Miért hatékony a tartalommarketing?

Az internet előtt az írásos vagy vizuális tartalom mindig is nagyszerű módja volt a sikeres marketingnek. Mindannyian emlékszünk néhány ragyogó reklámra, amelyeket tévében vagy újságokban, magazinokban láthattunk.

Az internet elérhetővé és megkönnyítettea felhasználók milliói számára az információkhoz való hozzáférést.

 

A tartalommarketing kulcsszó a digitális marketingben és jó okkal

Lássuk, miért hatékony és nem helyettesítő soha más stratégiákkal a tartalommarketing.

 

Az emberek mindig információt keresnek.

Mi az első dolog, amit megteszünk, ha egy kérdésre nem tudjuk a választ?  Csatlakozunk az internetre és bepötyögjük a Google keresőjébe. A Google mindent tud, így valószínű, hogy megtaláljuk a választ.

 

Nos, itt jelenik meg a tartalommarketing.

Ha elolvastál valami értékeset egy weboldalon, visszatérsz további információkért. Talán még könyvjelzővel is ellátod az oldalt, vagy feliratkozott a hírlevelükre.

A jó információ mindig hasznos, legyen az elméleti, gyakorlati vagy egyszerűen szórakoztató.

 

És egyre többen használják a hirdetésblokkolókat

Az iOS beépített hirdetésblokkolóval rendelkezik, de az Android-felhasználók harmadik féltől származó alkalmazásokat is használhatnak. Ingyenesek és lehetővé teszik az eszköz jobb használatát, megszabadítva a bosszantó reklámoktól.

 

Az értékes tartalmat viszont nem lehet letiltani.

Tegyük fel, hogy ha a tartalom értékes és informatív, a felhasználók nem is gondolkodnak a blokkolásán, hanem kölcsönhatásba lépnek és visszatérnek a webhelyre további információkért.

 

A tartalommarketing kisebb költség magasabb megtérülés

A tartalomkészítés költségei lényegesen alacsonyabbak, mint a hirdetések más webhelyeken, tévében és rádióban történő megvásárlása. A befektetés megtérülése viszont magasabb. Ha saját webhelyet üzemeltetünk, tanuljuk meg a tartalom marketinget, hogy tudjunk saját cikkeket írni, akkor a költségek még jobban csökkennek.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink