A marketingszakember a „kétkezes agy”

A marketingszakember egyszerre kreatív és elemező. A "kétkezes agy" jól működik mind a racionális gondolkodásban, mind a kreatív képzeletben.

Ebben a zsúfolt információs térben nagyon nehéz felkelteni a fogyasztók figyelmét. Az emberek csak akkor hajlandók elfogadni a vállalatok ajánlatait, ha azok megfelelnek érdekeiknek és szükségleteiknek.

 

Megfelelő időben és a megfelelő helyen

Marketingszakemberek egyik kihívása, hogy a reklám kommunikáció a megfelelő időben és a megfelelő helyen jelenjen meg az ügyfelek szeme előtt. Lehetőleg abban a pillanatban, amikor a megoldást keresik, és leginkább érdeklik a hozzájuk érkező ajánlatok megfontolása.

 

Ebben az esetben van esély a sikerre.

A feltételezéseken és intuíciókon alapuló döntéseket, amelyek a múltban a marketingben születtek, felváltották az adatok által alátámasztott cselekvések. Ez új kompetenciákat és készségeket igényel az ezen a területen dolgozó marketing szakemberektől is.

 

Be kell jutni a fogyasztók fejébe

A marketingszakemberek mindig is megpróbálták megérteni, hogy mi történik a piacon. Arra törekszenek, hogy bejussanak a fogyasztók fejébe, hogy megtudják, hogyan választanak egy terméket, mire figyelnek, melyek azok a jellemzők, amelyek lényegesek számukra, és melyek nem. Milyen üzenet az, amire válaszolnak, és melyek azok, amik „visszapattantak”, nem eredményesek.

 

A reklámokkal tarkított világban a marketingszakembereknek meg kell duplázniuk fantáziájukat és kreativitásukat a fogyasztói fáradtság elkerülésére. Ahhoz, hogy ez jól működjön, a marketing szakembernek látnia kell a vállalkozás összképét, csak akkor tudják hasznát venni „kétkezes agyuknak”.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink