„Egy márka sem jön a semmiből, megteremtjük

Annak érdekében, hogy egy márka megjelenhessen az emberek életében, szükség van indokokra is.

A jó márkastratégia kialakításának megközelítése egyszerű: találjunk problémát az emberek életében és oldjuk meg egy előre nem látott igazsággal. Valami olyasmivel, ami nagyon ismerősnek tűnik és hangzik, mégis úgy érzik az emberek, hogy most hallják először.

A leghatékonyabb márkastratégiai módszer az emberek vágyainak felkeltésére a márka iránt az, ha segítünk nekik elképzelni, hogy milyen lesz az életük, miután elfogadták ajánlatunkat.

Minél több tényt sorakoztatunk fel egy reklámban, az emberek annál jobban elemzik, és amikor az emberek gondolkodnak, elemeznek, érzelmeik nem működnek, vagy akár ki is zárják azokat.

 

A jó reklámnak pedig mindig érzelmeket kell előhívnia

Minél többet, annál jobb. És nemcsak a pozitívakat.

Egy ideális reklámban „mindennek tökéletesnek kell lennie”: a marketing oldalnak, a szövegnek, az illusztrációknak és a formázásnak (olvashatóságnak). Vagyis a reklámnak jól előkészítettnek kell lennie, érthető nyelven kell megírni, vonzónak és könnyen olvashatónak kell lennie. A kutatások és a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a marketing tartalom százszor fontosabb, mint a nyelvi és grafikai „csomagolás”.

A termék kedvező színben való bemutatása mesterséges kereslet és mesterséges hiány megteremtését teszi lehetővé. A vevőnek hinnie kell annak kockázatában, hogy ha nem vásárolja meg a terméket, elszalaszt egy nyereséges lehetőséget, ezért ellenállhatatlan vágyat kell gerjeszteni bennük a termék megszerzésére.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink