Apple, Google, Microsft vagy, Facebook lakótelepek?

Dollár milliárdokat adományoznak a kalifornia emberek lakhatásának megsegítésére a „nagyok”. Tehát hihetetlen összefogásnak lehetünk szemtanúi, melyben úgy az Apple, mint a Google, a Microsft és a Facebook is segítő kezet nyújt a rászorulóknak.

Segítenek, vagy befektetnek?

Nézzük a számokat

  • Apple 2,5 milliárd dollár,
  • Google 1 milliárd dollár,
  • Microsoft 500 millió dollár, 
  • Facebook 1 milliárd dollár, támogatás, kölcsön és föld

Kaliforniában a lakások bérleti díja szinte megfizethetetlen.

A szegénységi ráta Kaliforniában a legnagyobb, annak ellenére, hogy az itteni vállalkozások fizetik a legmagasabb munkabéreket az Államokban.

Kaliforniában három teljes munkaidős állás jövedelmére lenne szükség ahhoz, hogy a kereset több mint 30% -át ne a bérleti díjra kelljen fordítani. (Hawaiiban négyre!)

Rendőrök, tűzoltók saját autóikban alszanak

Ugyanilyen helyzetben vannak a tanárok, akik szintén az autójukban alszanak és az ápolók is akik a kórház parkolójában éjszakáznak.

San Mateo Városi Tanácsa egyhangúlag jóváhagyta azt a tervet, hogy egy régi tűzoltóállomásnak egy részéből barakkokat alakítsanak ki  olyan tisztviselők számára, akik nem engedhetik meg maguknak az átlagosan 1,4 millió dolláros félszigeti otthont.

Az ápolókhoz és a tanárokhoz hasonlóan a rendőrök azok az emberek, akik túl sokat keresnek ahhoz, hogy támogatott lakhatást kapjanak, de nem keresnek eleget ahhoz, hogy megfizethessék piaci áron a lakásokat.

Több mint 150 000 hajléktalan

Kaliforniában hajléktalanság elérte a rekordszintet

Kalifornia kormányzója sürgősségi intézkedéseket hirdetett meg, és különböző helyszíneket igényelt a több mint 150 000 hajléktalan személy - akiknek kétharmada jelenleg az utcán él- valamilyen szintű elhelyezésére.

A hajléktalanság válsága olyan mélyre süllyedt Kaliforniában, hogy a kilakoltatási felszólításokat a már a kilakoltatokkal végeztetik el, mert ők olcsóbban kézbesítik az iratokat, mint más munkavállalók.

Globális márkarangsor a következő

Első helyet az Apple foglalja el:

  •  Apple márka értéke 234,241 milliárd dollár, 9 százalékkal több a tavalyinál.

Második hely a Google

  • Google márka értéke 8 százalékkal nőtt, 167,713 milliárd dollárra emelkedett. 

Negyedik hely a Microsoft

  • Microsoft márka értéke 108,8 milliárd dollár, tavalyhoz képest 17 százalékkal nőtt

Tizennegyedik hely a Facebook

  • Facebook márka értéke ugyan egy kicsit visszaesett 12% -kal, ám így is 39,9 milliárd dollárt ér.

A kérdés marad: Segítenek, vagy befektetnek?

Ha érdekel, nézz utána, hogy az „adományok”pontosan hova kerülnek, és mire lehet fordítani azokat és már meg is van a válasz!

Vissza a cikk listához