Hatékony keresési módszerek a Google-ban 3. rész

A kizárás és a dokumentum keresőben való meghatározása után nézzünk két újabb lehetőséget, a Google keresés egyszerűsítésére.

 

Az egyik az „és” és a „vagy” kötőszavak használata. Ha több szóból áll a Google keresőjébe beírt kifejezés és azt szeretnénk, hogy minden szó szerepeljen a találatok között, akkor írjuk bele az „és” kötőszót. Itt is nézzünk egy példát. Írjuk be, hogy „kutya macska”, majd egy új ablakba, hogy „kutya és macska”. Egészen más találatokat kapunk az „és” szó használatával. A „vagy” kötőszót akkor érdemes használni, ha a keresett szónak valamelyik szinonimája is megfelel nekünk. A macska példájánál maradva sokkal több találatot kapunk, ha a „macska vagy cica” keresést használjuk. Bátran használjuk tehát ezeket a szavakat és látszani fog a Google keresési eredményeinken.

 

Sok kattintást lehet megspórolni a mértékegységek és valuták átváltásával is, ha ismerjük az alábbi apró trükköt. Internetes vásárlásnál gyakran dollárban vagy euróban vannak az árak feltüntetve, és ha nem vagyunk képben az aktuális árfolyamokkal, egyszerűen csak írjuk be a Google-be és használjuk a „to” angol kötőszót. Például: „200 dollarto forint”. A Google egyből át is váltja nekünk, és a keresési találatok elejére teszi. Mértékegység átváltásánál hasonló a helyzet. Ha 200 cm-t szeretnénk méterre váltani: „200 cm to m”, a megoldást pedig ugyanúgy legfelül láthatjuk. A Google saját számológépének használatához pedig egyszerűen írjuk be, hogy „számológép” és már számolhatunk is.

 

Ezzel a tudással sok felesleges kattintástól kíméljük meg magunkat, használjuk őket a mindennapokban is.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink