Dohánygyártók és a reklámkampányok

A huron mítosz szerint, amikor a föld kietlen volt, és az emberek éheztek, a Nagy Szellem egy nőt küldött az emberiség megmentésére. Ahogy bejárta a világot, mindenütt, ahol jobb keze a talajhoz ért, ott burgonya termett. És mindenütt, ahol bal keze hozzáért a talajhoz, ott kukorica termett. És amikor a világ gazdag és termékeny volt, leült és pihent.

Amikor felkelt, ott dohány nőtt. . .
A dohány meg jó üzlet (bár nem mindenkinek), és rengeteg pénzt jelent!


Tudod, hogy a mai napig a piacvezető dohánygyártókat mikor alapították?

Szinte hihetetlen, de a Philip Morris-t Nagy-Britanniában 1847-ben, a JE Liggettand Brother-t 1849-ben és RJ Reynolds-t 1874-ben.


Camel és a teve

1913-ban RJ Reynolds bemutatta a Camel cigaretta márkát. A nevet az akkor divatban lévő egzotikum miatt választották. A cigarettát török ​​és amerikai dohány keverékével készítették.

Camel reklámkampányát széles körben ismert amerikai újságokban tették közzé. Ez tevék képsorozatából állt, szlogenekkel, amelyek minden nap változtak. Először a plakáton szerepelt a „tevék” felirat, majd a „tevék jönnek” és a „holnap több teve lesz itt, mint egész Ázsiában és Afrikában”.

A reklámkampány felkeltette az emberek figyelmet, így a Camel gyorsan népszerűvé vált. Camel 1920-ra elérte a 20 milliárd cigaretta eladását, egy állami rendelés és a sikeres marketingkampány miatt.


És mit talált ki a Philip Morris?

Philip Morrisnak szüksége volt valami ütős reklámkampányra, hogy válaszoljon versenytársának. 

1924-ben piacra dobták leghíresebb márkájukat, a Marlborót. Figyelemre méltó, hogy kezdetben ezeket a cigarettákat női fogyasztóknak szánták. A reklámszlogen az volt, hogy "Enyhe, mint május". Még egy piros csík is látható volt a szűrő körül, amely elrejtette a rúzsnyomokat.

A század vége felé James Albert Bonsak feltaláló megalkotta a világ első cigaretta hengerlő gépét. A dohánygyártók képesek voltak jelentősen felgyorsítani a termelést és csökkenteni az anyagköltségeket. 

A gép segítségével egy 10 órás munkanap alatt körülbelül 120 000 cigarettát gyártottak. 
Összehasonlításképpen: ma a Philip Morris évente több mint 700 milliárd cigarettát állít elő.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink