Reszponzív webdesignról kicsit bővebben

A reszponzív, vagy responsive webdesign megalkotásának legfőbb oka az volt, hogy létrehozzanak egy olyan rendszert, mely különböző méretű és felbontású eszközök esetében is ugyanaz a jól olvasható tartalom és könnyen kezelhető honlap legyen látható.

Kinek és miért ajánlott a reszponzív webdesign megalkotása?

Azáltal, hogy mindig, mindenki más és más típusú, fajtájú és méretű eszköz segítségével keresi fel a weboldalakat, szükség volt egy egységesítésre, amely növeli a honlapok böngészésének élvezeti értékét. Annak érdekében, hogy az aloldalak és a tartalmak könnyen kezelhetőek, a képek és szövegek jól olvashatóak legyenek, újfajta megközelítésre volt szükség, ami egy egyszeri átalakítással megoldható. Nem is hangzik olyan bonyolultnak, ugye?! Mert valójában nem is az, csak a neve riaszthatja el a hozzá nem értőket.

Azon cég esetében, aki reszponzív weboldallal rendelkezik, mindegy hogy a látogató okostelefonról, tabletről, laptopról vagy asztali számítógépről olvasgatja a tartalmat, mindenki az eszközének megfelelő, könnyen átlátható honlap szerkezettel találkozik. A reszponzív webdesignnak köszönhetően növelhetjük a látogatók számát, hiszen sokkal nagyobb élvezetet nyújt egy egyszerűen kezelhető, átlátható honlap felkeresése, mint egy olyané, ahol egyetlen mondatot sem tudunk anélkül elolvasni, hogy ne kelljen a képernyőt mozgatni akár oldalirányban, akár le és fel. Tehát nem kell többé attól tartani, hogy potenciális érdeklődőket veszítünk nem korszerű honlapunk által, sőt. Arra is készülhetünk, hogy több megrendelésünk lesz a következő időszakban, pusztán amiatt, hogy a konkurenciával szemben, szívesen látogatják a mi honlapunkat.

No és persze arról is fontos beszélni, hogy kik számára ajánlják a szakemberek ezt a típusú weboldal felépítést, illetve a módosítást? Ha jól belegondolunk, igazából mindenki számára előnyös, ha reszponzív weboldallal rendelkezik. De aki nem csak tájékoztatást, hanem értékesítést is végez honlapja által, annak nélkülözhetetlen egy ilyen szerkezetű weboldal.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink