A nélkülözhetetlen mobiltelefonok

Miért váltak olyan fontossá számunkra a mobiltelefonok és miért esünk kétségbe, ha véletlenül otthon hagytuk, tudván, hogy egész nap nélküle leszünk?

Egy mobiltelefon ma már nem csak a könnyű elérhetőség céljából kell, hiszen ennél sokkal több funkciót lát el, mint hogy felhívhatunk rajta valakit. Korosztálytól függetlenül az életünk szerves részét képezik a mobilok és elképzelhetetlennek tartjuk a mindennapjainkat nélkülük. De mégis mi ennek az oka?

Egy három éve elvégzett kutatás szerint a legnagyobb számban megvásárolt mobiltelefonok már okostelefon minősítést tudhatnak magukénak, amit a temérdek funkciójuknak hála viselhetnek. Amellett, hogy telefonálhatunk rajtuk vagy épp sms-t küldésére alkalmasak, bármikor fel tudnak csatlakozni a világhálóra és e-maileket tudnak fogadni. Emellett a közösségi hálók órák hosszat nézhetők általuk és a rengeteg játék letöltése által a fiatalabb korosztály is rajong a mai mobiltelefonokért. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a belső tartalma különleges egy mobiltelefonnak, hanem a külseje is igen tetszetős, ami már nem csak a gyerek és hölgyek, hanem egyre nagyobb számban a férfiak számára is fontos szemponttá válik. Az elegáns megjelenés már nem csak az öltözékünkre korlátozódik, hanem az egyéb kiegészítőinkre is, mint például egy mobiltelefon, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen a telefonok „tálalása”.

Tehát a számtalan hasznos funkció és a szemet gyönyörködtető kinézetnek hála, érthető, hogy miért szeretjük közvetlen közelünkben tudni mobiltelefonunkat, melyet nagy előszeretettel egyre többet már utazás, bevásárlás vagy munka közben is használnak. Nagy könnyebbség, hogy számítógépünktől távol egy tenyérnyi eszköz segítségével is tájékozódni tudunk a nagyvilágban a GPS segítségével, vagy a legfrissebb híreket olvasva múlathatjuk az időt utazásaink közben. De barátainktól elköszönve sem kell tőlük búcsút venni, hiszen chat-elés által a kapcsolat nem szakad egy percre sem és a város zaját kizárva kedvenc zeneszámainkat is hallgathatjuk mobiltelefonunk segítségével.

Vissza a cikk listához