Gmail fiókunk rejtett funkciói 2. rész

Folytassuk a Gmail fiókunkban rejlő lehetőségek áttekintését.

Mivel Google fejlesztés, a Gmail is intelligens kereső funkcióval van ellátva. A felső sorban a kereső ablak jobb oldalán levő kis nyíl legördítésével nem csak email címre tudunk keresni, hanem a keresett levélben található szavakra, dátumra, méretre és csatolmányra is. Ha elkavartunk egy levelet, ami néha sajnos megesik, a megkeresése már nem fog annyi időt elvenni, mint korábban.

A Gmail következő, nagyon hasznos funkciója a címkézés. Az üzenetek címkézése azok számára lehet életmentő, akik naponta sok emailt kapnak, személyeset, munkával kapcsolatost és egyéb témájút egyaránt. Nekik érdemes megcímkézni a leveleket, amik a főoldalon is megmaradnak, de az adott gyűjtőmappára kattintva csak az ilyen címkével ellátott levelek megjelennek. Arról nem is beszélve, hogy már a címkék színe is változó, ezzel vizuálisan segítve az eligazodást a levelek között.

Bátran használjuk a „Halasztás” lehetőségét. Ez akkor praktikus, ha elolvastunk egy emailt, de nem tudunk rá azonnal válaszolni, viszont mindenképpen szeretnénk. Be lehet állítani, hogy mennyi idő múlva kérjük az újabb megjelenését az inboxban, de ekkor már egy narancssárga felirat jelezni fogja, hogy mennyi ideje halasztottuk el.

A Gmail következő funkciójáért rengetegen hálásak lennének, főleg, ha tudnák, hogy létezik. Ez pedig az email küldés visszahívás funkció. Megesik, hogy úgy küldünk el egy levelet, ahogy nem szerettük volna. Ilyenkor is lehet törölni, de erről a címzett is tájékoztatást fog kapni. Viszont, ha beállítjuk ezt a funkciót, akkor a levél a végleges elküldés előtt 10-30 másodpercet várakozik, és csak utána küldi el a levelet ténylegesen. Addig pedig van időnk visszavonni a küldést.   

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink