A világ legjobb munkahelye: Google

A Fortune magazin évről évre készít némi kutatómunkát, mely során arra kíváncsi, hogy melyek a világ legjobb munkahelyei? A Google-nek már sikerült több alkalommal is megnyernie ezt versenyt, de nézzük meg kicsit közelebbről, hogy mivel érdemelte ki ismét a neves címet.

Feltételezések szerint a díj elnyerésénél sokat számítanak a céges juttatások és a vicces, illetve extravagáns irodaházak, ahol mindenki jól tudja magát érezni. A valóság viszont az, hogy a Google vezetősége felismerte a legtöbb vállalat hiányosságát és ők mindent megtettek és megtesznek azért, hogy ne essenek ugyanabba a hibába. Véleményük szerint a legtöbb ember, ha új munkahely után néz, akkor valójában nem a céget hibáztatja „régebbi rossz sorsáért”, hanem a főnökét. Tehát a Google nagy hangsúlyt fektet a vezetők képzésére, tudástáruk bővítésére és személyiségük fejlesztésére. Szerintük nagyon fontos az empátia, a motivációs készségek fejlesztése és a megfelelő hangnem megtalálásának képessége is. Vagyis megállapíthatjuk, hogy a Google maga az álomfőnök gyár.

A Google menedzserei amellett, hogy igen hatékonyan vezetik saját területüket, a velük dolgozó alkalmazottak bizalmát is élvezik. Arra is odafigyelnek a vállalat vezetői, hogy lapos hierarchiával rendelkezzen a cég, vagyis a főnökök ne tűnjenek elérhetetlennek. A szorgos kis hangyák között dolgozzanak ők is, mindenki által jól ismert személyek legyenek, akikkel mindennapos a kapcsolat jellege. Sőt, sok esetben a főnökök nem elzárva a többiektől, egy külön irodában töltik mindennapjaikat, hanem az alattuk dolgozó munkatársak között foglalnak helyet. Az sem ritka, hogy a menedzserek egy laptoppal járkálnak és egyszer itt, egyszer ott foglalnak helyet, bármikor elérhetőek és azonnal kikérhető a véleményük vagy a tanácsuk.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink