Csak akkor vakarja, ha akarja!

Ismerős, ugye? Mindjárt visszatérünk erre a szlogenre….
 

Új termékek reklámozása különleges jártasságot igényel, nagy kockázattal jár

Egy tapasztalt reklámügynökség marketingszakembere könnyen meg tudja mondani, hogy egy hirdetésben mi nem felel meg az alapvető követelményeknek, és mik azok a tényezők, amik csökkentik a kommunikációs és kereskedelmi hatékonyságát. 

Egy reklámügynökség marketingszakembere azt is meg tudja mondani, hogy mi nem reklám, hanem csak egy kép, vagy klip, ami reklámhoz hasonlít.

Például, ha az illusztráció és a cím még csak fogalmat sem ad a reklám témájáról, vagy ha a hirdetésben szereplő szöveget szinte lehetetlen elolvasni, akkor nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy megértsük, a potenciális vásárlók nagy részét elveszítjük.

 

Azonban a marketing szabályok betartása sem ad 100%-os garanciát a hirdetési sikerre 

Egy minden kritériumnak megfelelő, ideális reklámnak lehetnek egyéb olyan hibái is, amelyek csökkentik kereskedelmi hatékonyságát. 

 

A marketingelemzés képes feltárni ezeket a hibákat

Korábban úgy gondolták, hogy a reklámra mindenképpen emlékezni kell, ráadásul az emlékezés a reklám hatékonyságának mérőszámaként szolgált.

 

Keresték, tesztelték...

A tanulmányok azonban kimutatták, hogy ha emlékszünk is egy reklámra nem biztos, hogy az sokat befolyásol értékesítésben.

 

Miért?

No, akkor térjünk is rá szlogenünkre!

„Csak akkor vakarja, ha akarja!”

Bármennyire is bugyuta is ez a szlogen, de egy biztos, szinte mindenkiben megragad. De tudjuk, azaz emlékszünk arra, hogy milyen terméket reklámoznak ezzel a szlogennel?

 

Mert nagyon fontos, hogy mire emlékszünk pontosan egy reklámban.

Ha emlékszünk a termékkel kapcsolatos információkra, az jó. Ha emlékszünk egy fülbemászó szlogenre, egy képre, vagy trükkre, amely nem kapcsolódik a termékhez, akkor az szinte biztos, hogy kár volt egy forintot is kiadni a reklámért.

 

„Ha reklámról beszélnek, az rossz reklám, ha arról a termékről beszélnek, amit a reklám hirdet, akkor az, jó reklám”

David MacKenzie Ogilvy

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink