„Elmúlik a cukorbetegség, elmúlik a magas vérnyomás”

Igen, ez kell nekem! Vagy mégsem?

Norbi, Norbi, ejnye!

 

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata megállapította, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásairól, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről.

Egyes hirdetések gyakran elferdítik az igazságot, hamis érveket állítanak fel, megszépítenek egy ígéretet, vagy akár félelmet keltenek, hogy rávegyék a fogyasztókat termékeik megvásárlására. A megtévesztő reklámok, ha hatékonyan hajtják végre, hihetetlenül meggyőzőek lehetnek, és lenyűgöző eredményeket hozhatnak.

 

Félreértés ne essék nem a vásárlóknak, hanem a megtévesztő hirdetés kiagyalójának.

A szabályozók nehezen tudtak lépést tartani a megtévesztő hirdetőkkel, amelyek gyakran kisebb cégek, amelyek gyorsan értékesítenek, mielőtt hirtelen eltűnnének. 

 

Frekvencia és elkerül a Covid!

2020-as példa nem kevésbé abszurd. Ide tartozik a Musical Medicine marketingje, egy olyan kompakt lemez , amely „kifejezetten összeállított frekvenciákat játszik le az immunrendszer erősítésében  és a koronavírus támadása ellen.

https://musicalmedicine.net/

 

Az egészségügyi termékek hirdetéseinek igaznak kell lenniük. 

Ha ezek a hirdetések megtévesztik a fogyasztókat, illegálisak. Ide tartozik minden olyan állítás, amely szerint egy gyógyszer 100%-ban hatékony, csodaszer, ártalmatlan vagy mellékhatásoktól mentes. Mert tudnunk kell, hogy ilyen csodatermék nem létezik.

… mégis bedőlünk és megvásároljuk.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink