A metaverzumok a marketing újabb ígéretes területeivé váltak

Közösségi hálózatok, blogok, média, streaming szolgáltatások, e-mailes hírlevelek és azonnali üzenetküldők, ma már fontos, hogy egy márka mindenhol és egyszerre legyen jelen. És nem csak jelen kell lenni, hanem tudatosan használni a különböző csatornákat, helyesen rangsorolni és gyorsan átvenni a már használt oldalakat.

 

Új eszközök, friss ötletek, újtrendek „most”, ne „holnap”

… mert lehet, hogy holnap már késő lesz! Nem kell félni új formátumok és technológiák felfedezésétől, bármilyen merésznek is tűnnek. A gyorsaság fontossága a változó körülményekre való reagálásban elengedhetetlen.

 

Metaverzum?

Ez valóban egy új trend és egy új valóság. A márkák számára a virtuális valóság pedig egy lehetőség arra, hogy új vásárlási élményt kínáljanak, amivel bővíthetik fogyasztóik körét.

 

Hogyan profitálhat egy márka a virtuális valósággal?

A márkák hirdetéseket helyeznek el a virtuális világokban, rendezvényeket szerveznek és akár városokat is építenek.

 

Nikeland és a Nike

A virtuális világban a Nikelandot, a Nike alkotta meg a Roblox többjátékos játékplatform alapján. A felhasználók beléphetnek egy digitális bemutatóterembe is, ahol minden Nike-ba öltöztetheti avatárját, és megtekintheti a cég legújabb termék kínálatát, amelyek valós Nike-termékek, vagy már korábban piacra dobott kollekciók alapján lehet modellezni.

 

A Nike csendben készül a metaverzumra

Nemrégiben számos új védjegyet jelentett be, jelezve, hogy virtuális Nike márkájú cipőket és ruházati cikkeket szeretne készíteni és eladni.

 

Victoria's Secret

Az amerikai Victoria's Secret márka sem akar lemaradni a metaverzumban, szeretnék megnyitni üzletüket.  A cég négy új védjegykérelmet nyújtott be, jelezve, hogy "virtuális fehérneműt, cipőt és divatos kiegészítőket" kíván eladni.

 

McDonald's

A Victoria's Secret mellett a McDonald's gyorséttermi lánc nemrég tíz új védjegyért folyamodott. Ezek között szerepelt egy étterem megnyitása a metaverzumban, amely online és a való életben is szállítana ételt.

Remélem, nem felejtjük magunkat a virtuális világban és meghalljuk az ajtócsengő hangját, amikor a Meki hambucit kiszállítják nekünk, mert virtuálisan nem biztos, hogy jól lakunk.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink