Csináld magad vállalkozásod weboldalát, vagy mégse?

Nézzünk szembe a tényekkel, egy vállalkozás vezetésével sok munka van, a pénzből pedig soha nem elég. Az interneten való jelenlét a vállalkozásoknak elengedhetetlen. Ehhez pedig szükség van webhelyre. Nem okoz sok gondot megvásárolni egy domaint, feltölteni néhány képet és szövegdobozt.

A másik lehetőség, hogy keresünk egy digitális marketing ügynökséget és azok szakembereire bízzuk vállalkozásunk weboldalának elkészítését.

A kérdés az, hogy megtudjuk-e spórolni a digitális marketing ügynökség költségeit.

Nézzük meg!

 

Szükséges a webdizájn?

Egy vállalkozás weboldalának fontos és releváns információkat kell tartalmaznia (válaszok, tanácsok, betekintések). Noha a vállalkozás vezetőjénél jobban senki sem ismeri az általa kínált termékeket, vagy szolgáltatásokat, az már közel sem biztos, hogy képes vonzóvá tenni azokat a weboldal látogatói számára. A digitális marketing ügynökségeknél ezt a munkát copywriter szakemberek látják el. A kulcsszavakban gazdag leírások készítése elősegíti a termékek online megtalálását.

 

Mire kell figyelni egy vállalkozás weboldalának készítésénél?

Jó oldalbetöltési sebesség

Ha a weboldalt „tele rakjuk” widgetekkel, animációkkal és videókkal, lassan töltődik, nem minden látogatónak lesz türelme várakozni, többségük egyszerűen elhagyja az oldalt. Másrészt grafikai effektusok nélkül senki nem fogja elolvasni az unalmas, szürke weboldalt.

 

A webhely használhatósága

Lehet a weboldal modern és gyönyörű, de mire jó, ha reménytelenül, és kétségbeesetten kényelmetlen? A vállalkozás weboldalának lelke a használhatóság.

 

Olvasható betűtípusok

Minél egyszerűbbek a betűtípusok, annál jobb. Nézzük meg, hogy a digitális marketing szakemberek hogyan tervezik meg nagy cégek és online áruházak weboldalait: nagy, olvasható betűtípusokat használnak.

Egy másik szabály: legfeljebb 2-3 különböző betűtípus lehet az oldalon. Megengedett egy betűtípus használata a logóban, a második az ajánlatban, a harmadik pedig a szövegben, és ez elég.

 

Mérsékelt színpaletta

Itt is érvényes a szabály: oldalanként legfeljebb 3 szín.

Árnyalatok és félárnyalatok megengedettek, de nem több. A fekete, a piros, a sárga és a zöld színekkel csínján kell bánni. Túlzott színhasználatnál a vállalkozás weboldalán a látogató egyszerűen nem veszi észre a hasznos információkat.

 

A "szalagcím vakság" hatásának ismerete

Az emberek annyira hozzászoktak már a rengeteg reklámhoz, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyják a szalaghirdetéseket és egyéb reklámblokkokat. A weboldal megnyitásakor azonnal a releváns információkat keresik.

 

Mik ezek az információk? Ár, fénykép, leírás.

A vállalkozás weboldalának minden eszközön jól láthatónak és könnyen kezelhetőnek kell lennie.

Egyre többen  okostelefonokról és laptopokról keresik fel a webhelyeket, ezért fontos, hogy a webhely tökéletesen betöltődjön. Arra is figyelnie kell, hogy a weboldal különböző böngészőkben is eltérően jelenhet meg, ezért minden böngészőben és eszközön ellenőrizni kell a vállalkozás weboldalának elrendezését.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink