Kampuszok és munkahelyek az Y-, és Z- generációnak: Google

Előző blogunkban olvashattatok a LinkedIn új ötletek és ideák által megtervezett kampuszáról, de mindenképpen meg kell említeni a Google, ugyancsak a Szilícium völgyben felépített épületkomplexumát is. Ez a munkahely a Googleplex nevet viseli és területe eléri a 110.000 négyzetmétert, melyhez egy 20.000 négyzetméteres park is társul.

De beszélhetnénk a Google Dublinban található irodájáról is, mely ugyancsak megfelelőképpen reprezentálja a vállalat egyedi gondolkodásmódját és az alkalmazottakhoz való különleges hozzáállását. A négy épület 47.000 négyzetmétert tudhat magáénak, de azt nézve, hogy 65 országból érkeztek ide munkatársak annak érdekében, hogy ellássák az EMEA zónát (Európai Unió, Afrika, Közel-Kelet tartozik ide), akkor nem is kérdéses, hogy szüksége van egy ekkora épületkomplexumra.

A svájci Camenzind Evolution, építészeket foglalkoztató vállalat alkalmazottai által tervezett Google-épületegyüttes motiváló munkaterei mellett éttermek, sportlétesítmények, pihenőszobák, kávézók, közösségi és játék szobák is helyet kaptak. Arról nem is beszélve, hogy az épületek egyikében kialakításra került egy valódi ír kocsma, illetve egy könyvtár is, amely a Trinity College egyik különleges termének másolata. Továbbá számos képzési és konferencia teremmel, illetve szervizállomásokkal, tárgyaló helyiségekkel is rendelkezik az írországi iroda. A Google épület minden emeletére más és más berendezési stílus, illetve dekoráció jellemző, ami nem csak a  dolgozók, hanem a látogatók, ügyfelek és üzlettársak szerint is különleges hangulattal ruházza fel az épületet.

Vissza a cikk listához