Hatékony keresési módszerek a Google-ban 1. rész

Az internetes keresőportálok között a Google a legnépszerűbb, így nem csoda, hogy maga a szó igeként és köznévként is szinte teljesen elfogadott, de legalábbis használt a hétköznapokban. A guglizni és a gugliziás szavakat egyre többen használják ugyan, de azt, hogy hogyan is lehetne a leghatékonyabban keresni, már kevesen tudják. Nézzünk néhány apróságot, amivel a keresés mesterei lehetünk.

 

Valószínűleg mindenki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy beírt egy szót a keresőbe és rengetek irreleváns oldalt dobott ki a Google, csupán annyi volt a közös, hogy azon az oldalon is szerepelt az a bizonyos kulcsszó. Nézzünk egy egyszerű példát.

 

Szeretnénk egy képet keresni egy körről. Beírjuk a keresőbe és a képek fülre kattintva az első 20 képtalálat között 4 darab ijesztő, hosszú hajú kislány látható. Aki ismeri tudja, hogy ez A kör című amerikai thriller főhőse, aki nem ismeri, az most már fogja. Ha előre tudjuk, hogy a keresett szavunk esetleg más témákhoz is szorosan kapcsolódik, érdemes használni a Google kizáró funkcióját. Esetünkben tehát így nézne ki a keresés: kör -film. Ha így keresünk rá, az első 20 találatból csak 1 képen szerepel a rémisztő alak. A szűrés nem 100%-os, de mindenképpen segít, hogy legalább kevesebb irreleváns oldalból kelljen válogatnunk.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink