Nem minden a trend

A jelenlegi trendek követése érdekében a márkák meglehetősen „érdekes” kommunikációs technikákat alkalmaznak, és prioritásként kezelik a pillanatnyi kultúrát, egyesítve a marketinggel.

Igen, a folyamatosan változó trendekre adott gyors reagálásnak meg vannak az előnyei, de kockázatossá is válhat, ha ezzel elvész a márka egyedisége. Veszélyes lehet, ha olyan termékeket és szolgáltatásokat hozunk létre, illetve marketingelünk, amelyek összeegyeztethetetlenek a márka értékeivel és a vállalati kultúrával.


Proaktívnak kell lenni a kulturális mozgalmak előrejelzéseivel

Próbáljuk meg meghatározni, hogy merre tart a társadalom, és fedezzük fel, hogy a márka hogyan hozhat létre értéket a trend irányhoz igazított módon. Győződjünk meg arról, hogy a meglévő ügyfeleink márkahűségét megtudjuk-e őrizni a trendkövetés után is.


Tanuljuk meg felismerni a mintákat a különböző források között, és megfejteni azok jelentését.

Kövessük figyelemmel a közösségi hálózatokat, a témák folyamatosan változnak, de azok a közösségek, amelyek befolyásolják a témákat és ezeknek a közösségeknek az alapértékeit, általában állandóbbak és nagyobb hatást gyakorolnak.

Ha úgy gondoljuk, hogy az aktuális trendet akarjuk követni, első lépés mindenképpen a mérlegelés legyen. Vizsgáljuk meg, hogy a márkánk által betöltött szerep változatlan marad-e, hogyan kell megváltoztatni a trend kedvéért, és érdemes-e.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink