Hogyan célozzák meg a marketingesek a gyerekeket

A gyermekek fontos célközönsége a marketing szakembereknek, mivel saját vásárlóerejük van, befolyásolják szüleik vásárlási döntéseit, és nem utolsó sorban ők a holnap fogyasztói.

A gyermekeknek szánt reklámokra fordított kiadások szó szerint robbanásszerűen megugrottak az elmúlt évtizedben, míg az 1990-es években 100 millió dollár volt ez az összeg, a 2000-es évekre több mint 2 milliárd dollárt költöttek a cégek.


A bosszantó erő
A szülők többet vásárolnak gyermekeiknek, mivel manapság a fiatalok nagyobb befolyást és önállóságot élveznek családon belül. Ebből adódik, hogy nagyobb döntési jogkörrel rendelkeznek, mint az előző generációk.


Légyszi, vedd meg! De miért nem? Csak most az egyszer…
Ismerős? Tapasztaltuk már mindannyian, hogy gyermekünk addig képes „zaklatni” minket, amíg meg nem vesszük álmai kütyüjét, amelyet egyébként soha nem vásároltunk volna meg. 


A gyermekeket célzó marketing ezen a hatékony eszközön alapul.
A zaklatásnak is két kategóriája van ám!


A kitartás és a fontosság. 
A „kitartó” zaklatás (ismételt kérés újra és újra) azonban nem olyan hatékony, mint a finomabb „fontos” zaklatás.


A pszichológia és a marketing házassága
A gyermekeknek szánt reklámok sikeréhez a marketingeseknek tudniuk kell, hogy „mi kapcsolja be őket”.

Jól fizetett kutatók és pszichológusok segítségével a hirdetők most már hozzáférhetnek az életkor-specifikus érzelmi, társadalmi és fejlődési igények mély megértéséhez. A gyermekek viselkedését, képzeletbeli világát, sőt álmait elemző tanulmányok alapján a vállalatok képesek kifinomult marketing stratégiákat kidolgozni, amelyek bizton elérik a fiatal közönséget.


A márkahűség már két éves kortól megalapozható?
A Center for a New American Dream szerint a hat hónapos csecsemők már képeket alkothatnak a logókról. Az iskolakezdéssel a gyermekek már több száz logót felismernek.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink