Google és a Kings Cross (2.rész)

A Google második, saját tulajdonú központja épül majd meg az angliai Londonban, ahol közel 7 ezer dolgozó töltheti mindennapjait. Jelenleg az önkormányzat jóváhagyására várnak, mely után elkezdődhet az építkezés.

London központjától északi irányba fekszik az a negyed, ahova tervezik az új irodaépületet, mely több vasútállomással és könyvtárral is el van látva, valamint a metró is csupán pár perces sétára áll meg. Tehát, bátran mondhatjuk, hogy egy nyüzsgő belvárosi részen tervezik megépíteni az új kampuszt, amely majd a vállalati óriás új sikereinek helyszínéül szolgálhat. Egyébként az egész Kings Cross városnegyedre egyfajta izgalmas változatosság jellemző, hiszen történelmi és új építésű ingatlanok kavalkádjának színtere. Tele van parkokkal, autók, biciklik és egyéb közlekedési eszközök tömkelegével és szórakozási lehetőségekből sincs hiány. Az új Google iroda csak még színesebbé teszi az unalmasnak egyébként sem nevezhető környéket.

A tervező gárda arra is nagyon odafigyel az új Google irodaépület megtervezésénél, hogy külső homlokzata harmonizáljon a környező épületekkel. A tervek szerint a földszinti irodák panorámaüvegeinek köszönhetően nagy nyitott tereket kapnak, mely által világos és szellős munkakörnyezetet biztosítanak az ott helyet kapó dolgozók számára. Mindezek mellett az is a célok között szerepel, hogy az anyaghasználat a természetesség jegyében valósuljon meg, illetve hogy egy egészséges életmódra hívják fel a figyelmet. Ennek hatásra több sportpálya is helyet kap az épületben, mint például kosárlabdapályák és uszodák. Sőt, a tetőteraszt is parkosítják, ami így még több szabadidős tevékenység végzésére lesz alkalmas.

A Google vezetői már nagyon várják az építkezés megkezdését, illetve annak lezárását, hogy a vállalat összes londoni alkalmazottja egyetlen épületben gyűljön össze. Ezáltal a tudás és tapasztalat egy irodakomplexumban összpontosulna. Arról nem is beszélve, hogy a Kings Cross negyedben megannyi kutatóintézet, könyvtár, egyetem és médiaintézet kapott helyet, ezáltal egy dinamikusan fejlődő városrészről van szó, ahol az emberek minden nap a fejlődést előtérbe helyezve, a jobb jövőért dolgoznak.

Vissza a cikk listához