Miért olyan népszerű a kuponos vásárlás?

Amerikában a kuponos vásárlás minden generációban elterjedt. Felmérések szerint tíz válaszadóból kilenc használ kuponokat élelmiszer, háztartási áruk, egészség- és szépségápolási cikkek és még vény nélkül kapható gyógyszerek vásárlásához is.

 

Miért használnak a vásárlók még mindig kuponokat? 

A kuponok pszichológiájának megértése nagyban hozzájárulhat egy vállalkozás sikeres marketingstratégiájának kidolgozásához és fenntartásához. A fogyasztók szokásai idővel változhatnak, de a kuponos vásárlás területe nem.

 

A kupon reklám a digitális korban elavult?

A vásárlók akár 81 százaléka online kutatást végez vásárlás előtt.

A kuponok megkönnyítik a digitális és a fizikai világ közötti szakadék áthidalását. A vállalati web- vagy közösségi oldalaira elhelyezett kuponokra mutató link elősegítheti a forgalom növelését, miközben népszerűsíti termékeket vagy szolgáltatásokat. Végső soron digitális korunkban a fogyasztók azokat a helyeket preferálják, ahol megtekinthetik a termékeket és az akciókat is.

2010-ben a Target az első, aki mobil kuponokat tesz fel az ügyfelek mobiltelefonjára.

 

Alapvető igazság, hogy a vásárlók imádnak pénzt megtakarítani.

A kuponos vásárlás azt az érzetet kelti, hogy alkuköthető az eladóval, ami arra ösztönzi a vásárlót, hogy használja ki a lehetőséget. A felmérésekből az is kiderül, hogy a vásárlók 28 százaléka több pénzt költ el a kuponok beváltásánál, mint amennyit a megtakarít.

 

A kuponok használata örömet okoz.

A Claremont Egyetem tanulmánya szerint, a kuponok felhasználása 38 százalékkal csökkentette a stresszt és 38% -kal növelte a vásárlók oxitocinszintjét.  Ráadásul a kuponokat használó vásárlók 80 százaléka azt mondja, hogy okosabbnak érzi magát. Az ilyen megállapítások megerősítik, hogy a kuponok miért olyan népszerűek.

A vásárlók 80 százaléka kuponok miatt, még arra is hajlandó, hogy márkát vagy vállalkozást váltson.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink