Megdöbbentő adatok a Google-ról!

A Similar web feltérképezte a Top 100 legnagyobb látogatottságú honlapot az interneten. Azt vizsgálták, hogy emberek szerte a világon melyik szolgáltatót alkalmazzák az őket érdeklő információ megszerzéséhez. A 100 legnagyobb honlapok forgalma megdöbbentő számokat produkált. 2019. júniusában a legnagyobbak a Google, a YouTube  a Facebook a Baidu és a Wikipédia oldalaira összesen  206.000.000.000 keresés történt.

Google.com       60,49  milliárd, YouTube.com    24,31 milliárd, Facebook.com 19,98 milliárd,

Baidu.com      9,77 milliárd,     Wikipedia.org         4,69 milliárd

Az tény, hogy a Google a világon szinte mindenhol elérhető. A Google dominanciáját a Kínai Baidu és az oroszországi Yandex töri csak meg a helyi régióban.

2000 óta üzemeltetik a  Baidu internetes keresőt miután a kínai kormány korlátozta a Google használatát az országban. Kína legnagyobb mértékben használt keresőmotorja lett.

A Yandex nem csak az orosz piacon található meg, hanem Belorussziában, Kazahsztánban, és Törökországban is.

Sokan a DuckDuckGo keresőt a Google alternatívájaként gondolják. A DuckDuckGo használatának nagy előnyeként tartják, hogy semmilyen adatot nem tárol a felhasználókról, a keresési előzményekről. Lassan, de biztosan kúszik előre a toplista 59. helyén csücsül, látogatottsága 0,51 milliárd volt.

Vissza a cikk listához