Kampuszok és munkahelyek az Y-, és Z- generációnak: Apple Park

A legjobb munkahelyi kampuszok említésekor mindenképp szót kell ejteni a Steve Jobs által is támogatott tervről, mely az Apple központ megépítéséről szólt. Az Apple Park nevet viselő kampusz átadására 2015 helyett 2017-ben került sor és a végső munkálatok, illetve a parkosítás még azután is elhúzódott, hogy a 12.000 munkatárs helyet foglalhatott asztalánál. Steve Jobs úgy gondolta, hogy ez a kampusz lesz a kreativitás és együttműködés megtestesítője és bízott benne, hogy annyira fogja az Apple munkatársait is inspirálni ez a 12 hektáros földterület, illetve a rajta megépült komplexum, mint amennyire őt egész élete során motiválta a kaliforniai táj szépsége. 

Az Apple Park főépülete egyike a világ legenergiahatékonyabb épületeinek, hiszen az egész kampuszt megújuló energiaforrások látják el energiával. Az irodákat egy 260.000 négyzetméteres gyűrű alakú főépület öleli magába, melyet földszinttől a tetőtérig a világ legnagyobb hajlított üvegpaneljei borítják be.

Ezen az épületen kívül helyet kapott a park legmagasabb dombján egy előadó terem is, ami a Steve Jobs Theater nevet viseli és csodálatos látvány tárul mindenki elé, aki beteszi a lábát.

Mindezek mellett építettek egy Apple Store nevezetű központot is, ami a látogatók előtt nyitotta meg kapuit és éttermekkel, illetve kávézók kínálatával teszi kellemesebbé a hangulatot.

Sőt, edzőtermek, kutatási és fejlesztési épületek is helyet kaptak az Apple birodalomban, melyek 9.300 négyzetméteren terülnek el. A természet kedvelői számára pedig használható egy két mérföld hosszú futópálya, mely a fészek alakú épületkomplexum belsejében, egy tó, gyümölcsös és rét közvetlen környezetében húzódik végig.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink