, tehát a marketing is szereti

Márkák ezrei fordultak az állatvilághoz inspirációért, ha logókról, kabalákról, vagy különböző kampányokról van szó, és ennek eredményeként néhányan óriási sikert értek el.

 

Miért van ilyen erős kapcsolat az emberek és az állatok között?

A vásárlási döntések 95%-át tudat alatt döntjük el, sokkal inkább az érzelmek és a fizikai érzések, mint a gondolatok, vagy az értelem által. Mindez jól mutatja, milyen hatalmuk van érzelmeinknek a döntéseink felett. Kevés dolog képes olyan erőteljesen kiváltani ezeket az érzelmeket, mint az állatok iránti érzéseink.

 

Lenyűgöznek minket az állatok

Általában erős pozitív, de negatív érzelmi hatást is kiválthatnak belőlünk az állatok. Az érzelmi kötelékek miatt gyakran felkeltik a figyelmünket, amikor reklámokban, vagy márkalogókon szerepelnek állatok, legyen szó valós változatokról, vagy figurákról.

 

A bölcs bagoly, a ravasz róka és bátor oroszlán

Ezek azok a tulajdonságok, amelyeket ezeknek az állatoknak tulajdonítunk, és amelyeket mindannyian fiatal korunktól fogva felismerünk.

 

Bátor lépés volt a Spyder csúcskategóriás sí ruházat gyártójától, hogy póklogót választott

Nem valószínű, hogy egy arachnofóbiás ember szívesen megvásárolja termékeiket, bármennyire is tökéletesek is azok.

 

Miért?

Mert ma a világ egyik leggyakrabban előforduló szorongásos megbetegedése az arachnofóbia, melyet magyarul pókiszonynak nevezünk. A betegek általában tisztában vannak azzal, hogy félelmük túlzott, irracionális, de nem tudnak tenni ellene. Egyet biztos tudnak tenni, nem fognak vásárolni póklogós síruhát.

 

És a denevér?

Amikor a Bacardi család 1862-ben megszerezte szeszfőzdéjét, az épület tetején sok denevér élt. Ahelyett, hogy rémülten elfutottak volna, a család ezt a szerencse jelének tekintette, és a denevért választották emblémájuknak, ami ma a családi egységet és a jó egészséget jelképezi.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink