Mobiltelefon alapfokon a Google-től

A Google ismét új ötlettel rukkolt elő a mobiltelefonok fejlesztése és értékesítése kapcsán. Célja az volt, hogy olyan potenciális vásárlókat érjen el, akik még nem rendelkeznek okostelefonnal, ám de néhány, szerintük hasznos funkciót elérhetővé tegyen a számukra egy lebutított mobiltelefon formájában. 
Kutatások szerint több milliárd emberről van szó, akiket érdekelhet a Google által kínált eszköz, mely az okostelefonokhoz képest alapnak számít, mégis rendelkezik a mai kornak megfelelően fontos tulajdonságokkal és funkciókkal. A fejlesztéshez a Google közös munkába kezdett a KaiOS vállalat munkatársaival, akik könnyen kezelhető mobiltelefonokhoz készítettek operációs rendszert. A megbízatás szerint a Google számára olyan operációs rendszert alkottak, ami alap színvonalat képviselő mobiltelefonokon futtatható, mégis rendelkezik a vállalat szolgáltatásaival. Ilyen például a kereső, a térképes navigáció, a Youtube vagy épp a hang által irányítható segéd.
A megcélzott ügyfelek nagyrészt a fejlődő országok lakói lettek, akik csak a tavalyi évben negyven millió, egyszerűbb kivitelű mobileszközt vásároltak meg, amiken a KaiOS nevet viselő operációs rendszer futott. Tehát kijelenthetjük, hogy a Google dolgozói ismét jó ötlettel álltak elő, hiszen már most, egy évvel az operációs rendszerrel működő telefonok megjelenését követően igen nagy mennyiségben sikerült értékesíteni ilyen készülékeket.

Vissza a cikk listához