Kivel is terveztessük honlapunkat? (I. rész)
Miért nem szabad amatőrre bízni honlapunk elkészítését?

Évről-évre találkozunk olyan megrendelésekkel, amikor teljes körű online marketing megoldást szeretne a megrendelő, de amikor a honlap készítés részhez érkezünk a megbeszélések folyamán, kiderül, hogy azt valamilyen jó barát, alkalmazott vagy a tulajdonos egy családtagja készíti el. Ez nem is probléma abban az esetben, ha az illető profi a honlap készítés világában, de sajnos ez csak a legritkább esetben van így.

 Miért is lehet gond, ha nem profira bízzuk a honlap készítést? Nos, az alábbiakban a teljesség igénye nélkül összeszedtük, hogy milyen hibákba futhatunk bele, ha olyan emberre bízzuk a honlap készítést, akinek nem ez a szakmája.

 Bár van rá esély, hogy első ránézésre jónak tűnik a honlap, ha a honlap tervezésnél nem vagyunk tisztában azzal, hogy mit, miért és pontosan hogyan kell megvalósítanunk, hiába fog jól kinézni az eredmény, mégsem lesz megfelelő látogatottsága.
  Ha nincs látogatottság, az természetesen a rendelések elmaradását is eredményezi.
  Mivel a honlapunk nem hoz megrendeléseket, rá kell ébrednünk, hogy a honlap készítés teljesen felesleges volt, időt és / vagy pénzt dobtunk ki az ablakon.
  Azok a látogatók, akik mégis megtalálják a honlapunkat, a nem megfelelően összeállított vizuális megjelenés és a nem alkalmas informativitás miatt még az előtt elnavigálnak onnan, hogy eljutnának a megrendelésig. Ha a honlapunkról elklikkelő potenciális megrendelők a konkurenciánál vásárolnak, az nagy mértékben ronthatja a piaci helyzetünket.
 Ezen túl, a nem megfelelő optimalizálás miatt előfordulhat, hogy egyes böngészőkben nem fog megfelelően megjelenni a holnap.
  Mindezen hatások miatt, a megrendelőkben kialakulhat felénk a profizmus hiányának képe, amely márkaromboló hatású és szép lassan oda vezet, hogy akár a már meglévő ügyfeleinket is elveszíthetjük.
Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink