És amit még az Android P nyújtani tud

Az Android P, vagyis a Google mobil operációs rendszerének legújabb legújabb verziója által még egyszerűbbé válik a kinézet, vagyis a design. Ami először szembetűnő, az az, hogy a képernyő alján látható, jól megszokott három gond helyett már csak egy foglal helyet. Ezáltal tudjuk majd azt az öt applikációt megnyitni, amiket a rendszer szerint a legnagyobb valószínűséggel szeretnénk majd használni. Ha pedig felfelé húzzuk az ujjunkat, minden applikáció elérhetővé válik. 
Sőt, az Android P, széleskörű tudásának köszönhetően, azt is figyelni fogja, hogy mely applikációkat használjuk leginkább és azokra igyekszik az akkumulátor energiáját is összpontosítani. De a számunkra kedvelt fényerő beállítására is állandó jelleggel figyel a rendszer. Vagyis kijelenthetjük, hogy az Android P egyik különlegessége abban rejlik, hogy a felhasználó szokásait igyekszik felmérni, megjegyezni, és aztán aszerint működni, például  felajánlja a szerinte szükséges applikációkat. Tehát, ha adott rendszerességgel használunk egy app-ot, azt egy idő után magától felajánlja számunkra a rendszer.
A Google keresőjének használatakor is változásokat vehetünk észre. Például, ha egy mozifilmre keres rá a felhasználó, automatikusan felajánlja számára a rendszer a mozijegyvásárlást is.
Sőt, a Google külső fejlesztők számára is lehetőséget biztosít az ML Kit megnevezésű gépi tanulásos csomagot. Vagyis, ezáltal akármilyen applikációba beépíthetőek lesznek arc, kép és szövegfelismerő funkciók. 

Vissza a cikk listához