A régi Googleplex

Az eredeti Google székház 2004. nyarán épült meg Amphitheatre Parkway-ben, San Jose mellett, Kaliforniában. A hatalmas épületkomplexum 2.000.000 négyzetméteres terjedelmével a második legnagyobb Google épületnek számít, amit csak a New York-ban, 2010-ben megvásárolt 2.900.000 négyzetméteres irodaépület múl felül.

A kezdetekkor a Google csak bérelte ezt az irodaegyüttest, de 2006-ban meg is vásárolta a 319 millió dollárt érő komplexumot. A vállalat igyekszik minden igényt kielégíteni, és ezáltal olyan elemekkel szerelte fel az Googleplex-t, mint péládul medencék és homokos röplabda pályák, ahol munka után lazíthatnak az alkalmazottak. De ha munka közben szeretnének a fáradság ellen tenni, 18 kávézó kínálata áll a rendelkezésükre, hogy aztán felfrissülve folytassák kitartó munkájukat. A nyugodt légkör megteremtése érdekében pedig akár lágy zongoradarabokat is hallgathatnak a dolgozók, ami segít a koncentrációban.

A különleges hangulat megteremtése érdekében még egy dinoszaurusz csontvázát, illetve a SpaceShipOne reprodukcióit is kiállították az ingatlan területén. Az épületeket körülvevő kertrészen pedig az Android pázsit szobrai láthatóak, melyek az operációs rendszer logójának, illetve az összes verziójának óriási zöld illusztrációi.

Vissza a cikk listához