Csak egy kis pszichológia a színek és a marketing?

A marketing szakember számára a végső cél az, hogy meggyőzzék a fogyasztókat a vásárlásról. 

Tapasztalt marketing szakemberek tudják, hogy sem a bravúros szlogenek,vagy a mégoly csábító képek sem elegendők céljaik eléréséhez.  Pszichológiai eszközökkel kell támogatniuk munkájukat az ügyfelekkel való kapcsolattartás, a márkaüzenetek továbbítása és az átalakítás elősegítése érdekében.

 

Szinek, hogy kitűnjünk versenytárainktól

Az egyik ilyen pszichológiai eszköz a szín, amely javíthatja üzenetüket, ösztönözheti a fogyasztókat a vásárlásra, cselekedetekre, vagyis segít kitűnni a versenytársaktól. Nem meglepő, hogy a színpszichológia megértése elengedhetetlen a nyertes marketing kampányok kialakításához és a meggyőző márkák létrehozásához.

 

Hogyan befolyásolják a személyes tényezők a szín pszichológiáját?

A színpszichológia általános útmutatásokat javasol arra vonatkozóan, hogy a különféle színek és árnyalatok hogyan befolyásolják a fogyasztói viselkedést. Számos tényező befolyásolhatja azonban azt is, hogy az egyének hogyan érzékelik a színeket és miképpen reagálnak ezekre.

A marketing szakembereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy miként befolyásolhatják a fogyasztók színreakcióját.

 

Férfi, vagy nő? Nem mindegy?

Tanulmányok kimutatták, hogy a nemeknél mérhető a színek pszichológiája

Például a nők és a férfiak egyaránt kedvelik a kék színt, de a férfiakra erőteljesebb hatást vált ki, mint a nőkre.    Az is érdekes tény, hogy a férfiak és a nők is inkább a hűvösebb színeket kedvelik, mint például a kék és a zöld, ám a nőknél ez sokkal erősebben mutatkozik meg.

 

A nők több színt érzékelnek?

És nem hogy csak több színt érzékelnek a hölgyek, de a színek közötti eltérést is jobban megkülönböztetik.

Ezekkel az észlelési és preferencia-különbségekkel tisztában kell lenniük a marketing szakembereknek, amikor a színpszichológiát alkalmazzák.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink