Jaj, annak a márkának, ha füllent!

Walmart hirdetése valótlan volt a Coca-Cola árát illetően, New Yorkban

2014- ben a Walmart apák napi hirdetését apák százezrei könnybe lábadt szemmel hallgatták, vagy olvasták.
Lám, a Walmart nem feledkezett meg róluk, igaz egy kis sör akció is jól jött volna, de a Coca-Colát a család minden tagja szereti. Mégis csak családi ünnepség az Apák napja!
Mint utólag kiderült a New York-i apákra a hirdetésben szereplő akciós vásárlás nem terjedt ki.
A szupermarket lánc országos akcióként hirdette meg Apák napi Coca-Cola akciót. A 12 darabos Coca-Cola csomagot 3 dollárért kínálták.
A New York- i vásárlók azonban hoppon maradtak az államban található 117 Walmart boltokban, ugyanis eladók rutinszerűen 3,50 dollárt számítottak fel az italokért továbbra is.
Az egyik Buffalo körzet Walmart üzletében az egyik vásárló reklamált a hirdetés akciója, illetve a felszámított ár miatt. A személyzet azt állította, hogy az újságban megjelent akciós áru Coca-Cola New York-ra nem vonatkozik.

New York-ban cukoradó van?

Amikor egyre több fogyasztó panaszkodott, hogy a hirdetésben szereplő árnál magasabb díjat számítanak fel, a Walmart munkatársai azt mondták, hogy New York-ban cukoradó van, ezért nem tudják 3 dollárért adni a Colát.
A vizsgálat azt is megállapította, hogy a Walmart márciusban hasonló értékesítést hajtott végre, amelynek eredményeként a társaság nem tartotta tiszteletben a New York-i Coca-Cola üdítőitalok reklámozott árát. 

Wallmart nem szereti New-York-ot?

A fogyasztók által az árkülönbséggel kapcsolatban dokumentált panaszok ellenére a vállalat nem változtatta meg az árakat, amíg a főügyészi hivatal nem kérte. 
Összességében a Walmart 66 000 12 darabos Coca-Colát értékesített New York-iaiknak magasabb áron.
A Walmart beleegyezett, hogy több mint 66 000 dollár bírságot fizet, miután a New York-i 117 üzlet vásárlói nem az akciós áron tudták megvásárolni a Coca-Colát. Senkinek sincs menekvés...

Vissza a cikk listához