„Kate-effektus” „ami egymilliárd fontot ér az Egyesült Királyság divatiparának

De mi az a „Kate effektus”?

A „Kate-effektus” lényegében az a gazdasági befolyás, amelyet a királyi uralkodó – akár tudatosan, vagy nem tudatosan – gyakorol, és amely az elmúlt években a becslések szerint évi 1 milliárd fontnyi (1,2 milliárd dollár) lökést adott az Egyesült Királyság divatiparának.

 

Igen, Kate Middleton Anglia leendő királynőjéről beszélünk

Kate Middleton stílusikonná vált, nemcsak Angliában, hanem az egész világon. Kate Middleton ruha választásai jelentősen fellendítik azoknak a divatcégeknek hírnevét és forgalmát, akiknek a hercegnő viseli modelljeit. Kétségbevonhatatlan, hogy a hercegnő viselkedése, ruházata és megjelenése nagy hatással van az emberek öltözködésére, hajviseletére, de még az általa látogatott helyekre is. Cambridge-i hercegnő döntéseit a királyi „figyelők” a világ minden táján követik.

 

Mi a „Kate effektus” titka?

A hercegnő ruhatára a dizájner és az üzletláncok ruházatának keveréke, ez teszi Kate stílusát hozzáférhetővé és könnyen utánozhatóvá. Nagyon sok példa van arra, hogy híres divatházak és az átlagembereknek is megfizethető márkákat reprezentál.

 

Hogyan juttatta Kate Middleton csődbe kedvenc ruhamárkáját?

Amikor 2010-ben bejelentették eljegyzését Vilmos herceggel, Kate egy Issa márkájú kék selyem dzsörzé ruhában tündökölt, amely a királyi rajongókat azonnal lázba hozta. Kate megjelenése után néhány órán belül a ruha teljesen elfogyott. A királyi „jóváhagyást” követően Scarlett Johansson, Keira Knightley, Jennifer Hudson és Jennifer Lopezis előszeretettel viselték az Issa márka modelljeit.

 

Az ISSA nem tudta kielégíteni a keresletet, és a bezárás mellett döntött.

Az ISSA alapítója, Daniella Helayel 2016-ban a The Daily Mailnek nyilatkozva kifejtette: "Az ISSA egy résmárka volt; hűséges követőink voltak, de 2008-ban és 2009-ben komoly pénzügyi gondok voltak. Amikor Kate felvette ezt a ruhát, minden megváltozott. A királyi eljegyzés napjától kezdve eladásaink megduplázódtak. Nem volt pénzem ilyen léptékű termelés finanszírozására."

 

Nos, manapság már sokkal felkészültebbek a márkák.

Leszögezhetjük, hogy Kate Middleton a monarchiának gazdaságilag is aranyat ér.

 

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink