Google és a helyezésjavítás stratégiája - Az optimalizált weboldal jellemzői 1.

Egy igazán kiváló, keresőoptimalizálással foglalkozó szakember 48 pontban foglalta össze a legfontosabb tulajdonságokat, melyek egy optimalizált weboldalt jellemez. Itt most összegezve olvashatja a lista tartalmát.

A lista szerint a weboldal tulajdonságait 7 csoportra bonthatjuk, melyek közül az első az igazán értékes tartalom. Tehát ha egy honlap egyedülálló és hiteles tartalommal van feltöltve, akkor nagy az esély arra, hogy a látogatók nem térnek már vissza a Google további találati listájához. Ha sikerül megragadni az olvasók figyelmét, akkor hasznosnak fogják értékelni a weboldalt, csak úgy, mint a rajta található információkat. A honlapra látogatók közel 80%-a ragad le egy honlapnál, ha tartalma felkelti az érdeklődését. És biztos, hogy a későbbiek folyamán is vissza fog látogatni, hogy értesüljön az újdonságokról, illetve, hogy vásároljon a weboldal segítségével.

A második csoport a kiváló UX elnevezést kapta. Az UX, azaz user experience, jelentése látogatói tapasztalat. Ide azok a tulajdonságok tartoznak, melyek a weboldal látványára és kezelhetőségére vonatkoznak. A Google szerint is nagyon fontos a weboldal megjelenése, design-ja, hiszen az emberek többsége képi gondolkodással rendelkezik. Tehát náluk a legnagyobb hatást a látvány által lehet elérni. Ha szeretnénk honlapunk megjelenésén javítani, az adott „divatnak”és elvárásoknak megfelelően átalakítani, akkor érdemes szakemberhez fordulni, aki akár hetek alatt átvarázsolja weboldalunkat.

De a megkapó megjelenés mellett hasonlóan fontos a honlap könnyű kezelhetősége is. Tehát a Google és az olvasók egyaránt értékelik, hogy ha egyértelmű számukra, miként juthatnak el a szerintük fontos adatokhoz. Könnyen áttekinthető legyen a honlap által nyújtott információ és az sem hátrány, ha telefonon is egyszerűen és gyorsan megjeleníthető a weboldal tartalma. Manapság már nagyon kevesen vannak, akik csak számítógépük segítségével interneteznek. Sokan szeretik utazás vagy várakozás közben is a világhálót böngészni, hiszen általa gyorsabban és hasznosabban telhet az idő.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink