Gmail fiókunk rejtett funkciói 1. rész

Legutóbb a Google keresés néhány hatékonyságnövelő módszerét mutattuk be. Most pedig a levelezőrendszere, a Gmail olyan funkcióit nézzük meg, amiket a felhasználók többsége nem ismer, de segíthetik, vagy egyszerűen színesíthetik az életünket levelezés közben.

Ahogy a számítógépen az asztal hátterét is lehet változtatni, úgy a Google Gmail fiókét is. Ezt a beállítások, témák menüpontban nagyon könnyen megtehetjük. Választhatunk a már meglevő témákból, de akár saját fotónkat is használhatjuk háttérnél. Itt meg kell jegyezni, hogy bármilyen vonzónak is tűnik egy csodaszép színes háttér beállítása, figyeljünk rá, hogy ne vonja el a figyelmet a leveleinkről és maradjanak az üzenetek jól láthatók.

Ön is járt már úgy, hogy elkezdték bombázni a Gmail fiókját mindenféle hirdetéssel, levélszeméttel? Az ember egy ideig türelmesen leiratkozik róluk, de vannak olyanok, akik nem akarják elengedni az embert, és annyira megnehezítik a hírlevélről való leiratkozást, hogy idő és energia hiányában inkább úgy hagyja. Az ilyen esetekben remek megoldást nyújt a Gmail email blokkoló funkció. A kéretlen leveleknél be lehet jelölni a jobb felső sarokban levő „Továbbiak” fülre kattintva, hogy „XY feladó letiltása”. Ha erre rákattintunk, akkor innentől kezdve az összes, ettől a feladótól érkező levelet egyenesen a spam mappába teszi a Gmail. A spam mappában pedig 30 napig időzhet egy üzenet, utána automatikusan törlődik, nekünk pedig nem kell vele többet foglalkoznunk. De persze használhatjuk ezt olyan esetben is, amikor egy konkrét személytől nem szeretnénk levelet kapni.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink