Google és vezetői (2.rész)

A Google vezetői szerint egy jó főnök olyan, mint egy sakkjátékos. Szerintük a legtöbb vállalat ott hibázik nagyot, hogy vezetői ellenőr szerepet öltenek magukra, ami által minden alkalmazott egy-egy alkatrész a gépezetben. Az alkatrészeknek viszont csak feladataik vannak, személyiségük, erősségeik és gyengeségeik nincsenek. Ki szeretne magára eképpen gondolni?!

A Google arra törekszik, hogy vezetőik egy teljesen más szemléletet követve irányítsák csapataikat és ezáltal nem csak a vállalatnak, de minden egyes dolgozónak sokkal jobb lesz a kedve, ennek köszönhetően pedig az eredményei is. Egy jó sakkozó minden egyes bábut jól ismer. Mindegyiknek más-más, ám de fontos szerepe van és nem mindegy, hogy mikor vetik be őket a játszmában. Ahhoz hogy a játék végén nyerjünk, lényeges ismernünk a játékosaink személyiségét, ambícióit és hogy ki, mire képes. Tudnunk kell ügyesen játszani az erőforrásokkal és okosan végig irányítani a játszmát. Minden szereplő és minden lépés fontos, ezt viszont sokan elfelejtik. Sokak számára a bábuk csak bábuk, és ha egy elbukik, még van fenn elég ahhoz, hogy a végéig valahogy kihúzzák.

A Google úgy neveli vezetőit, hogy azok felismerjék mindenkiben az egyéniséget és a lehetőséget. Megtanítják őket kihozni másokból a legjobbat úgy, hogy az örömét lelje benne. Az erőszakot és a fenyegetőzést kerülik, motiváció által érik el a sikereket. Első sorban minden alkalmazottban az embert látja, aki tele van érzésekkel és fontos szem előtt tartani, hogy csak ezek után alkalmazott. Nem fél kapcsolatokat és kötődést kialakítani, de persze kordában tudja tartani az érzéseket és játszótér helyett munkahelyet alkot, ahol határok között jókedvű munkavégzés folyik. A Google vezetői humánusak, a sajátjuk helyett az embereik érdekeit tartják szem előtt, hiszen tudják, hogy az elégedett alkalmazott jó munkát végez, amitől az ő szekere is előrébb kerül. Egy jó főnök inspirál, tanít és óv, jó csapatmunkára ösztönöz, mely során minden egyén a legtöbbet hozza ki magából. Ezek után a sikerek nem maradnak el.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink