A világ legjobb munkahelye: Google (2.rész)

A Google nem bízza a vétlenre azt, hogy kiket alkalmaz vezető pozícióban. Annak érdekében, hogy a vállalatóriásnak elégedett alkalmazottai legyenek, saját, speciális képzést hoztak létre, melyek neve tudományos tréning program és minden vezető beosztásba kerülő személynek el kell végeznie.

Ezen a továbbképzésen azt tanítják meg az adott személyeknek, hogy hogyan viselkedjenek és milyen személyiségjegyek birtoklása szükséges ahhoz, hogy az alkalmazottak elfogadják és szeressék őket, illetve hogy szívesen dolgozzanak a vezetésük alatt. Ha a tanfolyamon valaki átesett, jöhetnek a tesztek. Ha azok által kiderül, hogy valóban olyan vezetők, amilyenekre szüksége van a Google-nek, akkor véglegesen betölthetik a kiszemelt pozíciót. Tehát azt is kijelenthetjük, hogy a vállalat tudományosan választja ki a náluk dolgozókat és építi fel a cég belső hierarchiáját.

No de milyen is egy jó vezető a Google szerint?

A vállalat vezetői úgy gondolják, hogy a jó főnök mindig buzdít, és a jót látja meg az emberekben. Szerintük fontos, hogy ne csak a jelenben éljen, ne csak azt lássa, amire most képes egy alkalmazott. Lásson mindezeken túl, és az a jó, ha ki tudja hozni az emberekből a bennük rejlő lehetőséget. Sőt, a Google szerint egy jó főnök mer nagyot álmodni és arra is képes, hogy megmutassa alkalmazottainak, miként is lehet azokat elérni.

Véleményük szerint arra az elméletre érdemes építeni, hogy ha valaki megtapasztalja, valójában mire is képes, akkor megtáltosodik, és egyre jobban szeretne teljesíteni, ami pedig újabb sikereket eredményez.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink