Ki mondta, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése?

A marketing-és reklámkampányok, különösen a hosszú távúak, a kereslet és egyben az eladások növelésének leghatékonyabb eszközei. Egyedülálló képességük van arra, hogy megváltoztassák tudatunkat és a körülöttünk lévő világot, csendesen tényekké változtatva a mítoszokat.

 

Hogy került az asztalra a reggeli gabonapehely?

Dr. John Harvey Kellogg-nak köszönhetjük, na meg a marketingnek.

Kellog mélyen vallásos ember lévén őszintén próbálta meggyógyítani az amerikai nemzetet. Nagy hangsúlyt fektetett a testmozgásra és az egészséges táplálkozásra – a hús-és zsírszegény étrendre, a teljes kiőrlésű gabonákra, a magas rosttartalmú ételekre és a diófélékre. A cukrot és a sót elfogadhatatlannak tekintette.

 

Kellogg a dietetikában is jeleskedett

Diófélékből, gabonákból és szójababból húsutánzatot fejlesztett ki, kitalálta a mogyoróvaj előállításának módját, megalkotta az első acidofil (acidofil tejsavbaktériummal dúsított tej, amely megváltoztatja a textúráját, ízét és tulajdonságait) szójatejet.

 

Mi köze van a gabonapehelynek a maszturbációhoz?

Dr. Kellog szerint a maszturbáció szégyenletes és egészségtelen szokás volt; és az alultápláltság, a betegségek és a szexuális aktusok ördögi kört alkottak. A reggeli gabonapelyhek elfogyasztásának meg kellett akadályoznia az amerikaiakat az önkielégítéstől, és csillapítania kellett a szexuális vágyat.

 

Egy kis marketing és győz Dr Kellog reggeli gabonapelyhe

A Kellogg's gabonapehely dobozaiba kezdtek el először kis ajándékokat tenni gyerekeknek (mozgatható illusztrációs magazinokat). Gyermekrajzpályázatot rendeztek, a legjobb alkotásokat reklámozáshoz is felhasználták. A reggeli gabonapelyhek újságokban és női magazinokban kezdtek megjelenni, ahol az egészséges táplálkozás modelljeként helyezték el őket, a szépség és az egészség fontos termékeként. A gyors, ízletes, tápláló és egészséges gabonafélék rohamosan népszerűvé váltak, a reggeli étkezés fontosságát minden lehetséges módon hangsúlyozták.

Egy biztos, Dr Kellognak köszönhetően és persze a jó marketingnek, az általa feltalált gabonapehely bevonult a reggelizési szokások történelmébe.

Na, de tényleg a legfontosabb étkezés a reggeli?
Nem. A reggeli nem a nap legfontosabb étkezése, csak a legtöbbet hirdetett.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink