Kampuszok és munkahelyek az Y-, és Z- generációnak: Siemens City

Ki hallott már a bécsi Siemens City központról?

Ez a csodás, minden lehetőséget magában foglaló épület a Google irodáihoz igen hasonló ideákat követve épült fel Bécs északkeleti részén, a környék közlekedési és infrastrukturális kapcsolatainak találkozási pontjában. A Siemens City főbejáratát a Siemens Plaza jelzi, mely az elővárosi vasút megállója által igen nagy forgalmú találkozóhelyként is üzemel.

A bejáratnál üzletek, szolgáltató egységek, ügyfélkapcsolati és információs helyiségek, Siemens shop, fórum és múzeum, illetve hotel is található. A Siemens City tömbökből épül fel, melyek között az ún. Communication Line húzódik, ami egy állandóan pezsgő utcához hasonlít. Rengeteg természetes fénnyel van ellátva, ami az itt helyet kapó éttermeknek, kávézóknak, könyves és ajándékboltoknak különleges, nagyszabású hatást kölcsönöz. De találhatunk itt bankot, gyógyszertárat és edzőtermet is, hogy valóban minden igényt kielégítsen ez az épületegyüttes. Méretét tekintve a Siemens City egy kisebb Google irodával lehet egyenrangú, de a tervezők itt is igyekeztek nagyon kitenni magukért.

A Siemens City irodái több emeletes pavilonokba kerültek, melyekre a jól áttekinthetőség és légies hangulat jellemző. Az egymást kiegészítő, illetve segítő munkacsoportok és osztályok gyors kommunikációja valósulhat meg ezáltal, ami hatékony munkavégzést tesz lehetővé. Az épületkomplexum centrumában található a 14 szintes torony, mely 55 méteres magasságig emelkedik és ahol 1800 fő foglal helyet. A tervezők és a megbízók igyekeztek a munkavállalók igényeit kielégítőt alkotni, illetve olyan látványelemeket is beépítettek, mely a külső szemlélő számára lehet tetszetős.

Tehát nem kétséges, a Google munkatársaihoz hasonlóan az itt dolgozók is biztosan szívesen töltik ebben az épületben a munkaidejüket nap mint nap, hiszen egy kimerítő munkanap után úgy a pihenési, mint a szórakozási lehetőség is adott.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink