Mire lehet használni a LinkedIn oldalát?

A több mint 330 millió felhasználóval rendelkező közösségi háló világszerte nagy népszerűségnek örvend. A regisztrálók csak rájuk jellemző profilt állíthatnak be, ismerősöket jelölhetnek be, képeket és videókat tölthetnek fel. Lehetőségük van csoportokhoz és szakmai közösségekhez való csatlakozásra is, mely funkció egyre hasznosabbá és sokak által használttá válik. Ennek hatására egyre több állást kínáló és fejvadász cég csatlakozott a LinkedIn tagjai közé, ami által erősödött a közösségi háló munkaerő közvetítő szerepe. Sok vállalat anélkül keresett meg magánszemélyeket, hogy azok munkát kerestek volna, viszont profiljuk, hozzászólásaik és megosztott képeik, illetve videóik szerint tökéletesek voltak bizonyos, betöltetlen pozíciókra. A kedvező ajánlatukat hallva pedig többeket motiváltak munkahely változtatásra, mely folyamathoz a LinkedIn biztosított helyszínt.

Tehát ha például új munkára vágyunk, érdemes felregisztrálni a LinkedIn oldalára és szemezgetni a kínálkozó lehetőségek közül. Emellett még számos, egyéb érv szól amellett, hogy mi is ennek a közösségi hálónak a tagjai legyünk. Ilyen például a közös érdeklődésű emberek összefogása. Vagyis számos szakmai és egyéb téma köré gyűlnek a LinkedIn tagjai és új csoportokat létrehozva, gyorsan és könnyedén kommunikálnak egymással. Ha szeretnénk magunkat fejleszteni, érdemes csatlakozni egy- egy ilyen csoporthoz és egy szakavatott tanácsát kérni, publikációikat figyelemmel kísérni.

Másik nagy előnye eme közösségi háló használatának, hogy sokkal több résztvevővel rendelkezik, mint más hasonló célú oldalak. Így, ha valakit, például egy évek óta nem látott jó barátot vagy régi munkatársat szeretnénk megtalálni, sokkal nagyobb esélyünk van áe ezen a felületen, mint egy másikon.

Harmad részt pedig a legfrissebb információkkal találkozhatunk, ha a LinkedIn híreit, hirdetéseit és egyéb publikációit követjük.

Sőt ha új partnerre, társra vágyunk, akár sokkal könnyebben rátalálhatunk a LinkedIn oldalán, mint bármelyik más társközvetítő portálon. Tehát nem csak szakmai jellegű kapcsolatok köttethetnek ezen a közösségi hálón, hanem személyes, mégis egy életre szóló kapcsolatra lelhetünk a LinkedIn segítségével.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink