Hogyan ragadjuk meg az impulzív vásárlók figyelmét?

Az impulzív vásárlók egyszerre jelentenek fejfájást és örömet a marketingesek és a cégtulajdonosok számára. Egyrészt sokkal könnyebb őket nem tervezett vásárlásokra motiválni, mint a racionális vásárlókat, másrészt olyan ajánlatot kell tenni nekik, amit nem tudnak visszautasítani. És ami a legfontosabb, a megfelelő időben kell ezt végrehajtani.

Mivel az online vásárlók száma folyamatosan növekszik, az e-kereskedelem szereplőinek meg kell tanulniuk, hogyan vonzzák magukhoz az impulzív vásárlókat.

Szakszerű marketing esetén az online áruházak bevételének szilárd részét az impulzív vásárlások teszik ki.

 

Webhely használhatósága és a sebessége

Ahhoz, hogy a felhasználót nem tervezett vásárlásra ösztönözzük, olyan feltételeket kell teremteni a weboldalon, amelyek minimálisra csökkentik az árucikk megjelenése és a fizetés pillanata közötti időt. 

 

Az érzelmek hatására történő impulzív vásárlás meghatározó tényezője a gyorsaság.

A weboldal betöltési sebessége, egyszerű rendelés és gyors szállítás. Minél több akadályba ütközik a felhasználó a vásárlás felé vezető úton, annál valószínűbb, hogy meggondolja magát. A jó szolgáltatás és az egyszerű rendelés minden szakaszában segíti a felhasználót a nem tervezett vásárlás igazolásában, és biztosítja a jövőbeni hűséget az üzlethez. 

 

Kedvezmények és korlátozott idejű ajánlatok

A nem tervezett vásárlások nagy ösztönzői az ideiglenes akciók, vagy speciális ajánlatok bizonyos feltételekkel, például három termék kettő áráért, vagy időkerettel korlátozottak. Ezek a vásárlásra ösztönző eszközök még a racionális vásárlókat is vonzzák, mert nemcsak az érzelmekre hatnak, hanem objektív hasznot is jelentenek.

Az impulzív vásárlásnál az a legfontosabb, hogy olyan ajánlatot tegyünk, ami igazán érdekes a fogyasztó számára. A kapcsolódó és alternatív termékek releváns ajánlatai nemcsak nem bosszantják a felhasználókat, hanem hasznosnak is tűnnek számukra, növelve a további termékek vásárlásának valószínűségét. 

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink