Képek keresőoptimalizálása okosan!

A weboldal keresőoptimalizálásról mindenki hallott, még ha nem is tudjuk pontosan, hogy mit jelent, de hallottunk róla. De mi a helyzet a képek keresőoptimalizálásával, mit értünk a kifejezés alatt, hol használjuk, egyáltalán hogyan kell használni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

A képek keresőoptimalizálása a weboldalak esetében fontosak, hiszen, ha olyan weboldalt működtetünk, amelyen termékeket kínálunk, akkor elengedhetetlen, hogy egy termék mellé képet csatoljunk. Vagy egy másik lehetőség, hogy a weboldalunk nyers tartalommal telített, akkor ebben az esetben célszerű a szöveget megtörni grafikonokkal, vagy a mondanivalót sugalló hangulatos képekkel.

A képek keresőoptimalizálása során, ahhoz, hogy előnyt szerezzünk, néhány irányelvet kell betartani. Egyik fontos irányelv, hogy a képeknek kapcsolódniuk kell az oldal tartalmához, és amennyiben lehetséges, akkor pozitív hangvételű képeket használjunk. A másik fontos irányelv, amit szükségszerű elvégezni, nem más, mint a képek méretezése, hiszen feltöltés előtt az adott képet méretezni és tömöríteni kell, mert a vizuális elemek sokat gyengíthetik a weboldal működését, lassíthatják a betöltését.

Vissza a cikk listához