Az AMP oldal megítélése saját tapasztalat alapján

Már az év eleje óta lehet hallani az AMP oldalak megjelenéséről, fejlesztéséről, teszteléséről és élesítéséről, mely nagy port kavart és még senki sem tudja pontosan, hogy milyen végkövetkezménnyel fog járni.

Egy honlap optimalizálásával foglalkozó weboldal már a tavasz beköszöntével elkészítette saját AMP verzióját, mely segíti a mobiltelefonon történő oldalbetöltést és az információgyűjtést. A tavaszi időszak néhány hónapjában valami mozgás már megfigyelhető volt és csekély mértékű látogatottság növekedést is tulajdonítottak neki. Augusztustól pedig egyre szembetűnőbbé vált az AMP verzióra érkező organikus forgalom növekedése, ami nagyon kecsegtető az ilyen oldal típussal rendelkező vállalatok számára. Egyértelmű, hogy most még sok minden nem elvárható az értékesítés szempontjából, de néhány hónapon, illetve éven belül tarolni fognak az AMP oldalak.

Ha a feltevéseknek hihetünk, a Google az elkövetkezendő időszakban az AMP oldalak elterjedésén fog munkálkodni, hiszen érdekében áll a felhasználókkal való megkedveltetésük. Gondoljunk csak bele, minél többen ismerik meg az AMP verzió előnyeit és használják ezeket az oldalakat, annál kevesebben fognak mobiltelefonjaikon applikációkat alkalmazni. Vagyis az AMP oldalak segítségével lehetősége nyílik a Google-nek arra, hogy visszacsábítsa a felhasználókat saját keresőjének felületéhez.

Ami pedig már nem a Google-t, hanem a vállalatokat érinti, hogy bár most még nem jár előre sorolási előnnyel egy honlap AMP verziójának elkészítése, de sosem lehet tudni, hogy ez mikor változik meg. Ami biztos, hogy a felhasználók körében gyorsan terjed a jó hír, miszerint van egy lehetőség, ami sokkal gyorsabb telefonos netezést biztosít a számukra. Aki pedig nem szeretne értékes perceket veszteni a mobilbarát weboldalak betöltésére várva, az nyitni fog az újdonság felé és megtapasztalva előnyeit, nagy valószínűséggel át fog térni az AMP verziók használatára. Vagyis az átkattintási arány fokozatosan nőni fog, ami ösztönözni fogja a Google-t is a változtatások bevezetésére. Tehát úgy tűnik, ez egy kikerülhetetlen jövőkép, ami akár már egy éven belül is megvalósulhat, és teljes változást hoz a honlapok világába.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink