Google és a dofollow linkek

Egy nem rég napvilágra került cikk szerint támogatásért vagy jótékonyságért akár több erős, dofollow linket is kaphatunk, amik nem kis mértékben segíthetnek a keresők ranglistáján való előrébb jutásban.

John Mulller, a Google szóvivője szerint ezek, a támogatásért cserébe kapható dofollow linkek fizetettnek minősülnek, ami viszont nem jó hír. Hiszen, ha a Google használati útmutatójának leírását nézzük, kiderül, hogy a Page Rank mutatóra hatással levő linkek vétele és eladása rontja a Google ranglistáján elfoglalt helyet. Ha valaki ilyen linkeket használ, akkor az a tett csalásnak minősül, amiért cserébe büntetést kaphat a felhasználó.

Ami viszont érdekes, hogy a statisztikák szerint, a Google hazánkban nem igen szokott büntetést kiszabni a fizetett linkek használatáért. Az elmúlt évek során számos olyan eset történt, hogy fizetett hirdetést használt egy vállalat és semmilyen következménye nem lett. Sőt, az Apache-on  a Google-nak is van egy fizetett linkje, melyre fel is hívták a figyelmet, de érdekes módon, a link azóta se tűnt el.

Tehát el lehet gondolkodni, hogy merünk-e kockáztatni, vagy sem. A nehezen megszerzett helyezésünket vásárra visszük-e vagy inkább nem teszünk semmit és kivárjuk, hogy mások adományozását követően mi történik. Lehet, hogy az adakozásért még jobb pozícióba kerül egy vállalat, vagy épp idővel, az is megtörténhet, hogy néhány helyezéssel hátrébb sorolja őket a Google.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink